Back

ⓘ Dian Sastrowardoyo




Dian Sastrowardoyo
                                     

ⓘ Dian Sastrowardoyo

Diandra Paramitha Sastro Wardoyo, atawa leuwih dipikawanoh Dian Sastro lahir di Jakarta, 16 Maret 1982. Alumnus Fakultas Filsafat Universitas Indonésia angkatan 2001 ieu lulus skripsi taun 2007. Nyokot judul Béauty Industrial Complex, Dian lulus dina peunteunna 8.57, sarta IPK pamungkas 3.2.

                                     

1. Karir

Dian nyaéta awéwé anu kasebut tomboi, karesepna waé maen baskét, pencak silat, sarta kémping. Nepi ka babaturan lalaki Dian di sakola nangtangna pikeun nuturkeun pasanggiri Gadis Sampul. Hasilna bener-bener teu kasangka. Dian teu ngan junun ngabuktikeun mahér dangdan. Manéhna ogé nyabet gelar pinunjul Gadis Sampul 1996 éta. Saprak harita, paras geulisna mindeng mecenghul di majalah. Manéhna ogé getol jadi modél klip vidéo. Tilu vidéo klip Sheila on 7, kawas Dan, Anugerah yang Terindah, sarta JAP, mintonkeun mahasiswa Jurusan Filsafat Universitas Indonésia éta jadi modélna. Ngaran Dian Sastrowardoyo dipikawanoh minangka aktris parigel ieu ngamimitian popularitasna liwat peranna dina film Ada Apa dengan Cinta 2002. Peranna minangka cinta dina film arahan Rudi Sudjarwo kasebut ogé nganteurkeun dirina minangka pinunjul Festival Film Indonésia FFI pikeun katégori aktris pangalusna. Sajaba minangka béntang Lux, Dian ogé jadi host Kuis Super Milyader 3 Milyar dina 2007. Salah sahiji nu mawa obor dina ajang Olimpiade 2008 ieu mecakan pakasaban anyar. Cacak teu laér-laér ti dunya film, tapi ayeuna manéhna kudu midang dobel. Sajaba maen film, manéhna ogé jadi produser dina film DRUPADI. Di panungtung taun 2008, Dian balik sanding babarengan Nicholas Saputra. Maranéhanana dipasangkeun deui di film 3 DOA 3 CINTA karya sutradara Nurman Hakim. Komo dina International féstival of Asian Cinema Vesoul film ieu junun ngahontal pangajén Grand Prize of the International Jury. Cacak arang témbong di télévisi atawa layar kaca, tapi teu hartina Dian kaleungitan pamorna. Kabuktian dina ahir Oktober 2009, manéhna kapilih jadi brand ambassador Samsung Corby babarengan Nicholas Saputra. Di antara saabrek kagiatanana, Dian tétéla masih paduli jeung kaayaan sosial di sakurilingna. Mimiti tina kaprihatinan nempo barudak Indonésia anu kurang meunang perhatianna, manéhna ogé ngadegkeun yayasan Dian Sastrowardoyo. Sanggeus nikah, prestasi Dian di widang entertaiment kabuktian henteu kaeureunkeun kalayan dipilihna dirina minangka brand ambassador LOréal Paris pikeun Indonésia. Dian kapilih alatan kageulisan has Indonésia anu kaluar dina beungeutna.

                                     

2. Kahirupan Pribadi

Dian kungsi boga hubungan jeung Abi Yapto, anak pangusaha kahot, Yapto S Soerjosoemarno, sarta papisah kira-kira Agustus 2006. Sabot masih hubungan jeung Abi, Dian ogé deukeut jeung penyiar radio Prambors, Warman Nasution. Dian ogé kungsi dikabarkeun deukeut jeung Moreno Suprapto, cacak nepi ka ayeuna incu inohong pergerakan nasional Prof Mr Sunario Sastrowardoyo, ieu ngaku masih single. Sanggeus bérésan jeung Abi Yapto, hubungan asmara Dian henteu loba disebut-sebut ku média. Mimiti Nopémber 2009 aya béja lamun manéhna geus tunangan jeung kabogohna, Indraguna Sutowo. Dina 13 April 2010 Dian ahirna nikah jeung Indraguna Sutowo. Ondangan saloba 4000 siki ogé geus disiapkeun, jeung rencana akad nikah anu dilangsungkan di Hotél Darmawangsa sarta resepsi di JJC. Artis Dian Sastro ngalahirkeun budak kahijina dina poé minggu 17 Agustus 2011 jam 15.14 WIB. Pamajikan pangusaha Indraguna Sutowo éta ogé méré ngaran anakna Syailendra Sutowo. Béntang film ieu ngalahirkeun Syailendra Sutowo nu beuratna 3.03 kg sarta jangkung 48 cm di Rumah Sakit Bersalin YPK, Ménténg, Jakarta.

                                     

3. Filmografi

  • BINTANG JATUH 2000
  • PUTRI GUNUNG LEDANG 2004
  • PASIR BERBISIK 2001
  • 3 DOA 3 CINTA 2008
  • BUKAN KESEMPATAN YANG TERLEWAT 2006
  • ADA APA DENGAN CINTA 2002
  • UNGU VIOLET 2005
  • BELAHAN JIWA 2005
  • DRUPADI 2009
  • DUNIA TANPA KOMA 2006
  • PENGANTIN CINTA 2010
  • BANYU BIRU 2005
                                     

4. Pangajen

  • 2004: Pemeran Utama Awéwé Panghadéna Festival Film Indonesia 2004, dina film Ada Apa dengan Cinta?
  • 2002: Aktris Terpuji dina Féstival Film Bandung dina film Ada Apa dengan Cinta?
  • 2002: Bintang Lux 2002 ti JWT AdForce-Unilever
  • 2002: Aktris Panghadéna dina Féstival Film Internasional Singapura ka-15 dina film Pasir Berbisik
  • 2002: Aktris Panghadéna dina Féstival Film Asia Deauville, Perancis, dina film Pasir Berbisik
  • 1996: Pinunjul 1 GADIS Sampul 1996 Majalah Gadis
  • 2005: Aktris Berbakat dina Féstival Film Asia Pasifik, Kuala Lumpur, Malaysia.
                                     
  • taun ieu ogé, Sherina ditunjuk minangka ikon Panasonic ngagantikeun Dian Sastrowardoyo Dina taun 2008, sajaba nyieun lagu pikeun film Laskar Pelangi sarta
  • Mobil Panadol Cold & Flu Redoxon Double Action Mie Sedap Fanbo jeung Dian Sastrowardoyo Mitsubishi Maven Smart Fortwo Chevrolet Spark Warna Buyung Upik Favorit
  • musisi Amérika Heart 1959 Flavor Flav, rapper Amérika 1982 Dian Sastrowardoyo modél Indonésia 1986 Alexandra Daddario, artis Amérika 1986 Boaz
  • Sebatang Lisong 2009 Konser Seni Tentang Perempuan - Yayasan Dian Sastrowardoyo 2011 2009 Undeniable Béauty ICON 2009 kapanlagi.com 2007 Best

Users also searched:

...