Back

ⓘ Antartika Argéntina




Antartika Argéntina
                                     

ⓘ Antartika Argéntina

Antartika Argéntina nyaéta hiji bagian di Antartika nu diklaim ku Argéntina salaku bagian ti wewengkon nasionalna. Wewengkon Antartika Argéntina ngawengku Samenanjung Antartika jeung hiji bagian sagitilu nepi ka Kutub Kidul. Wewengkon ieu diwatesan ku 25° jeung 74° imbit kulon, sareng 60° lintang kidul. Administratifna, Antartika Argéntina mangrupa hiji departemén ti propinsi Tierra del Fuego, Antartika, jeung Kapuloan Atlantik Kidul. Otoritas propinsi kadudukanna aya di Ushuaia. Gubernur sacara taunan nunjuk délégasina pikeun région Antartika.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • Sajarah Antartika Argéntina Basa Spanyol
  • Markas Marambio
  • Dirección Nacional del Antártico: Bases

Citakan:Territorial disputes involving Argentina Citakan:Antarctica navbox

                                     
  • jeung klaim Antartika Argéntina Antartika Argéntina jeung Chili Propinsi Antártica Chilena Téritori peuntas laut Britania Survéy Antartika Britania
  • sarta Chili di kulon jeung kidul. Klaim Argéntina kana Antartika katunda ku ayana Traktat Antartika 1961. Argéntina ogé ngaklaim Kapuloan Falkland basa
  • Argéntina sareng Britania, tapi heunteu jeung Chili. 4 wewengkon pulo nu aya di kaléreun 60 lintang kidul kadang dihubungkeun jeung buana Antartika
  • Wewengkon Antartika Chili aya ti 53 Kulon nepi ka 90 Kulon sarta ti Kutub Kidul nepi ka 60 Kidul, sabagianna patumpuk - tumpuk jeung klaim Antartika Argéntina sarta
  • Antartika Brasil Basa Portugis: Antártida Brasileira atanapi Antártica Brasileira nyaéta ngaran ti wewengkon Antartika kiduleun 60 lintang kidul, sarta
  • Britania Raya. 1991 - Protokol Madrid ngeunaan panglindungan lingkungan Antartika ditéken. 1993 - Perang di Mogadishu lumangsung, nandasa 18 pasukan khusus
  • taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 149 poé. 1821 Ékspédisi Antartika Rusia nu dipingpin ku Fabian Gottlieb von Bellingshausen mulang ka Kronshtadt
  • lianna. Sawatara kapuloan badag di Buana Asia mah asupna ka lebahan kidul. Antartika Afrika ampir 1 3 - na - ti Libreville, Gabon di beulah kulon nepi ka Somalia
  • Britania, Députi Pupuhu Kantor Pos, élmuwan, jeung pagawé bantuan ti Survéy Antartika Britania nu ngurus markas kaélmuan di Pulo Manuk jeung di ibu kota, Titik
  • tungtung pangkidulna ngra ieu. Cilé ngaku 1, 250, 000 km² wewengkon di Antartika Banknotes and Coins. Chilean Central Bank. Retrieved on 2007 - 11 - 11. Reversed

Users also searched:

...
...
...