Back

ⓘ Svalbard




Svalbard
                                     

ⓘ Svalbard

Svalbard mangrupa hiji kapuloan di Arktika, bagian pangkalérna ti Norwégia. Kapuloan ieu aya di kaléreun daratan utama Éropa. Kumpulan pulo-pulo manjang ti 74° ka 81° lintang kalér, jeung ti 10° ka 35° wétan. Spitsbergen mangrupa pulo nu panggedéna, dipiluan ku Nordaustlandet jeung Edgeoya. Puseur administratif nyaéta Longyearbyen, jeung padumukan nu lian kaasup komunitas tambang RUsia - Barentsburg, komunitas panalungtikan - Ny-Ålesund, jeung pos pangawasaan tambang - Sveagruva. Kapuloan ieu diatur ku Gubernur Svalbard. Kapuloan ieu miboga iklim Arktik, sanajan sacara signifikan miboga suhu nu leuwih panas tinimbang aréa nu lian dina lintang nu sarua.

                                     

1. Politik

Traktat Svalbard 1920 nyieun kadaulatan pinu Norwégia kana kapuloan. Pulo-pulona mangrupa, teu kawas Téritori Antarktika Norwégia, bagian ti Karajaan Norwégia jeung sanés hiji depéndensi. Traktat ieu mimiti éféktip dina 1925, mimilu Pakta Svalbard. Sadaya 40 nagara panandatangan traktat miboga hak ngalaksanakeun aktivitas dagang dina kapuloan ieu tampa diskriminasi, sanajan sagala aktivitas mangrupa subjék pikeun législasi Norwégia. Traktat ieu ngawateskeun hak Norwégia pikeun nagih pajak ka palayanan kauangan di Svalbard. Janten, Svalbard miboga pamasukan pajak nu leuwih saeutik tinimbang daratan utama Norwégia, jeung euweuh pajak panambihan ajén. Svalbard mangrupa hiji daérah kadémilitarisasi, sakumaha traktat ngalarang pawangunan instalasi militér. Aktivitas militér Norwégia kawates ka pangawasan panguseupan ku Panjaga Sagara Norwégia sakumaha trakta mibutuhkeun Norwégia pikeun ngajaga lingkungan alam.

                                     

2. Tumbu kaluar

  • Svalbard, Lemah basisir Emas
  • "Ngeunaan Svalbard", ti kantor Gubernur
  • Svalbard - Peta jeung Gambar
  • Svalbard NLD
  • Loka resmi
  • Proyék Svalbard
  • Pajangjian Svalbard 1920
  • Kaluar ti Pyramiden
  • Loka Svalbardsyk
  • CIA world factbook ngeunaan Svalbard
  • Stasion Satelit Svalbard
  • Svalbard - Pangalaman Kutub
  • Stasion Aurora di Adventdalen
                                     
  • .sj téh mangrupa kode nagara domain undak luhur internét pikeun Svalbard jeung Jan Mayen.
  • mangrupa lokasi ti fyord nu kasohor. Svalbard jeung Jan Mayen aya dina kadaulatan Norwégia dumasar kana Traktat Svalbard Norwégia miboga hiji pulo nu ngaranna
  • pamaréntahan lokalna. Béda jeung tilu wewengkon ieu, Svalbard sapinuhna mangrupa bagian Norwégia. Svalbard diatur ku sababaraha hukum katangtu, tapi pamaréntahanna
  • figure including Kosovo with 1.96 million Kaasup Åland Islands Kaasup Svalbard 2, 701 and Jan Mayen Island Central Statistics Office: 2006 Prelliminary
  • 542 km2 Kroasia 56.785 km2 Togo 57.750 km2 Dano Michigan 61.022 km2 Svalbard 64.589 km2 Latvia 65.300 km2 Lituania 65.610 km2 Sri Lanka 66.000 km2
  • Somalia - Somaliland - Spanyol - Sri Lanka - Sudan - Suriah - Suriname Svalbard - Swaziland - Swédia - Swiss Switzerland - Slowakia Taiwan tempo Républik
  • destruction of their habitat. In addition, polar bears may be found on Svalbard an autonomous Norwegian island region far north of Scandinavia. The wolf

Users also searched:

...