Back

★ Leuweung



Leuweung
                                     

★ Leuweung

Leuweung atawa Mawana hartina wewengkon anu geus katempo nu loba, biasana eta mangrupakeun bentukan alami dina hiji periode waktu nu cukup lila. Masarakat review nyaéta pikeun nutupan rupa wewengkon tempat nyerep karbon dioksida, habitat sato, modulator tina aliran hidrologis, jeung tetep ngaropéa taneuh, nu mangrupa salah sahiji aspék pangpentingna tina biosfir rahayat.

                                     

1. Interface

Leuweung bisa kapanggih di mana waé nu bisa ngajaga tumuwuhna tutuwuhan, jeung iwal ti wewengkon dina nu eta mindeng teuing pikeun pangalaman alam, atawa wewengkon dina nu lingkungan nu geus kasilih ku proses alam séjén atawa manusa. Leuweung bisa ngandung rupa-rupa spésiés tatangkalan di wewengkon anu heureut, contona, di leuweung tropis, éta ogé bisa ngawengku wewengkon anu lega tapi maranéhanana geus ngan sababaraha tina rupa-rupa spésiés nu rada homogén, contona, taiga jeung leuweung konifér. Eta sacara umum mah, padang didominasi ku angiospermae sok beunghar spésiés-spésiés, sedengkeun nu séjén téh didominasi ku gymnospermae teu penting pisan. Leuweung eta jadi panyicingan rupa-rupa spésiés sato jeung tutuwuhan, jeung biomassa per unit wewengkon anu leuwih luhur ti jenis vegetasi séjén. Biomassa téh lolobana tumuwuh di taneuh, dina akar eta salaku hasil tina dekomposisi. salah sahiji komponén tina kai lignin, anu pohara slow dekomposisina ti bahan organik lianna samodél selulosa atawa karbohidrat.

Bioma-bioma leuweuh utama di antarana:

  • Sedeng hardwood leuweung. (Temperate hardwood forests)
  • Leuweung nu garing tropis.
  • Taiga.
  • Leuweung hujan tropis jeung sedeng.
                                     

2. Klasifikasi. (Classification)

Leuweung bisa digolongkeun ku cara nu béda, di antarana dumasar bioma.

  • Leuweung boréal nu dikawasaan parabot tina subarctic umumna dieusi ku hiji review of the daun-jarum. Zona sedeng eta ngarojong boh leuweung contona, deciduous leuweung sedeng deciduous jeung leuweung evergreen. misalna leuweung hujan sedeng.
  • Leuweung ogé bisa jadi digolongkeun leuwih spésifikna dumasar kana review of dominan.
  • Leuweung tropis jeung subtropis, kaasup leuweung hujan tropis, leuweung nu baseuh wewengkon tropis jeung leuweung nu garing tropis.
  • Fisiognomi ngagolongkeun leuweung dumasar kana struktur fisik atawa ieu tahap pangwangunan.
                                     

3. Ngokolakeun leuweung. (The management of the forest)

Studi leuweung anu ilmiah disebut ékologi leuweung, sedengkeun nu ngokolakeun leuweung nu katelah kehutanan? huahua. kehutanan nu remen diarahkeun ka ékstraksi sumberdaya nu modul ieu sustainable, terus. Para ahli dina ékologi leuweung fokus dina pola jeung prosés leuweung, nu tujuana pikeun ngagali dina hubungan sabab efek tina. Mana nu ahli kehutanan, fokusna teh ékstraksi kai ngala jeung silviculture, di antarana, ti jeung prosés tumuwuhna tutuwuhan.

Leuweung bisa jadi ruksak alatan dituaran, kahuruan, hujan asam, hérbivora jeung panyakit. Utamana di Indonésia, karuksakan leuweung anu lolobana alatan dibukbak diala kaina, dikonversi jadi lahan tani, kebon kalapa tina lontar, padumukan jelema, industri bari jeung teu dikawasa, nu, pamustunganana, salaku hasil hiji, jadi resiko pikeun jalma hirup.

                                     

4. Tempo ogé. (See also)

Public

  • Végetasi. (Over)
  • Biosfir. (Biosphere)
  • Sakola Of The Forest.
  • Tangkal. (Tree)
  • Leuweung hujan. (Forest rain)
  • Forest cover.
  • Dina kasuksesan. (In a succession of)

Leuweung ku nagara. (The forests of the country)

  • Leuweung di Inggris. (The forest in the Uk)
  • Leuweung nasional US. (The woods of the US national)
  • Leuweung dina basa Indonésia.
  • Leuweung di Swedia. (The forest in Sweden)
                                     
  • Ganyol leuweung basa Indonésia: bunga tasbih nyaéta tutuwuhan nu boga ngaran latin Canna indica. Kembang ganyol leuweung ieu asalna ti daérah trofis
  • Leuweung Kolot nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cibungbulang, Kabupatén Bogor, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Opat budak pahatu di leuweung éjahan heubeul: Opat boedak pahatoe di leuweung nyaéta buku nu ditulis ku basa Sunda karya Kapitein Harryat. Ieu buku
  • Campaka leuweung Lat. Michelia montana Blume Ngaran lokal: cempaka hutan Sumatra cempaka jahe Jawa Sebaran géograpis: Semenanjung Malaysia, Sumatra
  • Indonésia. Ciwaru aya di tapel wates jeung Jawa Tengah tepatna di Leuweung Wates. Di éta leuweung aya patok anu disebut Tri Anggolati. Ceuk béja, éta téh jijieunan
  • Burangrang ngabogaan kawasan leuweung pasir, leuweung Dipterokarp, leuweung Montane, jeung leuweung Ericaceous atawa leuweung gunung. Gunung Burangrang mindeng
  • Kahutanan Pemangkuan Banjar miboga leuweung jati nu mangrupa hutan produksi. Salian ti pakebonan jeung leuweung jati, Cisaga miboga salah sahiji sentra
  • jeung gurun. Dérah tropis baseuh lembab ngawengku daérah leuweung hujan tropis bioma leuweung hujan daérah anu mibanda usum - usum jemlék. Pernahna aya
  • masarakat, ieu leuweung téh tempat keur nyimpen titinggal ti Prabu Adjar Sukaresi. Leuweung Kramat Kampung Kuta miboga luas 40 héktar. Di ieu leuweung teu meunang
  • jarakna 50 km ti ibukota kabupatén Garut. lolobana wilayahna mangrupa leuweung kebon, pasawahan, tegalan jeung séjén - séjénna. Banjarwangi ngawengku 11
  • dingaranan Gatotkaca. Arimbi papanggih jeung Bima waktu manéhna ngalalana di leuweung babarengan Pandawa sadulur jeung indungna Kunti. Lanceuk Arimbi anu ngaranna


