Back

★ Napoleon Bonaparte



Napoleon Bonaparte
                                     

★ Napoleon Bonaparte

Napoléone di Buonaparte atawa aksohor Napoléon Bonaparte umum salila revolusi perancis jeung konsul Perancis anu lahir tanggal 15 agustus 1769 di kota Ajaccio, Corsica, Perancis. Napoléon anu jenius téh teureuh ménak ti kulawarga Bounaparte asli italia. Napoléon kasohor alatan kamampuh dina anjog ka perancis pikeun bisa ngawasaan paling wewengkon Éropa atawa ngaliwatan jalur diplomasi atawa perang. Kaayaan nagara anu geus dikawasa ku Napoléon, walanda, swédia, lolobana wewengkon Italia anu kawengku ti Austria jeung Polandia.

Napoléon jadi mahasiswa di Akademi Militer of Brienne taun 1779 dina umur 10 taun, tuly lulus dina umur 15 taun heubeul. Karir militérna dimimitian ku ngéléhkeun Austria jeung Prusia. Dina pébruari 1800, Napoléon diangkat salaku konsul Perancis, mangka ngabebenah sistim nu aya di Perancis. Napoléon diangkat jadi kaisar dina Notre-Dame Katedral, taun 1812, Napoléon diasingkeun ka Elba alatan éléh perang. Di battle of Waterloo, tenatara perancis di taun ku digabungkeun tentara Inggris, Walanda, jeung Prusia nu nyababkeun Napoléon diasingkeun ka pulo Saint Héléna salaku tawanan perang ka Inggris. Dina bulan Méi bitu taun 1821 tepi, Napoléon maot alatan kanker beuteung.

                                     
  • dibikeun ku alo Kaisar Napoleon Bonaparte anu ngaranna Charles Lucien Bonaparte sarta sempet ngabalukarkeun kontrovérsi. Bonaparte saurang pamilu aliran
  • Gregorian, sésana 29 poé. 1409 - Universitas Leipzig dibuka. 1804 - Napoleon Bonaparte ngamakutaan manéh minangka kaisar Perancis di katédral Notre Dame
  • Marina, Porto Azzurro, Rio Marina jeung Rio nell Elba. Kaisar Perancis Napoleon Bonaparte dipiceun ka Elba nalika dilengserkeun munggaran nginspirasian sabaet
  • marukanna manéhna manggihan Asia di lebah Nova Scotia 1812 - Pasukan Napoleon Bonaparte meuntas Leuwi Neman, nyerang Rusia. 1916 - Mary Pickford jadi béntang
  • kalawan panandatanganan nota kasapahaman di Helsinki, Finlandia. 1769 Napoleon Bonaparte kaésar Perancis td. 1821 1924 Phyllis Schlafly, aktipis pulitik
  • Artemis di Ephesus, salah sahiji tina Tujuh Kaajaiban Dunya. 1798 - Napoleon Bonaparte meunang dina Patempuran Piramid di Mesir Patempuran Embabeh ngalawanan
  • Utsmani. 1799 Napoleon Bonaparte ngarebut Jaffa di Palestina sarta pasukanna maténi leuwih ti 2.000 tawanan Albania. 1814 Kaésar Napoleon I ti Perancis
  • alatan pamadeganna ngeunaan bumi nu ngurilingan panon poé. 1815 Napoleon Bonaparte kabur ti Pulo Elba. 1876 Jepang jeung Koréa néken perjangjian nu
  • Joseph, Kaisar Austria Abraham Lincoln, présidén AS Napoleon Bonaparte Kaisar Prancis Napoleon III, Kaisar Prancis José de San Martín, South American
  • Anglo - Spanyol ti taun 1727. Walanda ngiluan dina tanggal 29 1799 Napoleon Bonaparte mingpin kudéta 18 Brumaire ngeureunan pamaréntahan Diréktori, sarta
                                     
  • Nagara Bagéan New England jeung sababaraha bagéan ti Kanada. 1802 Napoleon Bonaparte ngadegkeun Legiun Kahormatan. 1845 Kaptén Sir John Franklin tur
  • ti Austria di deukeut Munich. Babarengan jeung kameunangan Konsul Napoleon Bonaparte saméméhna di Marengo, hal ieu ngabalukarkeun Austria kapaksa néken
  • pangbantéyan pang pinuh getihna dina Perang Tilu Puluh Taun. 1813 Napoleon Bonaparte mingpin tentara Perancisna ka Patempuran Bautzen di Sakson, Jérman
  • Beaumont wanci Kampanye Flanders dina Perang Koalisi Kahiji. 1802 Napoleon Bonaparte néken hiji amnesti umum nu ngijinkeun sakabéh émigran Révolusi Perancis
  • 1806 - 1811 lantaran Karajaan Walanda taluk ka Prancis. Basa Louis Bonaparte adina Napoleon Bonaparte diistrénan di walanda dina taun 1806, ku kituna otomatis
  • within the New World. The most famous of these conflicts happened when Napoleon Bonaparte rose to power and set out on a conquest, forming a new French Empire
  • dipromosikan minangka Gubernur Sumatera, sabot Karajaan Walanda diduduki ku Napoleon Bonaparte ti Perancis. Sawaktu Raffles nyekel kalungguhan minangka pangawasa

Users also searched:

napoleon bonaparte, biografi. napoleon bonaparte,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →