Back

ⓘ Antartika Chili




Antartika Chili
                                     

ⓘ Antartika Chili

Antártica ngalih ka dieu. Pikeun buana Antartika, tingali artikelna

Wewengkon Antartika Chili nyaéta wewengkon Antartika nu diklaim ku Chili. Wewengkon Antartika Chili aya ti 53°Kulon nepi ka 90°Kulon sarta ti Kutub Kidul nepi ka 60°Kidul, sabagianna patumpuk-tumpuk jeung klaim Antartika Argéntina sarta Britania. Wewengkon ieu diadministrasi ku munisipalitas Cabo de Hornos di daratan utama Amérika Kidul.

Dina organisasi téritorial Chili, Antártica nyaéta ngaran ti komune nu ngadministrasi wewengkon ieu. Komune Antártica diatur ku minisipalitas ti Cabo de Hornos kalawan kadudukannana di Puerto Williams sarta aya di Propinsi Antártica Chilena, nu mana mangrupa bagian ti Région Magallanes jeung Antártica. Komune Antártica dijieun dina 11 Juli 1961, sarta gumantung ka Propinsi Magallanes nepi ka 1975, basa Propinsi Antártica Chilena dijieun.

                                     

1. Komune Antártica

Antártica nyaéta hiji komune ti Chili di Propinsi Antártica Chilena, Région Magallanes jeung Antártica Chilena, nu ngawengku sadaya Territorio Chileno Antártico - wewengkon di Antartika nu diklaim ku Chili. Wewengkon ieu diadministrasi ku munisipalitas Cabo de Hornos di daratan utama Amérika Kidul.

                                     

2. Tumbu kaluar

  • Gobierno Regional Magallanes y Antártica Chilena Basa Spanyol
  • Gobernación Provincia de Antártica Chilena Basa Spanyol
  • Basa Spanyol Munisipalitas Tanjung Horn
  • Institut Antartika Chili Basa Spanyol

Citakan:Communes in Magallanes Region

Citakan:Chilean Antarctica Citakan:Antarctica navbox

                                     
  • jeung klaim Antartika Argéntina Antartika Argéntina jeung Chili Propinsi Antártica Chilena Téritori peuntas laut Britania Survéy Antartika Britania
  • Britania, tapi heunteu jeung Chili 4 wewengkon pulo nu aya di kaléreun 60 lintang kidul kadang dihubungkeun jeung buana Antartika Wewengkon - wewengkon ieu
  • Antartika Brasil Basa Portugis: Antártida Brasileira atanapi Antártica Brasileira nyaéta ngaran ti wewengkon Antartika kiduleun 60 lintang kidul, sarta
  • Antartika Antartika nyaéta buana pangkidulna di Bumi, nu ngampar di Kutub Kidul. Perenahna dina beulahan bumi beulah kidul, ampir sakabéhnadi kiduleun
  • Uruguay di kalér - wétan, sarta Chili di kulon jeung kidul. Klaim Argéntina kana Antartika katunda ku ayana Traktat Antartika 1961. Argéntina ogé ngaklaim
  • tungtung pangkidulna ngra ieu. Cilé ngaku 1, 250, 000 km² wewengkon di Antartika Banknotes and Coins. Chilean Central Bank. Retrieved on 2007 - 11 - 11. Reversed
  • administratif Chili Valparaíso adalah lokasi rapat legislatif. Diklaim oleh Argentina. Biasanya digolongkan sebagai bagian dari kawasan Antartika karena
  • Aruba, Bonaire, Curaçao, jeung Trinidad jeung Tobago Kolombia Venezuela Chili Realm Denmark Walanda Conto - conto ieu boga bagian nu teu kapisahkeun patali
  • 1811 José Miguel Carrera, bapa pangadeg Chili dicokot sumpah salaku Présidén Yunta Éksekutif pamaréntahan Chili 1820 Kaptén Nathaniel Palmer jadi urang
  • Dingin: Poé bubuka pikeun panékenan perjangjian Antartik, nu nempatkeun Antartika pikeun cadangan kailmuan sarta ngalarang aktipitas militer di daratan
  • t s é Nagara Kelompok 15 G - 15 Anggota Aljazair  Argéntina  Brasil  Chili India  Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir 
  • t s é Nagara Kelompok 15 G - 15 Anggota Aljazair  Argéntina  Brasil  Chili India  Indonésia  Iran  Jamaika  Kénya  Malaysia  Méksiko  Mesir 

Users also searched:

...
...
...