Back

ⓘ Din Syamsuddin




Din Syamsuddin
                                     

ⓘ Din Syamsuddin

Muhammad Sirajuddin Syamsuddin nyaéta saurang pulitikeus anu kungsi nyalonkeun dina Pilprés taun 2009. Din Syamsuddin kapilih minangka Pupuhu Umum PP Muhammadiyah dina 7 Juli 2005 salila lima taun ngagantikeun Ahmad Syafi’i Ma’arif, tur kapilih deui pikeun période 2010 nika 2015. Anjeunna nikah jeung Fira Beranata anu saterusna dipaparin 3 urang anak, Farazahdi Fidiansyah, Mihra Dildari jeung Fiardhi Farzanggi.

                                     

1. Atikan

  • Madrasah Tsanawiyah Nahdathul Ulama Sumbawa Gedé, NTB 1972
  • University of California Los Angeles UCLA, Amérika Sarikat, Interdepartmental Programme in Islamic Studies MA, 1988
  • Madrasah Ibtidaiyah Nahdathul Ulama Sumbawa Gedé, NTB 1968
  • University of California Los Angeles UCLA, Amérika Sarikat, Interdepartmental Programme in Islamic Studies Ph.D, 1991
  • IAIN Jakarta, Fakultas Ushuluddin Jurusan Babandingan Agama Drs, 1980
  • Pondok Modérn Gontor Jawa Timur 1975
  • IAIN Jakarta, Sarjana Ngora, Fakultas Ushuluddin BA, 1980
                                     

2. Karir

  • Pupuhu Litbang Golongan Karya
  • Anggahota Majelis Hikmat PP Muhammadiyah di taun 1990
  • Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia MUI
  • Pupuhu Umum PP Muhammadiyah
  • Ngajar di IAIN Jakarta
  • Aktivis Muhammadiyah
  • Ngajar di UIN Syarif Hidayatullah
  • DPP Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah IMM dina taun 1985
  • Pupuhu Umum PP Pamuda Muhammadiyah di taun 1989 salila 4 taun
  • Wakil pupuhu PP Muhammadiyah ti taun 2000 nika 2005
                                     

3. Panghargaan

  • Narima Anugerah Inohong Islam 1433 H ti Karajaan Pulo Pinang, Malaysia. Minangka akuan jeung panghargaan ku pajuanganana dina ngamajukeun Islam liwat organisasi Muhammadiyah.
  • Ambassador for Peace ku sabab anjeunna dianggap minangka pamingpin umat Islam, lain ngan saukur Pupuhu Umum Pingpinan Puseur Muhammadiyah wungkul, tapi ku lantaran pangabisana dina ngayakeun dialoh jeung sakabéh élemén umat beragama, boh Islam boh umat beragama lianna.
                                     
  • Majelis Ulama Indonesia Ketua Majelis Ulama Indonesia ka - ke - 7 Saméméhna Din Syamsuddin Daftar Ketua Pengurus Besar Nahdlatul Ulama Rais Aam Syuriah Nahdlatul
  • Prof. Nurkholish Madjid manten Rektor Universitas Paramadina Dr. Din Syamsuddin Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia MUI KH. Abdurrahman Wahid

Users also searched:

...
...
...