Back

ⓘ Simeut



Simeut
                                     

ⓘ Simeut

Simeut boga anténeu nu leuwih pondok batan awakna, jeung ovipositor-na pondok. Spésiés nu sok disada, biasana ngaluarkeun sora tina gésékan fémur tukang jeung jangjang tutup jangjang atawa beuteungna. Tympana, mun ayaan, perenahna di bagian awal buku abdominal.

                                     

1. Kulawarga

Subordo ieu ngawengku lima kulawarga utama:

  • Tridactylidae pygmy mole crickets
  • Tanaoceridae tanaocerids
  • Acrididae grasshoppers and short-horned grasshoppers
  • Tetrigidae
  • Eumastacidae monkey grasshoppers

Nu "pangpentingna" nyaéta Acrididae, nu ngawengku kira 10.000 spésiés. Kulawarga ieu dicirikeun ku suku jeung jangjang nalika geus sawawa, nu kelirna cékas jeung sampurna. As well as singing by rubbing their legs together, there may also be a visual display. Kulawarga Acrididae ngawengku Locust, nu bisa jadi hama tatanén nu bahya pisan.

Endog simeut diteundeun dina taneuh, dikubeng ku zat busa nu ngajaga dina mangsa inkubasi; biasana mah bisa nepi ka 400-500 endog.

                                     

2. Pedaran lianna

Simeut salaku katuangan

Di sababaraha wewengkon di sakuliah dunya, simeut sok didahar salaku sumber protéin. Malah, di sababaraga nagara, simeut téh jadi salah sahiji katuangan ilahar para soldadu.

Di pasawahan Koréa, simeut sok dipaké deungeun sangu nalika dahar beurang, sabab dianggap mangrupa katuangan séhat. Ngasakkeunana mah rupa-rupa: disangray atawa digoréng sanggeus dilaan jangjang jeung sukuna. Ogé dipaké pikeun natambaan sawan barudak, batuk, tétanus.

Nalika populasi hiji spésiés simeut anténeu pondok ti kulawarga Acrididae loba teuing, anggotana sok robah jadi locust. Gorombolan locust ieu kawentar bisa ngaruksak pepelakan.

                                     

3. Sumber rujukan

  • Firefly Encyclopedia of Insects and Spiders 2002. Christopher OToole éd. ISBN 1-55297-612-2
  • Grasshopper, Wikipédia édisi basa Inggris per 8 Januari 2006.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →