Back

ⓘ Urang Mongol




Urang Mongol
                                     

ⓘ Urang Mongol

Pikeun kagunaan séjén tina Urang Mongol, tempo Urang Mongol disambiguasi.

Mongol, Mongolchuud) nyaéta hiji grup étnis Asia Tengah-Wétan nu ngeusian utamina nagara Mongolia, Cina, jeung Rusia. Ku sabab perang jeung migrasi, Mongol kapanggih ogé di sababraha nagara Asia Tengah kawas Kazakhstan. Di Cina, étnis Mongol bisa dipanggih utamina di wewengkon tengah kalér nagara saperti di Mongolia Jero. Buryat, cabang ti étnis Mongol bisa dipanggih di républik otonom Buryatia, di Rusia. Etnis ieu nyaturkeun basa nu kaasup rungkun basa Mongolik. Kira-kira totalna aya 10 juta jiwa étnis Mongol.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • Downloadable article: "Evidence that a West-East admixed population lived in the Tarim Basin as early as the early Bronze Age" Li et al. BMC Biology 2010, 8:15.
  • Peta étnis Mongolia

Citakan:Mongolia topics Citakan:Inner Mongolia topics Citakan:Mongol Yastan

                                     
  • acan kungsi kapanggih sacara pasti. Cenah kacaturkeun yén Jenghis Khan, urang Mongol anu kungsi ngawasaan ampir kabéh Buana Asia, babar di ieu gunung. Numutkeun
  • geus ditangtayungan ku raloba bangsa, kaasup urang Pérsia, Yunani, Romawi, Arménia, Arab, Turki, Mongol jeung Rusia. Karajaan kahiji anu aya dina wewengkon
  • regional. Nu datang jeung ngawasana satuluyna aya urang Arab, Afganistan, Turki, Baloch jeung Mongol Wewengkon ieu asup kana India Britania dina abad
  • geus ditangtayungan ku raloba bangsa, kaasup urang Pérsia, Yunani, Romawi, Arménia, Arab, Turki, Mongol jeung Rusia. Karajaan kahiji anu aya dina wewengkon
  • 1186 Ögedei Khan, anak katilu Jenghis Khan, Khan Agung kadua karajaan Mongol td. 1241 1728 James Cook, pangjalajah Inggris td. 1779 1867 Marie
  • loloba panjajah, kaasup bangsa Assyria, Pérsia, Yunani, Romawi, Bizantium, Mongol Arab, Turki Ottoman, jeung Mongolia. Dina 301 M, Arménia jadi nagara kahiji
  • dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 16 poé. 1256 Pasukan Mongol dina pingpinan Hulagu Khan asup sarta ngancukeun bénténg Hashshashin di
  • ka - 13, Tiongkok saeutik - saeutik ditaklukeun ku kakaisaran Mongol Taun 1271, pamingpin Mongol Kubilai Khan ngadegkeun Dinasti Yuan. Yuan naklukeun susa - sésa
  • istilah urang Cina bermakna ambigu. Dumasar kana pamahaman luhur, hiji Koréa étnis ti Cina anu cicing jeung karya di Koréa, atawa hiji Mongol étnis di
  • ka - 17, dina raraga nyalametkeun sababaraha dinasti Cina tina serangan urang Hun, Mongol Turki, jeung suku pengembara nu datang di wewengkon Mongolia jeung

Users also searched:

...
...
...