Back

ⓘ Pulo Peter I




Pulo Peter I
                                     

ⓘ Pulo Peter I

Pulo Peter I nyaéta hiji pulo vulkanis di Laut Bellingshausen, 450 kilometres ti Antartika. Wewengkon ieu diklaim salaku hiji depéndensi ti Norwégia. Bareng jeung Daratan Ratu Maud sarta Pulo Bouvet, minangka 3 wewengkon depéndensi Norwégia di wewengkon Antartika jeung sub-Antartika. Pulo hiji kahiji katingali ku Fabian Gottlieb von Bellingshausen dina 21 Januari 1821 sarta dingaranan dumasar Peter ti Rusia.

                                     

1. Rujukan

Bibliograpi

  • Kyvik, Helga, ed. 2008. Norge i Antarktis. Oslo: Schibsted Forlag. ISBN 82-516-2589-0.
  • Rubin, Jeff 2005. Antarctica. Lonely Planet. ISBN 1-74059-094-5.
  • LeMasurier, W. E.; Thomson, J. W., ed. 1990. Volcanoes of the Antarctic Plate and Southern Oceans. American Geophysical Union. ISBN 0-87590-172-7.
  • Barr, Susan 1987. Norways Polar Territories. Oslo: Aschehoug. ISBN 82-03-15689-4.

Citakan:Antarctica navbox