Back

ⓘ Daniel Sahuleka



Daniel Sahuleka
                                     

ⓘ Daniel Sahuleka

Daniel Sahuleka nyaéta penyanyi aliran jazz kewarnegaraan Walanda anu lahir di Semarang, 6 Désémber 1950. Daniel Sahuleka nyaéta penyanyi katurunan Ambon, Maluku, Sunda, jeung Cina.

Nalika keur rumaja, Daniel resep maén gitar, manéhna meunang inspirasi ti musisi Jimi Hendrix, Motown, jeung musisi jazz saperti Django Reinhardt. Taun 1977, Daniel mulai naratas karir musikna ku cara nyieun album rekaman kalayan single You Make My Life So Wonderful anu ngirut pasar musik di Eropa jeung Indonesia. Daniel Sahuleka kasohor di Indonésia ku lagu anu judulna Dont Sleep Away the Night jeung You Make My World So Colorful anu dirilis dina taun 1980-an. Taun 1995, Daniel balik deui ka Indonésia, Manéhna meunang gelar Doktor Honoris Causa ti Fakultas Kedokteran di salah sahiji Universitas di Yogyakarta. Daniel ogé kungsi sababaraha kali manggung di java jazz Indonésia.

                                     

1. Diskografi

Album pertamana nyaéta Sahuleka anu dirilis taun 1976, diterskeun ku album Sahuleka 2 taun 1978. Album Sunbeam dirilis taun 1981, album The Loner dirilis taun 1990, di taun nu sarua, Daniel ngarilis album Everyday should be a christmasday. Album I Adore You dirilis taun 1993, diteruskeun ku album Rahasia Sahuleka anu dirilistaun 1995, ieu album nyaéta album pertama Sahuleka dina basa Indonesia. Sahuleka terus nyieun karya-karya anyar di antarana: Sahulekas World - collection 1 dirilis taun 1996, After the Jetlag taun 1998, Colourful taun 2004, Christmas Love taun 2007, jeung anu pamungkas nyaéta reMAKE mySTYLE anu dirilis taun 2009.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →