Back

ⓘ Sampo



Sampo
                                     

ⓘ Sampo

Sampo nyaéta sabun cair keur ngumbah buuk jeung kulit hulu, dijieun tina campuran tutuwuhan atawa zat kimia. Sampo nyaéta produk keur ngarawat buuk nu digunakeun pikeun ngaleungitkeun minyak, kotoran, partikel kulit, ketombé, polusi lingkungan sarta partikel kontamina lian nu sacara bertahap numpuk dina buuk. Tujuanna nyaéta ngaleungitkeun komponén nu teu dipikahayang tapi teu ngajadikeun buuk hésé diatur. Sampo nalika dicaian mangrupa surfaktan bisa mersihan buuk jeung kulit hulu, bisa ngaleungitkeun minyak alami nu melumasi buuk. Kuramas sering ogé bareng jeung maké kondisionér pikeun ngababarikeun nyisiran jeung styling.

                                     

1. Sajarah Sampo

Sampo aslina hartina mencétan hulu dina basa India Utara boh kecap boh konsépna diwanohkeun ka Britania ti Kolonial India. Kecap sampo dina basa Inggris asalna ti Hindi chāmpo diwanohkeun di Britania ku pangusaha Sake Dean Mahomed taun 1814. Nalika Déan bareng jeung garwana muka usaha mandi kuramas nu dikenal minangka Mahomed’s Indian Vapour Bath’s di Brighton, Inggris. Mandi kuramasna siga mandi Turki nu klienna narima pangobatan India champi kuramas atawa terapi pijet. Layanana éta meunang pangajén jeung meunang gelar Bedah keramas’ ku George IV jeung William IV. Dina taun 1900-an, harti kecap ngagésér tina harti mencétan hulu maké sabun kana buuk. Saméméhna, sabun biasa mandi geus digunakeun keur ngumbah buuk. Tapi, sabun mandi ngajadikeun buuk teu genah, ngaganggu, jeung katempona teu sehat. Salila tahap awal kamekaran sampo, panata buuk ti Inggris nyieun campuran sabun dina cai jeung ditambahan hérbal keur méré éfék buuk bersinar jeung aroma kana buuk.Kasey Hebert nyaéta jalma nu mimiti nyieun sampo. Mimitina produk sabun jeung sampo rada sarua, duanana ngandung surfaktan, sarupaning diterjén. Sampo modérn siga nu dikenal ayeuna mimiti diwanohkeun dina taun 1930-an, Drene nu mangrupa sampo sintétik kahiji non-sabun.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →