Back

★ Sajarah lisan



Sajarah lisan
                                     

★ Sajarah lisan

Sajarah lisan atawa sajarah lisan tina harti sajarah ieu wangsit dina lisan, turun-tumurun ti hiji generasi ka generasi saterusna. Jeung lolobana para ahli téh, sajarah lisan teu bisa dipercaya salaku sumber rujukan. Sanajan kitu, aya ogé para ahli mertimbangkeun ieu salaku cara pikeun miara jeung nyebarkeun sajarah, utamana lamun budaya nulis bisa nyerep dina kaadaban. Pangalaman budaya sastra nunjukkeun yén manusa mahluk anu imun ka ulang ngawangun ingetanana. Najan ngarobah, inti téh dua rébu taun heubeul, kuring ilaharna tetep kapiara. Nuturkeun guluyurna waktu, parobahan-parobahan anu beuki beunghar nu nepi ka salila ieu teu bisa dipikanyaho deui. Jalma anu hirup dina budaya aksara meureun manéhna téh hiji ngajenan ka kasohéhan sajarah lisan nu sumebar dina budaya prasastra.

Saméméh perkembangan basa sunda ditulis di hiji masarakat, sajarah lisan téh nya éta mangrupa alat utama pikeun ngawariskeun sks-na turunan. Nu ilahar nyaéta pikeun make carita, utamana wanda sajak / lagu contona, carita pantun & guguritan, nyieun eta leuwih gampang pikeun kaapalkeun nu katelah tradisi lisan. Kombinasi tina tradisi lisan nu ngandung moral jeung ritual anu disebut carita rahayat folklore.

                                     

1. Tumbu luar. (External links)

  • Telling stories (Nétélakeun carita) - Urban School of San Francisco Holocaust narratives.
  • Sajarah lisan Masarakat, GB.
  • ETexts of oral history of former u.s. budak dikumpulkeun dina taun 1930-an by the WPA, at Project Gutenberg.
  • Oral History Association of Australia.
  • Oral History Archives of World War II - Universitas Rutgers.
  • Proyék Sajarah Lisan New Haven di Universitas Yale.
  • In the First Person Béréndélan leuwih ti 2.500 kumpulan sajarah lisan dina basa inggris ti sakuliah dunya.
  • American Life Histories WPA Writers Project 1936-1940 di Library of Congress, US.
  • ORAL HISTORY IN FLANDERS, Ramatloka ngeunaan sajarah lisan Flanders.
  • Oral History Association of the US.
  • ALPAMYSH, A study in Central Asian, sajarah lisan.
  • Perang Dunya II kapal Selam Veterans History Project California Center for Military History.
  • Carita Corps Program nu ngarékam sajarah lisan manusa kiwari, sadayana disimpen di Library of Congress.
  • Southern Oral History Project diadegkeun taun 1979 ku UNC-Chapel Hill kalawan prinsip "Anjeun teu kudu kawentar pikeun jadi sajarah" - Nell Sigmon.
  • Téhnik, jeung Prosedur Sajarah Lisan AS angkatan Darat Puseur Militer Sajarah.
  • Center for Studi dina Tradisi Lisan ka puseur misi anu pikeun mempermudah komunikasi di sakuliah wates disiplin jeung créating nu beungkeut antara spesialis dina widang anu béda. Ngaliwatan sagala rupa kagiatan urang nyoba piara paguneman jeung séntral ngeunaan tradisi lisan nu teu bakal disebutkeun nyokot tempat.
  • Oral History Directory of Australia.
  • Oral History Online (Sajarah Lisan Online) - Berkeley University of lolobana California jeung Dunya Kulon.
                                     
  • masarakat dina harti ciptaan dumasar sastra lisan Mite Mite nyaéta carita nu miboga kasang tukang sajarah dipercaya ku masarakat minangka carita nu bener - bener
  • mangrupa wangun prosa heubeul sastra Melayu, boh lisan boh tulisan, eusina rupa - rupa, saperti: sajarah biografi, agama, undang - undang, silsilah, jeung
  • kali dina 14 taun Prabu Surawisésa dicaritakeun dina sababaraha sumber sajarah di antarana baé naskah Carita Parahiyangan, naskah Wangsakerta, jeung
  • hiji warisan tungturunan nu ditepikeun sacara lisan Kecap tambo atawa tarambo bisa ogé maksudna sajarah hikayat atawa riwaya. Maknana saruan saperti
  • cara anu dilakonan ku tukang ngadongéng jeung ngungkapkeun deui tradisi lisan Bédana, formula dipaké pikeun ngungkabkeun deui eusi panjang upama illiad
  • nunjukkeun yén Qur an lain ngan saukur téks, tapi ogé geus ditepikeun sacara lisan di sagédéngeun ngaliwatan téks. Pikeun ngalengkepan sampurnana solat, mangrupa
  • atawa ngan disebut pantun téh nyaéta hiji seni pintonan carita pitutur lisan sastra Sunda kuna bari ditembangkeun sarta dipirig ku kacapi. Cdd dipidangkeun
  • Sababaraha kumpulan kalengkepan pangajaran Siddhartha Gautama dibéré sacara lisan jeung bentuk tulisan nalika munggaran dilakukeun 400 taun salajengna. Pelajar - pelajar
  • anu asalna ti Jawa bagéan tengah hususna di Surakarta. Numutkeun tradisi lisan kecap gambyong asalna tina hiji dukun awéwé anu ngarana Nyi Lurah Gambyong
  • Indonésia misalna Chairil Anwar. Raloba urang Indonésia miboga tradisi lisan nu kiat, nu ngarojong dina nerangkeun sarta ngamumulé kaayaan budayana.
                                     
