Back

ⓘ Bumi Langit




                                     

ⓘ Bumi Langit

Bumi Langit nyaéta hiji kawasan atawa komunitas terbuka nu aya di Jl Imogiri-Mangunan km 3, Desa Giriloyo, Kelurahan Wukirsari, Kecamatan Imogiri, Kabupaten Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Lokasina henteu jauh ti makam raja-raja Mataram Imogiri di wétaneun puseur dayeuh Yogyakarta kalawan garis laut di beulah kidulna jeung opat gunung di beulah kalérna. Ieu kawasan diurus ku Bapa Iskandar salah saurang Ajengan berkebangsaan Pakistan. Di Bumi Langit urang bisa diajar ngeunaan pentingna hubungan mutual antara kahirupan manusa jeung alam sabudeureunana sarta mangrupa tempat terbuka pikeun saha waé anu hayang diajar ngeunaan kahirupan Islam anu toyib.

Loba hal – hal unik sarta bisa dicokot palajaran di désa ieu. Salah sahijina nyaéta cara tatanén. Cara tatanén di ieu tempat ngagunakeun konsép permakultur nyaéta cara tatanén nu museur kana sistem swadaya dumasar ékosistem alam. salah sahiji conto permakultur nu dipaké di Bumi Langit, para patani ngagunakeun pepelakan séjén nu dijadikeun kompos sarta pestisida. Sajaba ti éta, konsép arsitéktur wangunan anu aya di désa ieu ngahiji pisan jeung alam. Dingdingna henteu ngagunakeun batu bata tapi ngagunakeun rajutan hoé anu saterusna dilapisan ku sanga sarta ngajadikeun hiji wangunan anu tahan lini. Sarta asal énérgi anu dipaké Désa ieu ogé pohara soméah lingkungan nyaéta biogas sarta solar energy. Bumi Langit mibanda sawatara produk lokal sorangan kawas kombuca jeung kéfir. Kombuca nyaéta inuman téh fermentasi anu ngagunakeun bakteri sedengkeun kefir nyaéta susu terfermentasi anu ogé ngagunakeun bakteri anu kandungan gijina leuwih alus batan yoghurt. Boh kombuca boh kefir pohara alus pikeun di konsumsi sarta nyageurkeun kana sawatara panyakit.

                                     
  • bulan - bulan Galiléan Jupiter biasana jadi objék pangcaangna kaopat di langit sanggeus panonpoé, bulan jeung Vénus tapi dina waktu nu tangtu Mars katémbong
  • ٱلس م و ت و ٱلأ ر ض لأي ت ل ل م ؤ م ن ين 3 Saéstuna di langit jeung bumi bener - bener jadi tanda - tanda pikeun jalma nu ariman. و ف ي خ ل ق ك م
  • manusa  Lamun aranjeun bisa nembus langit jeung bumi coba tembus. Moal bisa aranjeun nembus langit jeung bumi iwal ku kakuatan ti Alloh Cik, ni mat
  • Bulan ᮘ ᮜᮔ atawa Komar ᮊ ᮙ nyaéta satelit alam nu ngurilingan bumi Dina basa Inggris ngaranna the Moon dina basa Latén kadang - kadang disebut
  • ditempo dina usum - usum nu tangtu alatan ayana pergerakan bumi ngalingkung panonpoé. Bagian langit anu kasampak dina jero peuting di tempat - tempat nu tangtu
  • Hasyr saluyu nu kaunggel dina ayat ka - 2. Tasbéh Sing sarwa nu aya di langit jeung bumi Warta nu patali jeung Yahudi Bani Nadhir nu écés. Harta rampasan
  • aman tina Alah Nu Kawasa di langit yén Ajeunna nu bakal ngabebeskeun maraneh ka jero bumi nepi ka ujug - ujug éta bumi téh eundeur? 17. Atawa naha maraneh
  • Méridian utama universal atawa titik enol pikeun garis nangtung. navigasi langit dead reckoning garis datar sistem koordinat géografi navigasi sekstant zona
  • sanggeus sagala hal aya. Alloh tangtu apal sagala kajadian nu aya di langit jeung di bumi Ngaran Al Alim disebutkeun dina Surat Saba ayat 26, Al Hijr ayat

Users also searched:

...