Back

ⓘ Basisir Jayanti




Basisir Jayanti
                                     

ⓘ Basisir Jayanti

Basisir Jayanti nyaéta salah sahiji basisir di pakidulan Cianjur. Perenahna di désa Cidamar, Kacamatan Cidaun, Cianjur Kidul, Jawa Barat, kira-kira 143 km arah kidul ti Kota Cianjur. Kaayaanana kaétang masih kénéh alami kalawan mibanda keusik bodas jeung cai laut anu masih kénéh bersih. Ieu basisir téh pagigir-gigir jeung Cagar Alam Bojonglarang.

                                     

1. Aksésibilitas

Basisir Jayanti bisa dihontal ti Kota Cianjur jeung Bandung ngaliwatan dua jalan, nyaéta liwat ka jalan Kota Cianjur-Sindangbarang-Cidaun jeung Bandung-Ciwidey-Naringgul-Cidaun.

                                     

2. Kondisi basisir

Basisir Jayanti mimiti ditata taun 80-an jeung dipikawanoh minangka objék wisata sapuluh taun sabadana. Di dinya aya wangunan Tempat Pelelangan Ikan TPI, sarta di hareupeunna aya kios-kios anu ngécér lauk jeung kios jajanan lianna sarta warung sangu anu bisa nyadiakeun beuleum lauk luyu jeung pesenan. Kaayaan basisirna kawangun ku keusik laut jeung batu-batu karang. Lambak di basisir Jayanti kawilang badag alatan lambak di ieu basisir téh asalna ti Samudra Indonésia

Pamaréntah Kabupatén Cianjur tuluy ngabebenah Jayanti ngaliwatan dua dinas anu aya pakaitna nyaéta Dinas Perhubungan Pariwisata Dishubpar jeung Dinas Peternakan Perikanan Disperik. Dishubpar misalna, ngabebenah sangkan Jayanti bisa jadi obyék wisata basisir anu beuki méré nah, di antarana melak tatangkalan sangkan iuh, ngawangun kios pikeun nu daragang sarta méré nahkeun warung jeung imah ka tempat anu méré nah sangkan rapih katingalina. Anapon Disperik ngabebenah ku cara ngawangun TPI jeung darmaga sapanjang kurang leuwih 200 méter. Ieu pangwangunan darmaga téh mangrupa proyék munggaran tina rencana pikeun ngamekarkeun Jayanti minangka palabuan satingkat Palabuanratu, nu antukna Jayanti jadi objék wisata basisir anu réprésentatif.

                                     
  • kota Cianjur. Basisir Sérég mibanda kaéndahan pamandangan basisir anu pohara éndah jeung masih bersih teu béda jauh jeung basisir Jayanti tapi alatan
  • salah sahiji basisir di wewengkon Pakidulan Cianjur kadang - kadang dilaksanakeun di Basisir Apra, Basisir Sérég, Basisir Jayanti atawa di Basisir Batu Kukumbung
  • Gambar: Botanical garden - Cibodas - Indonésia 7.jpg Basisir Apra Basisir Sérég Basisir Jayanti Basisir Batu Kukumbung Taman Bunga Nusantara Kebun Raya Cibodas

Users also searched:

...