Back

★ Situ Léngkong Panjalu



                                     

★ Situ Léngkong Panjalu

Pilih hiji nagara atawa wewengkon leweung Pulo ka Kidul nu wewengkon Badag, jeung nu kurangleuwih 16 ha nu aya di tengah situ, nyaéta Situ Léngkong Panjalu nu aya di desa / Kacamatan Panjalu Kabupatén Jeung Situ Panjalu geus ditetepkeun mangrupa Cagar Alam dumasar kana Kaputusan Gupernur Jéndral Walanda dina tabel 21 pébruari 1919 Jumlah 6. 2. Turn taun, dina méja 16 November 1921 dimedalkeun dina surat ka kaputusan nu sarua nu ngadegkeun éta Pulo téh Kidul Gedé, anu saterusna dibéré ngaran" Pulo Kooders" Warisan Alamna" Cagar Alam Kooders". Situ Léngkong Panjalu mangrupa gabungan antara objék tina wiasata alam jeung objék wisata budaya. Di tengah situ aya Pulo Larang atawa ka Kidul Gedé anu aya di eta astana Hariang Kencana, putra Hariang Borosngora, Raja Panjalu nu nyieun situ Léngkong sanggeus jadi raja. Pikeun ngahormat ka karuhun Panjalu nepi ka ayeuna geus sok ngayakeun jenis upacara adat nu disebut nyangku jeung dilaksanakeunna pikeun-pikeun bulan Mulud ku cara méré sihan benda-benda pusaka nu disimpen dina Bumi téh Leutik. Kagiatan wisata di Situ Lékong Panjalu bisa ngurilingan pulo jawa jeung parahu jeung ieu téh obyék wisata anu kurangleuwih 41 km ti kota Ciamis.

                                     

1. Flora jeung Fauna. (Flora and Fauna)

Kaayaan Vegetasi di Cagar Alam geus cukup rupa-rupa nu loba, bagian gede leuweung nu primer anu masih kajaga nu antaranya: Kihaji Dysaxilum, Kawentar Ficus Variegata, Huru Litséa sp, Bagian Ficus sp, Kileho Sauraula ngamimitian, Anjeun Lagerstromia sp, sedangkan tutuwuhan dina di antaranya: Rotan Calamus sp, Tepus Zingi beracéae jeung Langkap Arenga sp. Sato di alam liar sarta loba kénéh nu: Kalong Pteropus Vampyrus, Bayawak Varanus Salvator jeung anjeun oge bisa kapanggih loba jenis manuk saperti buekOtus scops, kamampuh pikeun ngajawab Haliastur Indus, Manuk Hurang Halcion chlors jeung Walik Treron Griccipilia.

                                     
  • Niskala Wastu Kancana. Ieu tempat bisa jadi nujul ka Nusa Gedé di Situ Léngkong Panjalu Djafar, H. 2011. Prasasti Batutulis Bogor. Amerta 29 1 kac. 1 - 13
  • budak leutik anu diais tur sadayana ngabring ti Bumi Alit meuntas Situ Léngkong Panjalu ka Pulo Nusa Gedé, benda - benda pusaka dibérésihan terus upacara
                                     
  • Situ Sangiang mangrupa obyek wisata alam sarta ziarah. Sacara administratif lokasina aya di Désa Sangiang, Kacamatan Banjaran, Kabupatén Majaléngka. Luas
  • Leles : Désa Léngkong Kulon Sindangwangi Curug Emas Cilutung : Désa Campaga Kacamatan Talaga. Situ Sangiang : Désa Sangiang Kacamatan Banjaran. Situ Cipadung :

Users also searched:

situ léngkong panjalu, alam liar. situ léngkong panjalu,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →