Back

ⓘ Jersey




Jersey
                                     

ⓘ Jersey

Jersey, resmina Bailiwick of Jersey, mangrupa hiji Depéndensi Makuta Britania deukeut basisir Normandia, Prancis. Bailiwick ieu ngawengku ogé dua grup pulo leutik nu teu deui didumukan, Minquiers jeung Écréhous, sarta Pierres de Lecq jeung batu jeung karang séjén.

Jersey jeung Guernsey mindeng dirujuk ka Kapuloan Channel tapi sanés hiji unit konstitusional atawa politis. Tilu Depéndensi Makuta, Jersey, Guernsey, jeung Pulo Man masing-masing miboga hubungan kapisah ka Makuta Britania. Maranéhna sanés bagian ti Britania Raya. Britania Raya sacara konstitusionalna boga tanggung jawab kana patahanan Jersey. Jersey sanés bagian ti Uni Éropa, tapi miboga hubungan istiméwa kanana, dilayanan salaku bagian ti Komunitas Éropa pikeun tujuan dagang bébas.

                                     

1. Toponim

Sesebutan baheula

  • insula Gersoi 1022/1026.
  • insula de Jersey 1372.
  • Andium? 4 e C.
  • insula de Gersey 1386.
  • Gersui 1339.
  • insula 1585.
  • lisle de Gersui 1160/1174.
  • in Gersoio 1223/1236.
  • Gersus ~1070.
  • Jarsey 1693.
  • Gersuy 1339.
  • insula Gerseii, var. Gersey, Gersei, Gersoii 1042.
  • Isle de Gersey 1753/1785.
  • insula Gersoi 1066/1083.
  • Jerzey 1753.
  • Ile de Jersey 1854.
  • insula de Gersoi 1066/1083.
  • insula de Gerzoi 1080/~1082.
  • insula de Jereseye 1372.
                                     
  • York, AS. 1956 - David Copperfield, tukang sulap Amérika, Metuchen, New Jersey AS. 1963 - Richard Marx, musisi Amérika, Chicago, Illinois, AS. 1965
  • Michael Douglas, béntang filem jeung produser Amérika, New Brunswick, New Jersey AS. 1952 - Christopher Reeve, nu mérankeun Superman 1978 New York City
  • sanggeus kasoranna Swédia dina Perang Great Northern. 1746 Kampus New Jersey pijadieun Univérsitas Princeton meunangkeun surat pangeusahanna. 1884
  • bailiwicks of Guernsey with a population as of the 2001 census of 62, 101 and Jersey with a population as of the 2001 census of 87, 186 Includes Ascension and
  • gempuran Inggris dina Patempuran Jurang Assunpink deukeut Trenton, New Jersey 1791 Pangbantéan Big Bottom di WIlayah Ohio, nandaan dimimitianna Perang
  • ti Fukui Prefecture. Fukui mibanda kota sobat jeung: New Brunswick, New Jersey United States since May 1982 Citakan: Country data People s Republic of
  • at the CIA s page CIA. Diakses tanggal 2010 - 07 - 15. CIA 2010 - 07 - 15 Jersey at the CIA s page CIA. Diakses tanggal 2010 - 07 - 15. CIA 2010 - 07 - 15
  • Pasukan Amérika diserang sarta ditalukkeun dina Patempuran Bound Brook, New Jersey 1868 Perang Habasyah lekasan nalika pasukan Inggris jeung India hasil
  •  502. ISBN 978 - 0 - 89133 - 254 - 1. New Jersey and National Registers of Historic Places Hudson County New Jersey Department of Environmental Protection

Users also searched:

...