Back

ⓘ Sora



Sora
                                     

ⓘ Sora

Sora hartina gangguan énergi mékanik nu ngarambat ngaliwatan zat salaku gelombang. Manusa nampa sora ku indera pangrungu.

Tina sora, sacara ilahar urang ngahartikeunana mangrupa geteran vibrasi nu ngarambat ngaliwatan udara sarta kadéngé ku manusa. Najan kitu, para élmuwan jeung insinyur mah ngagunakeun harti nu leuwih jembar, antukna ngawengku geteran frékuénsi handap jeung luhur di udara nu teu bisa kadéngé, sarta geteran nu ngarambat ngaliwatan sagala bentuk zat, gas, cairan, jeung padetan. Zat nu bisa ngarambatkeun sora disebut média transmisi. Sora téh ngarambatna salaku gelombang nu tekenanana robah-robah.

Salaku gelombang, sora dicirikeun ku pasipatan gelombang nu ngawengku frékuénsi, panjang gelombang, periode, amplitude, jeung kacepetan sora. Widang nu ngulik sora disebut akustik.

Guruh noise jeung sora ngandung harti nu sarua, dibédakeun sotéh ku sabab guruh mah mangrupa sora nu teu dipiharep. Dina élmu jeung rékayasa, guruh téh mangrupa komponén nu teu dipiharep nu ngaganggu sinyal. Guruh jeung sinyal ditangtukeun sacara subjéktip, gumantung ka jihat panilik urang.

                                     

1. Baca ogé

Akustik | Olah sinyal audio | Daur | Désibel | Pangaruh Doppler | Ého | Infrasound | Spiker | Mikropon | Musik | Guruh | Ponon | Fisika musik | Radiasi sora | Résonans | Solobong Rijke| Réfléksi | Lokalisasi sora | Réproduksi sora | Ultrasound | Gelombang |

                                     

2. Rujukan

  • Charles Dodge and Thomas A. Jerse, "Computer Music". New York, Schirmer Books, 1997. ISBN 0-02-864682-7
  • Roederer, Juan C. 1979. Introduction to the Physics and Psychophysics of Music. éd. ka-2. New York: Springer-Verlag.
  • Olson, Harry F. 1957. "Acoustical Engineering". Dicutat ku Curtis Roads 2001. Microsound. MIT. ISBN 0-262-18215-7.
  • Grey, J. M. 1975. An Exploration of Musical Timbre. Disertasi doktoral. Universitas Stanford.
                                     

3. Tumbu kaluar

  • Sounds Amazing a learning resource for sound and waves
  • Hearing curves and on-line hearing test
  • Computation Provides a Virtual Recording of Auditory Signaling - PLoS Biol 2005.31.e26
  • Audio calculations and online acoustics conversion engine
  • HyperPhysics: Sound and Hearing
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →