Back

ⓘ Basisir Kuta




Basisir Kuta
                                     

ⓘ Basisir Kuta

Basisir Kuta nyaéta salah sahiji basisir nu aya di pulo Bali perenahna di Kabupatén Badung. Ieu basisir kacida éndahna. Amparan basisir nu ngeplak bodas dipapaés ku panorama alam nu héjo ngemploh. Cai laut nu canembrang hérang tur batu-batu karang nambahan kaéndahan ieu basisir. Nepi ka jadi tempat wisata nu jadi pangjugjugan unggal jalma, boh jalma domestik boh jalma ti nagri deungeun. Kuta mimiti dipikawanoh nalika para padagang ti Denmark muka kantor cabang dagang di Bali. Taun 1930 aya urang California Amerika nu datang ka ieu basisir tur ngarasa hélok kana panorama nu aya di Pantai Kuta. Kuta Béach Hotel mangrupa hotel munggaran nu diwangun di daérah ieu. Kungsi tutup nalika tentara Jepang nyerang pulo Bali. Taun 1960 loba turis Australia nu nyimpang ka Bali nalika lalampahan ka Eropa, ti saprak harita Kuta mimiti ramé deui ku wisatawan. Di ieu basisir urang bisa ngalakukeun surfing, maén bal, maén langlayangan, jeung sajabana. Hotel-hotel nu aya di sabudeureun Pantai Kuta di antarana waé:

  • Mercure Hotel
  • Inna Kuta Beach Hotel
  • Hard Rock Hotel
  • Alam KulKul Boutique and Resort.

Daérah Kuta kasohor minangka International City lantaran dijadikeun tempat panggihna wisatawan ti sakuliah dunya. Aya sawatara fasilitas lainna nu disadiakeun di Pantai Kuta kayaning Waterbom Bali, Bali Slingshot jeung Bungy Jumping.

                                     
  • raraméan saperti di Kuta Legian atawa Seminyak. Di ieu basisir katingtriman jadi prioritas utama. Salian ti éta, di ieu basisir ogé turis bisa ningali
  • Ciater Basisir Pondok Bali Basisir Batu Kaca Basisir Cibangban Basisir Cibaréno Basisir Cikakak Basisir Cimaja Basisir Citepus Basisir Ciwaru Basisir Gadobangkong
  • Gianyar sedengkeun Kuta Sanur, Saminyak, Jimbaran sarta Nusa Dua nyaéta sawatara tempat anu jadi tujuan pariwisata, boh wisata basisir boh tempat peristirahatan
  • arkéologis manusa nu pangkolotna aya di wewengkon nu digali di Anyer basisir kulon Jawa jeung bukti budaya metalurgi perunggu jeung beusi anu wayahna
  • Calingcing Objék wisata nu aya di Cianjur di antarana: Basisir Apra Basisir Sérég Basisir Jayanti Basisir Batu Kukumbung Taman Bunga Nusantara Kebun Raya Cibodas

Users also searched:

...