Back

ⓘ Endog bobodasna




Endog bobodasna
                                     

ⓘ Endog bobodasna

Endog bobodasna nyaéta sebutan umum pikeun cairan hérang nu aya dina endog, minangka sitoplasma, nu saméméh dibuahan mah mangrupa sél tunggal. Kandunganana mah lolobana protéin nu leyur na cai. Fungsi utamana mah pikeun ngabungkus konéngna sarta nyadiakeun gizi tambahan pikeun tumuwuhna émbryo. Béda ti konéng endog, kandungan lemakna ukur saeutik.

                                     

1. Denaturasi

Sakabéh protéin, kaasup nu aya dina bodas endog, mangrupa rantay panjang asam amino nu kabeungkeut ku boh beungkeut primér, sekundér, jeung tersiér. Nalika dipasak, si beungkeut utamana tersiér ieu téh paregat.