Back

ⓘ Langir




Langir
                                     

ⓘ Langir

Langir atawa kala nyaéta arthropoda predator ti ordo Scorpiones di kelas Arachnida. Sukuna aya dalapan, boga ciri utama sapasang cacapit anu badag jeung buntut leutik anu tungtungna boga panyeureud, gedéna antara 9 mm nepi ka 20 cm.

Tapak évolusi langir kapanggih nepi ka jaman Siluria 430 juta taun kaliwat, hirup dina rupa-rupa lingkungan di sakuliah buana, iwal Antartika. Anu geus kacatet, aya 1750 spésiés, anu kabagi 13 famili. Tina anu loba ieu, ngan 25-an anu peurahna bisa nelasan manusa.

                                     

1. Fosil

Langir loba tapakna dina catetan fosil, pangkolotna umur 430 juta taun dina périodeu Siluria. Najan kungsi disangka mimitina hirup di dasar laut tropis anu déét, kiwari karuhun langir dipercaya ti mimiti geus hirup di darat.

                                     

2. Fluoresénsi

Lamun kasorot cahya ultrabungur, langir bisa hurung siga lamun kasorot cahya hideung, ku ayana bahan kimia fluoreséns dina cangkangna, di antarana béta-karbolin.

                                     

3. Tutumbu kaluar

  • The Scorpion Hobby
  • Scorpions distribution maps
  • Biolumunescence in scorpions
  • Britt, Robert Roy Citakan:ISO date/en. "Scorpion Venom Tested as Brain Cancer Treatment". LiveScience Imaginova.
  • Caring for a Pet Scorpion
  • Cuevas, Moises, MD 2009. "Scorpions in Sayulita".
  • "Scorpions". DesertUSA.com and Digital West Media, Inc.
  • Scorpions in Qatar
  • Scorpions from the Chihuahuan Desert Region of Mexico and the United States
  • Scorpion anatomy
  • Bokma, John. "Scorpion detection using UV LEDs".
  • Holland, Ben 2008. "Scorpion Facts for Researchers and Kids".
  • "Pet Scorpion Information and facts | Scorpion Picture Guide".
  • CDC – Insects and Scorpions – NIOSH Workplace Safety and Health Topic
  • Rehak, Ondrej. "Photogallery – 36 species of scorpions".

Citakan:Arachnida

                                     
  • parcobaan ngubur kai A. procera tahan nepika 10 taun, kai A. saponaria langir tahan 3 taun jeung kai A. chinensis séngon ngan nepi 16 bulan. Di Jawa

Users also searched:

...