Back

ⓘ Sél getih bodas




Sél getih bodas
                                     

ⓘ Sél getih bodas

Sél getih bodas mangrupa salah sahiji komponén getih nu pancénna mantuan pertahanan awak ngalawan kasakit inféksi jeung bahan asing salaku bagian tina sistim imun. Normalna mah aya kana 4x10 9 nepi ka 11x10 9 sél getih bodas dina saléter getih jalma sawawa nu walagri - kira 7000-25000 sél per keclak. Dina kasus leukemia, jumlahna bisa nérékél nepi ka 50000 sél per keclak.

Sakumaha dina getih, sél getih bodas aya ogé dina sistim limfatik, limpa, jeung jaringan lianna.

                                     

1.1. Tipe Granulosit

Granulosit mangrupa hiji kategori sél getih bodas nu cirina nyoko kana béda kelir granul dina sitoplasmana nalika diwarnaan sarta ditempo maké mikroskop cahya: neutrofil, basofil, jeung éosinofil dingaranan dumasar pasipatan pewarnaanana.

                                     

1.2. Tipe Limfosit

Limfosit leuwih ilahar aya dina sistim limfatik, kaasup nu katelah killer T-cells. Dina getih aya tilu tipe limfosit: sél B, sél T, jeung sél NK natural killer cell. Sél B ngahasilkeun antibodi nu ngabeungkeut patogén nu salajengna diancurkeun. Sél T helper CD4+ ngordinir réspon imun sél ieu nu ruksak dina inféksi HIV téh. Sél T sitotoksik CD8+ jeung sél NK bisa maéhan sél awak nu kainféksi ku virus.

                                     

1.3. Tipe Monosit

Lian ti pancén lianna, monosit babagi pancén vacuum cléaner jeung neutrofil. Monosit némbongkeun popotongan patogén ka sél T antukna patogénna bisa diapalkeun sarta gampang diperuhkeun nalika nyerang deui. Monosit ogé katelah makrofag lamun geus ninggalkeun aliran getih sarta asup kana jaringan.

                                     

2. Panyakit

  • Leukemia jeung limfoma, dua tipe kangker alatan teu kakontrolna produksi sél getih bodas.
  • Leukopénia, kasakit nu ditunjukkeun ku kurangna kadar sél getih bodas dina getih.
  • Leukositosis, nujul ka luhurna kadar/jumlah sél getih bodas dina getih.
                                     
  • Getih téh nyaéta jaringan sumebar nu mangrupa cairan plasma jeung sél sél getih beureum, sél getih bodas platélét Istilah médis nu patali jeung getih
  • Sél getih beureum nyaéta sél getih anu paling umum anu pancénna pikeun ngakut oksigén ti bayah atawa insang vertebrata ka jaringan - jaringan awak ngaliwatan
  • Plasma getih nyaéta komponén cairan dina getih tempat suspénsina sél - sél getih Plasma dina getih téh 55 tina volumena, nu diwangun ku cai 90 volume
  • Leukemia mangrupa kangker getih atawa sungsum tulang nu dicirikeun ku teu normalna proliferasi produksi sél getih bodas leukosit Kecap leukemia nujul
  • manusa, ciduh téh ngandung 99, 5 cai ditambah éléktrolit, lendir, sél getih bodas sél épitél DNA nu bisa diékstraksi énzim kayanig amilaseu jeung lipaseu
  • ngalaman diferensiasi jadi sél getih beureum, sél getih bodas platélét, jsb. Sél unipotén ukur bisa ngahasilkeun hiji tipe sél tapi masih boga pasipatan
  • nujul ka sél nyaéta sél getih bodas anu ngajaga awak ku cara ngahakan fagositosis partikel asing anu dianggap pibahyaeun, baktéri, jeung sél paéh atawa
  • dina sél getih beureum. Cacad genetik dina sintésis ranté globin ngabalukarkeun teu stabil atawa teu normalna angkutan oksigén, sedengkeun sél getihna
  • ngolotan Ngahambat tumuwuhna sél kangker Kalayan ngonsumsi bawang bodas resiko katularan kanker bisa dikurangan Bawang bodas anu dikonsumsi sacara rutin
  • Trombosit atawa platélét nyaéta bagian sél getih nu aub dina mékanisme sélular nu ngabalukarkeun bekuna getih Kadar trombosit nu handapeun normal atawa

Users also searched:

...
...
...