Back

ⓘ Depéndensi Ross




Depéndensi Ross
                                     

ⓘ Depéndensi Ross

Depéndensi Ross nyaéta hiji wewengkon di Antartika. Wewengkonna malang antawis 160° imbit wétan nepi ka 150° imbit kulon, antawis Kutub Kidul jeung 60° lintang kidul. Depéndensi ieu dingaranan dumasar kana nami Sir James Clark Ross, nu manggihan Laut Ross, sarta ngawengku bagian ti Daratan Victoria, sarta kalobaannana bagian ti Lemah És Ross. Pulo Ross, Kapuloan Balleny, sarta Pulo Scott ogé mangrupa bagian ti Depéndensi, ogé jeung Pulo Roosevelt.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • Perangko Depéndensi Ross
  • 50 taun Markas Scott
  • Antarctica New Zealand
  • Sajarah - ti Universitas Canterbury
  • Panalungtikan ku NIWA di Antartika
  • New Zealand, Antarctica and the Southern Ocean - Kamentrian Hubungan Luar Nagri jeung Padagangan.
  • Peta Depéndensi Ross bagian tengah

Citakan:Administrative divisions of New Zealand Citakan:Realm of New Zealand Citakan:Antarctica navbox