Back

ⓘ Basisir Pangandaran




Basisir Pangandaran
                                     

ⓘ Basisir Pangandaran

Basisir Pangandaran mangrupa salah sahiji objék wisata nu aya di Jawa Kulon. Perenahna di Désa Pananjung jeung Désa Pangandaran, Kacamatan Pangandaran, Kabupatén Pangandaran, kurang leuwih 92 km ti kota Ciamis. Ieu basisir miboga kaonjoyan daripada basisir lianna, di antarana waé:

  • Cai di lautna hérang sarta jarak antara pasang jeung surut relatif sarua nu ngabalukarkeun uarng bisa ngojay kalawan aman.
  • Bisa ningali éndahna panonpoé isuk-isuk jeung soré di tempat nu sarua.
  • Miboga taman laut, rupa-rupa lauk jeung kahirupan laut nu éndah.
  • Miboga basisir nu ngeplak bodas.

Ku ayana kaonjoyan-kaonjoyan tadi, wisatawan nu datang ka Pangandaran bisa ngalakukeun rupa-rupa kagiatan saperti ngojay, mancing, pelesiran maké parahu, sasapédahan, jét ski jeung sajabana. Aya ogé ritual nu sok dilaksanakeun di ieu basisir nyaéta Hajat Laut. Mangrupa upacara nu dilakukeun ku pamayang di Pangandaran minangka ébréhan rasa sukur ka Gusti Nu Maha Kawasa ku cara miceun sasajén ka laut. Ieu acara biasana dilaksanakeun di bulan Muharam. Sedengkeun acara rutin tingkat internasional nu mindeng dilaksanakeun nyaéta Festival Layang-layang Internasional Pangandaran International Kite Festival.

                                     

1. Fasilitas basisir Pangandaran

  • Hotél, réstoran, pondok wisata kalawan tarif nu béda-béda.
  • Bioskop jeung diskotik.
  • Pos, jeung money changer.
  • Parasailing jeung jétski.
  • Pramuwisata jeung puseur informasi pariwisata.
  • Tempat kémping.
  • Tempat parkir nu kawilang lega.
  • Sapédah jeung ban paranti ngojay.
                                     

2. Hotél di Pangandaran

  • Surya Pesona Béach Hotel Pangandaran.
  • Sunrise Béach Pangandaran Hotel.
  • Pantai Indah Resort & Hotel Pangandaran.
  • Hotél Laut Biru.
  • PURI RENGGANIS.
  • Mustika Ratu Hotel.
                                     
  • Batumalang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cimerak, Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Désa Batumalang nyaéta pamekaran ti désa
  • deukeut perairan Batu Layar, atawa kira - kira lima mil sagara ti Basisir Wétan Pangandaran Ratusan parahu kalayan sagala rupa kelir sarta hiasan, umbul - umbul
  • Indonésia Taman Wisata Matahari Basisir Batu Hiu Basisir Batu Karas Basisir Karang Nini Basisir Karapyak Basisir Pangandaran Cagar Alam Pananjung Cukang Taneuh
  • basisir Basisir kidul Ciamis bagian wétan mangrupa jojontor, di antarana Teluk Pangandaran Teluk Parigi, jeung Teluk Pananjung. Basisir Pangandaran
  • Indramayu aya pulo bayawak anu perenahna kurang leuwih 26 mil ti sisi basisir 50 km di lebah kalér daratan Indramayu Pulo dijadikeun hutan lindung
  • Kulon Basisir Batukaras, Ciamis Basisir Blanakan, Indramayu Basisir Cipatujah, Tasikmalaya Basisir Palabuhanratu, Sukabumi Basisir Pangandaran Ciamis
  • kulit, mébel, topi, jeung sajabana. Gunung Galunggung Basisir Cipatujah Basisir Sindangkerta Basisir Karang Tawulan Makam Syech Abdul Muhyi, Pamijahan Kota
  • Angkutan Kapal Hiber di Lapangan Terbang Nusawiru - Kacamatan Cijulang. Sumber Séjénna : - Sundakuring - Basisir Laut Kiul - Facebook Urang Sunda Pakidulan
  • aya di Sumber, kiduleun Kota Cirebon. Kabupatén Cirebon aya di daerah basisir Laut Jawa. Beulah kalér mangrupa dataran handap, sedengkeun beulah kulon
  • peselancar. Batu Karas mangrupa campuran ti Pantai Batu Hiu jeung Pantai Pangandaran Pantai ieu cocog dipaké pikeun ngojayjeung selancar, ku sabab caina
  • Sababaraha obyek wisata nu aya di Garut di antarana: Basisir Santolo Basisir Cilauteureun Basisir Rancabuaya Candi Cangkuang Curug Orok Curug Sanghiang

Users also searched:

...