Back

ⓘ Urang Benggala



Urang Benggala
                                     

ⓘ Urang Benggala

Urang Benggala nyaéta hiji komunitas étnis pribumi wewengkon Benggala di Asia Kidul. Urang Benggala nyaturkeun Basa Benggala, nu mangrupa hiji basa Indo-Arya di wewengkon wétan Anakbuana India, kawangun ti basa Magadhi Prakrit jeung Sangsakarta. Dina basana, Urang Benggala nyebat manéhna as বাঙালী. Urang Benggala kaasup kana kelompok Indo-Arya jeung Mongolo-Dravidia, sarta deukeut jeung kelompok basa/étnis Austro-Asia, Dravidia, Assam, Sinhala, Munda, jeung Tibeto-Burma.

                                     

1. Tinglai ogé

  • Urang Amérika-Bangladés
  • Daptar inohong Bangladés
  • Urang Rohingya
  • Urang Bangladés di Pakistan
  • Urang Britania-Bangladés
  • Daptar inohong ti Benggala Kulon
  • Daptar inohong Benggala
  • Diaspora urang Bangladés
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →