Back

ⓘ Inohong




                                               

Abu al-Qasim al-Zahrawi

Abu al-Qasim al-Zahrawi atawa nu leuwih dipikawanoh Al-Zahrawi gumelar di Az-Zahra, Spanyol. Al-Zahrawi nyaéta salah saurang ahli bedah Islam anu kasohor dina mangsa abad pertengahan. Al-Zahrawi kaasup jelema nu jinius, manéhna ogé dipikawanoh salaku ahli téori pangobatan, kaasup dokter. Salah sahiji karyana nu kasohor nyaéta buku nu judulna Al-Tasrif, hiji karya énsiklopédia nu jumlahna nepi ka 30 jilid. Éta buku ngabahas ngeunaan élmu pangobatan, sarta tilu di antarana ngeunaan élmu bedah. Al-Zahrawi ogé geus hasil dina nyieun obat-obatan pikeun operasi bedah. Lian ti kitu, Al-Zahrawi og ...

                                               

Apéndiks

Apéndiks nyaéta catetan tambahan atawa lampiran nu aya dina hiji karangan. Apéndiks umumna dicutat dina akhir tulisan. Apéndiks téh ngaboogaan fungsi anu bener-bener ngabantu, nyaéta pikeun ngajelaskeun eusi karya tulis. Apéndiks ogé kakandung dina karya sastra, hususna sastra kontémporér. Tujuanana sarua, nyaéta pikeun ngabantu méh carita leuwih jelas, eusina rupa-rupa, contona: silsilah tokoh, mangrupa tanda penghargaan, tarjamahan bagian-bagian husus, koméntar pakar. Dina Supernova, gigireun apéndiks, aya ogé bibliografi jeung indéks. Lamun dinu élmu kedokteran, nu dimaksud apéndiks téh ...

                                               

Biografi khairul tanjung

Chairul Tanjung lahir di Jakarta, tanggal 16 Juni 1962, umur 56 taun nyaéta pangusaha ti Indonésia. Anjeunna dilayanan salaku Menteri pikeun Perekonomian Hatta Rajasa ngaganti saprak Méi 19, 2014 nepi ka 20 Oktober 2014. Ngaran Nya dipikawanoh lega salaku pangusaha suksés anu dipingpin téh CT Corp na bisnis Chairul dimimitian nalika anjeunna kuliah di Fakultas Kedokteran Gigi, Universitas Indonésia. pernah gagal, anjeunna tungtungna junun ngawangun na bisnis. Ayeuna konglomerat dipiboga CT Corp, jadi parusahaan anu ngabawahaan sapertos Trans Corp, Bank Mega, sareng CT Sumberdaya Global. Ay ...

                                               

Ema Puradireja

Éma Poeradireja nyaeta tokoh politik istri Tatar Sunda. Pendiri Pasundan Istri, jeung istri mimiti di Jawa Barat anu jadi anggota Dewan Kotapraja. Putra R.K.s PURADIREJA, guru bahasa Sunda anu pernah jadi redaktur kepala di Balai Pustaka, Jakarta. Pas masih keneh jadi pelajar MULO, manehna asup organisasi Jong Java.

                                               

Muhammad Ali Maricar

Muhammad Ali Maricar nyaéta salah saurang tokoh sastrawan nu dibabarkeun kaping 23 April 1927 di Kampung Ketapang, Ampel, Surabaya, tilar dunya kaping 2 Juni 1998 di kota nu sarua, dina umur 71 taun. Pendidikan panungtung di Gouvernement Hollands Arabische School. Kungsi gawe jadi rédaktur mingguan Pahlawan, majalah Mimbar Pemuda, jeung majalah sastra Cetusan. Karya-karya nu dihasilkeun, dina bentuk nopel: 5 Tragedi, Kubur Tak Bertanda, Siksa dan Bayangan, Tirai Besi, Persetujuan dengan Iblis, Di Bawah Naungan Al-Quran, Si Gila, jeung Ibu Kita Raminten. Dina bentuk kumpulan puisi miboga ju ...

                                               

Muhammad bin Musa al-Khwarizmi

Abdullah Muhammad bin Musa al-Khwarizmi babar dina taun sakitar 164 H di daérah Khwarizmi Asia Tengah. Sarta maot dina taun 232 H di Baghdad. nyaéta salah saurang ilmuwan muslim kasohor anu méré kontribusi dina widang matematika nu nyieun dasar-dasar tina élmu aljabar.

                                               

Nikola Tésla

Nikola Tesla nyaéta saurang élmuwan nu revolusioner dina widang ilmiah listrik sarta magnetisme. Pamanggih nu gedé ajena dina salila hirupnya tayalian arus A/C, nu dimangpaatkeun dina sagala widang téhnologi nepi ka kiwari. Nikola Tesla bisa disebut ogé ahli fisika, téhnisi mékanika, mindeng dianggap jalma jenius nu pamikiranna kapangurahan ku saurang tehnisi dina abad ka 19 – abad ka 20. Tesla ogé kasohor kungsi ngayakeun hiji uji coba maké listrik tegangan sarta frékwénsi gedé, maténkeun pamanggihna dina komunikasi radio, sarta sinar-X. Ku ieu jasa pamanggih Tesla, urang kiwari bisa lala ...

