Back

ⓘ Polandia




Polandia
                                     

ⓘ Polandia

Polandia mangrupa hiji négara républik di Éropa Tengah nu tepung wates jeung Jérman di kulon, Céko jeung Slovakia di kidul, Rusia, Lithuania di wétan-kalér, jeung Bélarus sareng Ukraina di wétan.

                                     

1. Babagian administratif

Polandia sacara administratif dibagi kana 16 propinsi Inggris: voivodship ; Polandia: Województwo. Saban propinsi dibagi kana sababaraha Powiat sarupa kabupatén, jeung saban Powiat dibagi kana sababaraha Gmina sarupa kacamatan.

Daptar provinsi Polandia

  • Propinsi Wielkopolskie
  • Propinsi Malopolskie
  • Propinsi Warminsko-Mazurskie
  • Propinsi Dolnoslaskie
  • Propinsi Podkarpackie
  • Propinsi Slaskie
  • Propinsi Swietokrzyskie
  • Propinsi Lubelskie
  • Propinsi Lodzkie
  • Propinsi Podlaskie
  • Propinsi Mazowieckie
  • Propinsi Kujawsko-Pomorskie
  • Propinsi Lubuskie
  • Propinsi Pomorskie
  • Propinsi Opolskie
  • Propinsi Zachodniopomorskie

Dayeuh-dayeuh gedé Polandia

  • Warsawa
  • Gdansk
  • Łódź
  • Szczecin
  • Krakow
  • Rzeszów
  • Bielsko-Biała
  • Wroclaw
  • Lublin
  • Bialystok
  • Bydgoszcz
  • Katowice
  • Poznan
                                     
  • salah sahiji patempuran pangrohakana wanci Perang Teutonic Polandia - Lithuania. Raja Polandia Władysław Jagiełło tur Pangéran Agung Lithuania Vytautas ngéléhkeun
  • supernova SN 1572. 1673 Patempuran Hotin Kadua: Pasukan Pasamakmuran Polandia - Lithuania dina pingpinan Jan Sobieski ngéléhkeun Turki Ustmani. Dina patempuran
  • Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu miboga laut ieu tepung wates sareng Polandia di beulah kalér, Céko di kalér - kulon, Ukraina di wétan, Hungaria di kidul
  • Ukraina tepung wates jeung Rusia di beulah kalér - wétan Bélarus di kalér Polandia Slowakia, jeung Hungaria di kulon Romania jeung Moldova di kidul - kulon
  • Magyarország nu hartina wewengkon Magyar. Hungaria ngawangun grup Visegrád sareng Polandia Slowakia, jeung Céko. Dina wanci Kakaisaran Romawi, urang Romawi nyebut
  • Końskowola nyaéta hiji désa di wétan kidul Polandia lokasina antara Puławy jeung Lublin, deukeuteun Kurów, di Walungan Kurówka. Désa ieu mangrupa ibukota
  • Negara - negara nu aya dina wewengkon Érop tengah: Austria Céko Hungaria Jérman Polandia Slovénia Éropa Wétan Éropa Tengah Éropa Kalér Éropa Kidul Éropa Kulon EAST
  • Cékoslowakia. Nagara ieu tepung wates jeung Jérman di kulon jeung kalér, Polandia di kalér, Slowakia di tenggara, jeung Austria di kidul. Di nagara ieu aya
  • Lobez mangrupa hiji kota di Polandia Propinsi Zachodniopomorskie Pangeusina aya 10.066 urang 2019 www.lobez.pl BIP Łobez Łobez - You Tube Polska

Users also searched:

...
...
...