Back

ⓘ Organisasi Sabilulungan Islam




Organisasi Sabilulungan Islam
                                     

ⓘ Organisasi Sabilulungan Islam

Organisasi Sabilulungan Islam ; Basa Arab: منظمة التعاون الاسلامي ‎; Basa Prancis: Organisation de la Coopération Islamique) nyaéta hiji organisasi internasional anu dieusian ku 57 nagara anggota. OSI mibopga délegasi permanén ka Pasarikatan Bangsa-Bangsa, sarta mangrupa organisasi internasional nu panggedéna salian ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa. Basa resmi OSI nyaéta Basa Arab, Inggris, jeung Perancis. Ngaranna dirobah ti Organisasi Konferénsi Islam ka ngaranna nu ayeuna dina 28 Juni 2011.

                                     

1. Anggota

Organisasi Sabilulungan Islam miboga 57 anggota, 56 di antarana dikelompokkeun ku Pasarikatan Bangsa-Bangsa Salaku nagara anggota. Sababarhana, utamina nu ti Afrika Kulon, sanés mangrupa nagara nu mayoritasna Muslim sanajan lamun populasi Muslimna loba. Sababaraha nagara kalawan populasi Muslim, kawas Rusia jeung Thailand, aya di posisi Nagara Panénjo, samentara India jeung Étiopia, sanés anggota.

                                     

2. Bacaan salajengaa

  • Ankerl, Guy Coexisting Contemporary Civilisations: Arabo-Muslim, Bharati, Chinese, and Western. Geneva, INUPress, 2000, ISBN 2-88155-004-5
  • Al-Huda, Qamar. "Organisation of the Islamic Conference." Encyclopedia of Islam and the Muslim World. Diédit ku Martin, Richard C. Macmillan Reference, 2004. vol. 1 p. 394. 20 April 2008