Back

ⓘ Lemah Héjo




Lemah Héjo
                                     

ⓘ Lemah Héjo

Lemah Héjo nyaéta hiji nagara otonom dina Karajaan Dénmark, aya antawis Arktik jeung Samudra Atlantik, wétaneun Arsipélago Arktik Kanada. Lemah héjo mangrupa pulo nu panggedéna aréana sadunya nu sanés hiji buana.

Lemah héjo geus dieusian, sanajan teu teterusan, ku urang Inuit langkung Kanada pikeun 4500-5000 taun. Dina abad ka-10, urang Norse midumukan bagian kidul Lemah Héjo. Dina abad ka-13, Inuit datang, sarta dina ahir abad ka-15, koloni Norse ditinggalkeun. Dina awal abad ka-18, hubungan antara Skandinavia jeung Lemah Héjo ngadeg deui sarta Dénmark nyieun kakawasaanna kana Lemah Héjo.

                                     

1. Rujukan

  • Stern, Pamela R. Historical dictionary of the Inuit. Scarecrow Press, 2004. ISBN 978-0-8108-5058-3
  • Lund, S. 1959. The Marine Algae of éast Greenland. 11. Géographic Distribution. Meddr Gronland. 156, pp. 1–70.
  • Alley, Richard B. The Two-Mile Time Machine: Ice Cores, Abrupt Climate Change, and Our Future. Princeton University Press, 2000, ISBN 0-691-00493-5.
  • Bardarson, I. ed. Jónsson, F. "Det gamle Gronlands beskrivelse af Ívar Bárdarson Ivar Bårdssön", Copenhagen, 1930.
  • Lund, S. 1959. The Marine Algae of éast Greenland. 1. Taxonomical Part. Meddr Gronland. 1561, pp. 1–245.
  • Steffen, Konrad, N. Cullen, and R. Huff 2005. "Climate variability and trends along the western slope of the Greenland Ice Sheet during 1991–2004," Proceedings of the 85th American Meteorological Society Annual Meeting San Diego.
  • CIA World Factbook, 2000.
                                     
  • nyimpen Butan salaku nagara nu pangbagjana sa - Asia sarta ka - 8 sadunya. Lemah Butan kasusun ti dataran subtropis di kidul nepi ka daratan luhur Himalaya
  • orbital kaasupkeun antibonding, antukna beungkeut oksigén diatomik leuwwih lemah batan beungkeut nitrogén diatomik nu orbital molekul beungkeutanana kaeusi
  • panggedé sadunya, nyayagakeun 4G LTE, WiFi katut DMB dina kandaraan handapeun lemah Séoul kahubung ku AREX ka Bandara Internasional Incheon, nu meunang pangajén
  • pepelakan sausum anu sipatna ngareuy. Habitus bonténg mangrupa pepelakan herba lemah atawa satengah ngarambat sarta mangrupa pepelakan sausum: sanggeus kembangan
  • ⴰⴳⵍⵍⵉⴷ Akuc, Amur, Agellid Gusti, Lemah Cai, Raja Lagu النشيد الشريف An - Nasyid Asy - Syarif Wewengkon nu héjo némbongkeun téritori Maroko anu diakuan
  • Patrie Rapih Gawé Lemah Cai Lagu Ô Cameroun, Berceau de nos Ancêtres O Kamerun, Lemah Cai pun Bapa 1 Lokasi Kamerun   héjo kolot di Afrika   paul
  • dina hirup jeung dina ngambah sagala ujian jeung kasusah pikeun babakti ka lemah cai jeung bangsa Indonesia. 3.kalapa bisa jadi di mana waé, anu ngabuktikeun
  • sedengkeun nu handapna borontok, panjang 8, 5 30 cm rubak 3 13 cm, kelirna héjo Tangkana nahun, hirup ngarambat ngawangun areuy bisa mapay kana tangkal
  • kawas lambang cakra pahareup - hareup sarta miboga panjang 15 25 cm, warnana héjo Kembangna réa, wangunna bongkol gépéng panjangna 25 cm, makuta kabagi
  • Turks jeung Kaikos  Kapuloan Pitcairn  Kapuloan Virgin Britania Dénmark Lemah Héjo Italia Pantelleria  Kapuloan Pelagie Lampedusa  Lampione  Linosa
  • Turks jeung Kaikos  Kapuloan Pitcairn  Kapuloan Virgin Britania Dénmark Lemah Héjo Italia Pantelleria  Kapuloan Pelagie Lampedusa  Lampione  Linosa

Users also searched:

...
...
...