Back

ⓘ Slovénia




Slovénia
                                     

ⓘ Slovénia

Républik Slovénia mangrupa nagara basisir sub-Alpin di kidul Éropa Tengah, tepung wates jeung Italia di beulah kulon, Laut Adriatik di kidul-kulon, Kroasia di kidul jeung wétan, Hungaria di kalér-wétan, jeung Austria di kalér. Nagara ieu mangrupa bagian Austria-Hongaria dina 1918 jeung teras minangka bagian Slovenes dina 29 Oktober 1918-1 Désémber 1918, Républik Féderal Sosialis Yugoslavia ti 1945 nepi ka merdéka dina 1991. Nagara ieu jadi anggota Uni Éropa dina 1 Méi 2004. Nagara ieu ogé mangrupa anggota ti Déwan Éropa, NATO, jeung La Francophonie.

                                     
  • taun 1915 18 jeung ti 1922 San Marino Sérbia, ti 1884 Slovakia, ti 1890 Slovénia ti 1884 Spanyol, ti 1946 iwal Kapuloan Canary Suis, ti 1894 Swédia
  • Makédonia, ti 1983 San Marino, ti 1966 Sérbia, ti 1983 Slovakia, ti 1979 Slovénia ti 1983 Spanyol iwal Kapuloan Canary ti 1974 Swiss, ti 1981 Swédia
  • Perancis, Swiss, Monako, Italia, Liechtenstein, Austria, Jérman, jeung Slovénia Ieu pagunungan kawangun leuwih ti sapuluh juta taun ku sabab lémpéng téktonik
  • konstituén Bosnia jeung Hérzegowina, Kroasia, Makedonia, Sérbia jeung Slovénia 1950 Perang Tiis: Présidén AS Harry S. Truman ngabéwarakeun program
  • Léoné - Singapura Siprus - Républik Turki Siprus Kalér - Skotlandia - Slovénia - Slovakia Solomon - Somalia - Somaliland - Spanyol - Sri Lanka - Sudan
  • II: Patempuran Poljana, campuh pamungkas di Éropa, di deukeut Prevalje, Slovénia 1948 Ku lekasanna mandat Inggris di Palestina, Karajaan Mesir, Transyordania
  • ngundang Bulgaria, Éstonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia jeung Slovénia pikeun jaradi anggota. 2004 Paris Club satuju pikeun ngahapus 80 kurang
  • saprak awalna Malta saprak 1 Méi 2004 Austria saprak 1 Januari 1995 Slovénia saprak 1 Méi 2004 Républik Céko saprak 1 Méi 2004 Slovakia saprak
  • Républik Céko, Éstonia, Hongaria, Latvia, Malta, Polandia, Slovakia jeung Slovénia ngagabung ka Uni Éropa, dirayakeun di padumukan Présidén Irlandia di Dublin

Users also searched:

...
...
...