                                     
  • jadi leuweung deui. Dina prosés ieu, aya sawatara istilah, nyaéta reuma jeung leuweung Ngahuma nyaéta hiji sistem pola tatanén anu ngarobah leuweung jadi
  • jenis leuweung anu tumuwuh disapanjang lampingna, kawas leuweung anu tumuwuh dipterokarp pasir, dipterokarp luhur, leuweung montane, sarta leuweung gunung
  • asup ka leuweung kudu meunang ijin heula ti résidén jeung pangawas leuweung di éta tempat. Jadi henteu sagawayah jalma bisa kaluar asup leuweung komo mangsa
  • Sabot Pandu mangkat, Satyawati ngajak Ambika pikeun ngasingkan diri ka leuweung demi ninggalkeun kahirupan kadunyaan. Kahayang kasebut disatujuan ku Ambika
  • Reuma nyaéta taneuh huma anu diingkeun sawatara lila sarta geus diwuwuhan jiga leuweung id mata pencaharian suku sunda diaksés tanggal 20 Oktober 2011
  • ieu. Ékék cicingna di leuweung primér sarta sekundér anu luhur sarta di tepi leuweung ogé leuweung monsun Nusa Tenggara leuweung anu luhur bersemak
  • atawa wilayah geografis anu digunakeun pikeun kaperluan husus, contona : leuweung dibukbak pikeun dijieun area pasawahan. Bisa ogé mangrupa daerah pangukuran
  • Gunung Malabar boga leuweung Dipterokarp Bukit Leuweung Dipterokarp Atas leuweung Montana sarta Leuweung Ericaceous atawa leuweung gunung Gunung Malabar
  • ti leuweung ngambingan ngaliwatan Kampung Pahandut di tepi Sungai Kahayan. Sababaraha wewengkon éta masih di handapeun leuweung kaasup leuweung anu
  • mibanda tempat moro husus, contona wewengkon leuweung anu dicicingan ku sato nu loba kawas babi leuweung sarta uncal. Sato anu dimoro teu kawates dina
  • cara ku ngababad leuweung nu cukup loba ku tangkal awi di sakitar tiuh Margakaya éta. Kusabab saking lobana tangkal awi di leuweung anu ku maranéhna buka
  • Andar - andar Stasion Banjar 1986 Muru Tanah Harepan 1987 Nyaba ka Leuweung Sancang 1990 Tanah Angar di Sebambam 1987 Paul di Pananjung, Paul


                                     
  • konsérvasi atawa cagar alam leuweung alami anu kudu dijaga. Curug anu luhurna 30 méter ieu ayana di satukangeun pasir leuweung pinus. Pikeun ngajugjug ka
  • Raya Juanda mangrupa leuweung anu tempatna aya di Pasir Dago, wilayah Pakar, Bandung Kalér. Hutan Raya Juanda ieu mangrupa leuweung anu dijagaan, objék
  • Tungtungna Pandu jeung pamajikanana ngumbara di leuweung jadi patapa sarta ninggalkeun Astinapura. Di leuweung Kunti ngucapkeun jampé rusiahna pikeun ngageroan
  • and Shanghai Banking Corporation HSBC 1891 Leuweung Nasional Shoshone diadegkeun minangka leuweung nasional nu munggaran di AS jeung di dunya. 1918
  • Myanmar, Népal, Muangtay, jeung Viétnam. Habitat alamina tagia leuweung boréal jeung leuweung lembab tropis atawa subtropis. BirdLife International 2012
  • tapi hésé boga anak. Tungtungna Pandu jeung dua pamajikanana hirup di leuweung Nya di dinya Kunti ngaluarkeun mantra rusiahna. Manéhna nyalukan tilu
  • ngaranna Kripi. Hiji waktu Prabu Santanu ti Astinapura moro ka tengah leuweung Alatan ngarasa watir ku kaayaan maranéhanana, Prabu Santanu ngukut Krépa

Users also searched:

Leuweung, leuweung, rékayasa struktur. leuweung,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Leuweung Engleman Bonus kasino online.

Sirah jero kana leuweung sareng teraskeun katerampilan salamet anjeun pikeun diuji. Anjeun bakal mendakan campuran sasatoan anu marahmay sareng. Kasulitan leuweung Taya Bonus deposit. Eur 805000 Max CashOut exclusive bonus: EUR 3790 No Deposit Bonus Casino on Gemstone Jackpot. leuweung Engleman dipasang hiji aktivitas comment. Лес экологическая система, биогеоценоз, в которой главной жизненной формой являются деревья. Лес составная часть природы, понятие лес можно рассматривать на разных уровнях. В глобальном масштабе это часть биосферы, в локальном это может быть насаждение.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →