Back

ⓘ Loka Warisan Dunya



Loka Warisan Dunya
                                     

ⓘ Loka Warisan Dunya

Loka Warisan Dunya UNESCO nyaéta loka/patempatan anu ku United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization diasupkeun kana béréndélan anu ngandung signifikansi budaya jeung fisik istiméwa. Ieu béréndélan dikokolakeun ku Program Warisan Dunya internasional anu diurus ku Komiteu Warisan Dunya UNESCO, anu dieusi ku 21 nagara-nagara anggota UNESCO anu dipilih dina Sidang Umum. Ieu program ngatalogkeun, méré ngaran, jeung mulasara loka-loka anu mibanda ajén anu kacida pentingna sacara budaya atawa alam pikeun kamanusaan. Sababaraha loka bisa ogé narima sumbangan ti Dana Warisan Dunya. Ieu program diadegkeun dina Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage, anu diadopsi ku Konferénsi Umum UNESCO ping 16 Nopémber 1972. Ti harita, 191 nagara anggota ngaratifikasi ieu Konvénsi.

Taun 2014, geus aya 1007 loka anu adup daptar: 779 budaya, 197 alam, jeung 31 wangunan di 161 nagara anggota. Dumasar lobana, Italia minangka anu panglobana 50 loka, dituturkeun ku Cina 47, Spanyol 44, Prancis 39, Jérman 39, Méksiko 32, jeung India 32.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →