Back

ⓘ Yunani




Yunani
                                     

ⓘ Yunani

Yunani, ogé kawanoh salaku Hellas jeung resmina Républik Yunani mangrupa hiji nagara di Éropa tenggara. Yunani tepung wates jeung Albania, Makédonia, jeung Bulgaria di kalér, jeung Turki di wétan. Laut Aegea aya di wétaneun daratan utama Yunani, Laut Ionia di kulon, jeung Laut Tengah di kidul.

                                     

1. Babagian administratif

Ti réformasi Program Kallikratis dipakékeun dina 1 Januari 2011, Yunani diwangun ku tilu belas périféri dibagi kana 325 kotamadya. Aya ogé hiji daérah otonom, Gunung Athos Basa Yunani: Agio Oros, "Gunung Suci".

                                     
  • ti materi anu dipaké, seni lukis merlukeun material anu gampang. Bangsa Yunani dina période klasik nyieun inovasi anu jadi dasar aliran utama di widang
  • Titik ti orbit bulan nu pangdeukeutna jeung bumi disebut Perigee tina bada Yunani peri titik nu pang jauhna disebut Apogee. Dua titik éta lamun digurat
  • geus meminjam hurup U ti hurup Yunani upsilon pikeun sada w Hurup phi Φ φ ogé madanan sada f dina basa Yunani Hurup leutik f henteu kaci diidentikkan
  • padumuk nu panggedéna kadua di dunya. Ngaran Monako asalna ti hiji koloni Yunani di deukeut ditu, Monoikos, nu diwangun dina abad ka - 6 SM ku bangsa Phokida
  • hartosna sungut anu ogé nurunkeun hurup Fénisia pe, sarta hurup - hurup Yunani Pi sarta Étruska anu ngembang ti hurup Fénisia kasebut. Kabéhanana melambangkan
  • henteu ditepungan dina basa Inggris atawa Indo - Éropa séjénna. Dina basa Yunani tanda éta diserep minangka Qoppa Ϙ, meureun melambangkan sawatara konsonan
  • ku leuwih ti hiji buana Mesir Rusia Turki Kazakhstan Azerbaijan Georgia Yunani Greenland Islandia Belanda Portugal Prancis Italia Portugal Spanyol Yaman
  • di Patempuran Vlanden. 1952 Marsekal Lapangan Yunani Alexander Papagos jadi perdana menteri Yunani ka 152. 1954 Télé Monte Carlo, saluran tivi swasta
  • Etruria. Sedengkeun urang Etruska diajar ti urang Yunani Aksara Etruska mangrupa adaptasi ti abjad Yunani Dina ayeuna abjad Latin nyaéta hurup anu panglobana
  • jeung pangaweruh alam. Aristoteles lahir di Stagira Chalcidice, Thracia, Yunani taun 384 SM. Anjeunna katurunan saurang ahli tatamba ti Makédonia. Aristoteles
  • Yunani anu pangmimitina sanggeus Jaman Kekelaman Yunani anu lumangsung dina abad ke - 8 SM, hurup ieu dituliskeun terbaring, tapi dina Alfabét Yunani saterusna

Users also searched:

...
...
...