  • ngaran hiji naskah Sunda nu dijieun kira ahir abad ka - 16, nu nyaritakeun sajarah tatar Sunda, utamana ngeunaan kakawasaan karajaan Galuh jeung Sunda. Dingaranan
  • karajaan - karajaan Jawa jeung Babad sajarah Dinasti Tang, gandeng ku tradisi lisan lokal nu nyebutkeun ngeunaan ratu legendaris ngaranna Ratu shima. Dumasar
  • pola panggilan - sarta - réspon anu teteusan gantian, unsur umum dina talari lisan Afrika Amérika. Hiji wangun musik rahayat anu ngaronjat di bagian ti lagu
  • gelar dina wangun lisan sumebar ti hiji jalma ka jalma liana, tur teu kapanggih saha nu ngarangna. Lantaran sumebar dina wangun lisan téks dongéng babari
  • pangaruh sastra Jawa jeung India. Nu dianggap pituin Sunda mah nyaéta tradisi lisan carita pantun, kawih, jeung kaulinan barudak nu tumuwuh di masarakat. Saduran
  • Outback. Pan Macmillan, Australia. ISBN 978 - 0 - 330 - 42321 - 2. Memoar jeung sajarah lisan Bonney, Richard Hyde, Colin Martin, John. Legacy of Partition, 1947 2009:
  • lalampahanna téh hirup dina tulisan. Lalakon Gilgamesh téh geus aya dina wangun lisan saméméh dituliskeun, sarta réa padungdengan perkara naha aya kénéh lalakon
  • Rosidi nganalisis eusi carita Lutung Kasarung dina ulikanana ngeunaan sajarah sastra Sunda. Jakob Sumardjo ogé nganalisis sacara hermeuneutik eusining
  • musik gésék ieu lumayan lila di jero sajarah umat manusa, kalayan sumebarna kabudayaan sarta parobahan sajarah ku alatan éta di wewengkon nu lianna
  • singget anu kalawan gancang anjog kana tujuanana, paralel jeung talari carita lisan anu ngahasilkeun carita - carita kawentar kayaning Iliad sarta Odyssey karya


                                     
  • nétélakeun yén kampung Talun téh miboga loba bata nu bararadag. Nurutkeun sajarah lisan masarakat Talun nu ditepikeun ku Bapa Tata umurna 40 taunan éta lokasi
  • di luhur, utamana kumpulan hadits. Nu jadi alesan nyaéta nalika tradisi lisan ieu dikumpulkeun, masarakat Muslim geus bengkah jadi sababaraha madhab pamikiran
  • Sasakala Sangkuriang diturunkeun ti hiji generasi ka generasi saterusna sacara lisan pikeun ngawartakeun yén di wewengkon sakuliah gunung Tangkuban Parahu kiwari
  • rébuan taun saméméh Al Masih. Legénda Sangkuriang mimitina mangrupa talari lisan Rujukan tulisan ngeunaan legénda ieu aya dina naskah Bujangga Manik anu
  • Galland, oriéntalis Perancis, nu ngaku kungsi ngadéngé dongéng ieu liwat lisan ti tukang dongéng Maronite ti Aleppo di Syria. Mangjumlah - jumlah carita
  • tempat hirupna aya di cai anu tiis sarta asalna ti cinyusu. Nurutkeun asal lisan masarakat Ayana lauk déwa henteu leupas ti Rama Haji Irengan anu mangrupa
  • sastra aya dina carita pantun, carita pantun nu mimitina dibawakeun sacara lisan ayeuna mah geus loba nu dibukukeun. Sedengkeun unsur seni karawitan aya
  • Jurnalis Panalungtik Basa jeung Sastra Panalungtik naskah buhun jeung sastra lisan Juru warta Kanyataanana mah yén lulusan Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah
  • Ieu klasifikasi diringkes dumasar Klasifikasi Desimal Dewey. Upama perlu, mangga diédit deui. Mangga tambahkeun ngaran Anjeun dina salah sahiji widang

Users also searched:

lisan, Sajarah, Sajarah lisan, sajarah lisan,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

The Low Batre Mobile Kasino musibat Taya Bonus deposit.

Perawatan Terusan Akar di luar negeri. Naon perlakuan saluran akar? Sejarah pengobatan saluran akar, atanapi terapi endodontik, dugi ka mangabad abad. Cangkok ati donor anu aya hubunganana sareng kahirupan. Atra telepon abdi gaduh salah sahiji masalah batré anu awon waé di sajarah. dina layar kacaangan abdi, henteu kabawa pisan lisan ngeunaan éta tujuan. Best hospitals for Root Canal in Ukraine. Jisim awak henteu obese Anu ngadon kedah bébas tina: Sejarah Hepatitis Tomografi Koherénsi Optik OCT, Lisan Treatment Kangker, Perawatan Kista.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →