Back

ⓘ Jeruk




Jeruk
                                     

ⓘ Jeruk

Jeruk nyaéta salah sahiji ngaran bungbuahan anu eusina ngan sababaraha pasi. Jeruk numutkeun sajarahna tumuwuh mimiti di Asia nyaéta Cina dipercaya minangka tempat mimiti jeruk tumuwuh. Saprak ratusan warsih, jeruk geus tumuwuh di Indonésia boh sacara alami boh dibudidayakeun. Pepelakan jeruk anu aya di Indonésia nyaéta titilar urang Walanda anu ngadatangkeun jeruk amis sarta keprok ti Amérika sarta Italia.

                                     

1. Jenis Jeruk

  • Jeruk mipis nyaéta jeruk haseum pisan sagedé indung suku, sangkan teu térh péot jeruk mipis kudu mindeng dikeueum dina cai.
  • Jeruk Bali nyaéta jeruk sagedé hulu eusina bodas, mindeng pisan urang ngadahar jeruk bali sabab waktu dipesek papait cangkangna sok nyerep ka jero, sangkan leungit paitna sanggeus dipesek saméméh didahar kudu dipoé heula salila 3 jam.
  • Jeruk pandan nyaéta sabangsa Jeruk Bali anu eusina beureum.
  • Jeruk lémon nyaéta sabangsa jerul mipis sagedé kaléci sok dipaké ngahaseuman bungbu saté.
  • Jeruk purut nyaéta sabangsa jeruk haseum leutik, cangkangna leutik sok dipaké bungbu saté.
  • Jeruk Garut nyaéta jeruk sagedé peureup kaluaran Garut, cangkangna ti luar rada karadak.
  • Jeruk siem nyaéta jeruk anu hésé dipesékna lamun rék didahar dibeulah dua heula, diarah caina wungkul.
  • Jeruk Cikonéng nyaéta Jeruk Pandan anu eusina aya nu beureum jeung konéng.
                                     

2. Mangpaat Jeruk

Mangpaat pepelakan jeruk minangka kadaharan buah seger atawa kadaharan olahan anu miboga vitamin anu hadé pikeun kasehatan, salah sahijina ngubaran barusuh. Di sawatara nagara geus diproduksi minyak tina kulit sarta siki jeruk, gula tétés, alkohol sarta pektin tina buah jeruk anu di piceun. Minyak kulit jeruk dipaké pikeun nyieun minyak seungit, sabun seungit, inuman sarta pikeun campuran kuéh. Sawatara jenis jeruk kawas Jeruk mipis dimangpaatkeun minangka ubar tradisional nurunkeun panas, sarta ngubaran radang dina mata.

                                     
  • Sukabumi Selatan nyaéta salah sahiji kalurahan di kacamatan Kebon Jeruk Kota Jakarta Kulon, Propinsi DKI Jakarta, Indonésia.
  • Sukabumi Utara nyaéta salah sahiji kalurahan di kacamatan Kebon Jeruk Kota Jakarta Kulon, Propinsi DKI Jakarta, Indonésia.
  • Kelapa Dua nyaéta salah sahiji kalurahan di kacamatan Kebon Jeruk Kota Jakarta Kulon, Propinsi DKI Jakarta, Indonésia.
  • Jeruk purut nyaéta jenis jeruk nu kaasup kana keluarga Rutaceae, umumna mah buah jeung daunna sok dipaké pikeun obat tradisional. Salian ti éta, daunna
  • Jeruk Garut mangrupa bubuahan khas garut anu kiwari mah geus jarang. sabab patani Garut teu wanieun melak deui jeruk sabab kiwari mah loga pisan hama anu
  • SMKS Kebon Jeruk Jakarta nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kota Jakarta Barat. Alamat lengkepna di Jl. Ayub Dalam No. 26 B, Kalurahan Désa
  • SMKS Al Huda Kebon Jeruk nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kota Jakarta Barat. Alamat lengkepna di Jl. H. Alimunkelapa Dua, Kalurahan Désa
  • Kebon Jeruk nyaéta salah sahiji Kalurahan di kacamatan Tanjungkarang Wétan, Kota Bandar Lampung, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Tanjungkarang
  • Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Cianjur. Alamat lengkepna di Jl. Kebon Jeruk Km. 71, Kalurahan Désa Sirnagalih Kacamatan Cilaku, Kabupatén Cianjur, Jawa
  • Sungai Jeruk nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Nipah Panjang, Kabupatén Tanjung Jabung Timur, Propinsi Jambi, Indonésia. Citakan: Nipah Panjang, Tanjung
  • Laja Pedes sahang atawa marica Daun bawang Daun salam Daun pandan Jeruk purut Jeruk limo Séréh Cengkéh Pala Kapulaga Kayu manis Wijén Cikur Muncang Surawung
  • lengkepna di Jl. K. Mansyur Solokanjeruk, Kalurahan Désa Solokanjeruk Kacamatan Solokan Jeruk Kabupatén Bandung, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 20271838.

Users also searched:

...
...
...