                                               

Seno Gumira Ajidarma

Seno Gumira Ajidarma nyaéta salah saurang ahli sastra anu babar di Boston, Massachusetts, Amerika Serikat 19 Juni 1958. Atikan ahirna Doktor élmu sastra, Universitas Indonesia. Ngaran samaran nu pernah digunakeunna nyaéta Mira Sato. Tanda panghargaan nu pernah ditarimana di antarana SEA Write Award, Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa, Dinny OHearn Prize for Literary, Yayasan Buku Utama, Khatulistiwa Literary Award, Anugerah Pena Kencana, Kompas Daily Short Story Award, Achmad Barkie Award. Seno Gumbira kungsi jadi redaktur Sinema Indonesia, Zaman, jeung majalah Jakarta-Jakarta.

                                               

Sutardji Calzoum Bachri

Sutardji Calzoum Bachri katelah ku sebutan presidén penyair Indonesia jeung mengrupa salah sahiji panaratas penyair angkatan 1970-an, babar 24 Juni 1941 di Rengat, Indragiri Hulu, Riau. Sutardji nyaéta anak ka lima ti sabelas sadulur. Ramana nyaéta, Mohammad Bachri, ti Prembun, Kutoardjo, Jawa Tengah, nu ti bubujang ngarantau ka Riau nepi ka anjeuna menang jabatan Ajun Inspektur Polisi, Kepolisian Negara, Kementrian Dalam Negeri, Republik Indonesia di Tanjung Pinang, Riau. Wasta indung na nyaéta May Calzoum ti Riau. Tahun 1982 ajeunna nikah jeung Mardiam Linda ngabogaan anak nu wasta na Mi ...

                                               

Toto Sudarto Bachtiar

Toto Sudarto Bachtiar babar di Cirebon, Jawa Kulon ping 12 Oktober 1929.Pupus di Paris, Perancis ping 9 Oktober 2007 dina yuswa 77 taun. Atikan pangahirna di MULO. Pernah jadi rédaktur majalah Angkasa, Menara, jeung Sunda. Pernah jadi Pupuhu Déwan Pertimbangan Kabudayaan Provinsi Jawa Kulon. Pernah menangkeun Hadiah Sastra BMKN taun 1957. Karya-karya nu dihasilkeun dina wangun kumpulan puisi: Suara, Etsa, Datang dari Masa Depan, jeung Desah. Karya- karya tarjamahan, dina wangun novél: Pertemuan Penghabisan, dina wangun drama: Pelacur, Malam Terakhir, Sulaiman yang Agung, Bunglon, Sanyasi, ...

                                     

ⓘ Inohong

  • Januari 1942 Gorontalo merdéka alatan perjoangan rayat babarengan jeung inohong pajoang héroikna nyaéta Nani Wartabone jeung Kusno Danupoyo. id Loka
  • Yuyutsu Dewanagari य य त स yuyutsu nyaéta saurang inohong protagonis dina wiracarita Mahabarata. Manéhna nyaéta baraya para Kurawa béda indung indungna
  • distrik okres Slovakia ayeuna miboga 79 distrik. Daptar nagara Daptar inohong Slovakia Daptar kota di Slovakia Statistics Slovakia. Retrieved 30 - 06 - 2011
  • Barat tanggal 17 Juli 2006. Naskah serial Inohong di Bojong Rangkong nu ditulisna teu leuwih ti 110 judul. Inohong di Bojong Rangkong mangrupa sinétron komedi
  • basa Sansakerta: घट त कच éjahan: Ghathotkacha nyaéta salah saurang inohong dina wiracarita Mahabarata. Manéhna nyaéta anak Bima Werkudara ti Arimbi
  • Taun munggaran Jianhe Dinasti Han di Cina Jia Xu, panasehat sababaraha inohong salila Dinasti Han di Cina pupus taun 224 Vologases III ti Parthia Xu
  • dina tanggtaal 17 Agustus 1945, diayakeun kukumpulan musawarah ku inohong - inohong kayaning Mr. R. Syamsoedin, Mr. Haroen jeung Dr. Aboe Hanifah anu sapukeun
  • Soufriere Hills saprak 18 Juli 1995. Laut Karibia Kapuloan Leeward Daptar inohong Montserrat Irish Heritage History, Visit Montserrat Montserrat World
  • Cicaléngka, Bandung, ping 7 April 1936. manéhna mangrupakeun salah sahiji inohong tembang Sunda Cianjuran, pangarang lagu - lagu tembang Sunda, pangarang buku
  • Conakry, kalawan populasi 1.548.470 mangrupa hiji daérah husus. Daptar inohong Guinéa Central Intelligence Agency 2009 Guinea The World Factbook
                                               

Djenar Maesa Ayu

Djenar Maesa Ayu, nyaéta salah sahiji sutradara jeung aktris ti era 1970-an, anjeuna ngagaduhan landian Nai, mangrupa putra di pasangan Sjuman Djaja jeung Tutie Kira. taun 1973 anjeuna nikah sareng Edi Widjaya. Anjeuna pernah menangkeun khatulistiwa Literary Award di taun 2004, salian ti éta anjeuna ogé osok nulis novel jeung carpon. cenah, Ayu diajar nulis sareng sastrawan Sutardji Calzoum Bachri, Budi Darma, jeung Seno Gumira Ajidarma.

Users also searched:

...
...
...