Back

ⓘ Pajangjian Jeddah




                                     

ⓘ Pajangjian Jeddah

Pajangjian Jeddah 1927, ditandatanganan dina 20 Méi 1927, antara Raja Abdul Aziz jeung Britania Raya, ngakuan kadaulata Raja Abdul Aziz bin Saud kana Karajaan Hijaz jeung Najd; wewengkonna teras dihijikeun kana Karajaan Saudi Arabia dina 1932. Salaku balesanna, Raja Abdul Aziz narik pasukanna tina narajang Protéktorat Britania.

                                     

1. 1974

Pajangjian Jeddah 1974 nyaéta pajangjian antara Saudi Arabia jeung Uni Émirat Arab. Pajangjian ieu dijieun pikeun ngaréngsékeun Papaséaan wates Saudi Arabia – Uni Émirat Arab. Saudi Arabia ngasahkeun pajangjian ieu dina 1993, tapi Uni Émirat Arab tacan ngasahkeunnana. Validitas légal pajangjian ieu dipertaroskeun, sabab Qatar teu dimilukeun dina parundingan, sarta pamukiman nu diajukeun mangaruhan wates Qatar. Tapi, Qatar geus mibanda pasatujuan lian ngeunaan watesna jeung Saudi Arabia dina Désémber 1965.

                                     

2. Tumbu kaluar

  • U.S. Congratulates Saudi Arabia and Yemen on border agreement, June 2000
  • The British-Yemeni Society: Negotiating the Saudi-Yemeni international boundary ku Richard Schofield

Users also searched:

...