Back

ⓘ Jaya Suprana




                                     

ⓘ Jaya Suprana

Jaya Suprana nyaéta salah saurang pangusaha, pamawa béwara acara tipi, komposér jeung pamaén piano anu kawentar di Indonésia. Anjeunna anu ngadegkeun Musium Rékor Indonésia sakaligus jadi dirékturna. Mangsa keur leutik Jaya dirorok ku papasangan kulawarga Lambang jeung Lily Suprana. Anjeunna sabenerna mah katurunan Tiongkok, tapi digedékeun di lingkungan kulawarga Jawa. Anjeunna nikah jeung Julia Suprana tapi nika maranéhna pipirakan teu boga budak biologis. Jaya pernah sakola di Musikhochschule Muenster jeung Folkwanghochschule Essen di Jérman.

                                     

1. Karir

Sabérésna sakola di Jérman, Jaya ngamimitian nyieun musikna sorangan. Lian ti éta, tiap minggu anjeunna ogé jadi présénter di Jaya Suprana Show, hiji acara tipi wangun talkshow.

Lian aktivitas musik jeung senina éta, anjeunna ogé ngajabat minangka Présidén Diréktur di PT Jamu Jago, hiji parusahaan ubar hérbal nu kasohor di Indonésia. Saméméhna anjeunna jadi Présidén Diréktur mah, anjeunna téh ngajabat minangka Diréktur Marketing di parusahaan PT Jamu Jago téh. Parusahaan éta parusahaan milik kulawargana sorangan. Ku kituna, Jaya Suprana gé jadi pupuhu komisionér parusahaan anu puseurna di kota Semarang, Jawa Tengah.

Anjeunna ogé ngadegkeun hiji panyatetan rékor pangkakoncarana di Indonésia nyatana Musium Rékor Indonésia nu katelah ku singgetanna MURI jeung sakaligus anjeunna nu ngajabat minangka dirékturna. Anjeunna ogé ngadegkeun hiji panti asuhan anu dingaranan Panti Asuhan Rotary-Suprana.

Suprana boga hak ngagunakeun gelar PhD widang filosofi jeung élmu sosial anu dimeunangkeun ku anjeunna di Pacific Wéstern University.

                                     

2. Panghargaan

  • Inohong Bodor Nasional 1996, petingan pamaca majalah Bodor.
  • Freundeskreis des Konservatoriums Muenster, Jérman, jeung ti Pangéran Bernhard, Walanda.
  • Préstasi parusahaan: Trade Léaders Club, Madrid, jeung Institut pour Selection de la Qualite, Belgia).
  • Kamanusaan: Duta Kemanusiaan 1991-1992 Palang Mérah Indonésia.
  • The Best Executive Award 1998
  • Komputer, Best in Personal Computing Award 1995 ti Apple Macintosh Inc.
  • Kabudayaan: Budaya Bhakti Upapradana
  • Lingkungan hirup: Sahwali Award 1997.
                                     
  • Iravati Soediarso Ireng Maulana Iskak Ismail Marzuki Iwan Fals Jasir Syam Jaya Suprana Kartika Affandi Karmila Warouw Kris Biantoro Kus Hendratmo Lilies Suryani

Users also searched:

...