Back

ⓘ Slovakia




Slovakia
                                     

ⓘ Slovakia

Républik Slovakia mangrupa hiji nagara peupeusan Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu miboga laut ieu tepung wates sareng Polandia di beulah kalér, Céko di kalér-kulon, Ukraina di wétan, Hungaria di kidul, jeung Austria di kidul-kulon.

Ti 1 Januari 2009, Slovakia mimiti ngagunakeun mata uang Euro.

                                     

1. Babagian administratif

Slovakia dibagi kana 8 daérah kraj, masing-masing dingaranan dumasar kana kota utamana:

  • Trencín
  • Trnava
  • Bratislava
  • Prešov
  • Banská Bystrica
  • Nitra
  • Košice
  • Žilina

Masing-masing kraj dibagi deui kana sababaraha distrik okres. Slovakia ayeuna miboga 79 distrik.

                                     
  •  Polandia 6 Rusia 14 Selandia Anyar 8 Skotlandia 6 Singapura 6 Slovakia 1 Slovénia 2 Spanyol 3 Sri Lanka 1 Swédia 3 Suis 3 Thailand
  • hiji wewengkon ibu kota hlavní město nu ditandaan ku Daptar nagara Slovakia Sudetenland Slovak language is defined as official language together with
  •  Paléstina Qatar Romania Rusia Saudi Arabia Sérbia Siprus Siprus Kalér Slovakia Slovénia Somalia Sudan Sudan Kidul Suriah Tunisia Turki Ukraina
  • Brandenburg in Germany, Macedonia, Montenegro, Poland, Russia, Serbia, Slovakia Slovenia and Ukraine. The Uralic languages are divided into three main
  • siklon tropis di Australasia, 2007 Dávid Guba gumelar 1991 pamaén bal Slovakia Robert Guba Aisi, Duta Permanén Papua Nugini pikeun Pasarikatan Bangsa - Bangsa
  •  Bélarus Céko Israél Italia Kroasia Jérman Mesir Perancis Polandia Slovakia Tunisia Organisasi panénjo: Klub Laut Hideung Internasional Sékrétariat
  • Kalér nyaéta Swis, Walanda, Hongaria, Polandia, Bulgaria, Républik Czech, Slovakia Slovénia, Sérbia, Turki, Kroasia, Bosnia Hérzégovina, nagara - nagara Baltik
  • Amérika Serikat, Namibia, Brazil, Paraguay, Hungaria, Républik Céko, Slovakia Walanda, Slovénia, Ukraina, Kroasia, Moldavia, Australia, Latvia, Éstonia
  •  Amérika Sarikat 1941 - 1945 Républik Cina lianna Poros Axis Nazi Jérman Slovakia Uni Soviét 1939 - 1941 Italia 1940 - 1943 Jepang Hungaria 1940 - 1944
  • Rawayan meuntas Walungan Danube numbukeun Hungaria jeung Slovakia
  • Lituania  Luksemburg  Norwégia  Perancis  Polandia  Portugal  Romania  Slovakia Slovénia  Spanyol  Turki  Walanda  Yunani Calon anggota Géorgia 
  • Citakan: Country data Nicaragua Nikaragua 5, 487, 000 109 Denmark 5, 431, 000 110 Slovakia 5, 401, 000 111 Kyrgyzstan 5, 264, 000 112 Finlandia 5, 249, 000 113 Citakan: Country
  • Saudi Arabia - Senegal - Serbia - Seychelles - Sierra Leone - Singapore - Slovakia - Slovenia - Solomon Islands - Somalia - South Africa - South Korea - Spain

Users also searched:

...
...
...