Back

ⓘ Séké Seri



Séké Seri
                                     

ⓘ Séké Seri

Séké Seri baheulana dibagi kana genep sub-séké nyaéta:

  • Tahéjöc comcáac "padumuk pulo tiburon", nu nyicingan wewengkon Pulo Tiburon, jeung basisir Méksiko di payunna, kaléreun xiica xnaai iicp coii.
  • Heeno comcáac "urang-urang sagara keusik", nu nyicingan lebak di tengah Pulo Tiburon.
  • Xiica hai iic coii "aranjeunna nu nuju ka arah angin", nu nyicingan wewengkon gedé di kalér.
  • Xiica Hast ano coii "aranjeunna nu aya di Pulo San Esteban", nu nyicingan San Esteban Island jeung basisir kidul ti Pulo Tiburon.
  • Xiica xnaai iicp coii "aranjeunna nu nuju ka kalér", nu nyicingan wewengkon ti Bahía Kino nepi ka Guaymas.
  • Xnaamótat "aranjeunna nu datang ti kidul", nu tinggal di wewengkon di antara xiica hai iic coii jeung Tahéjöc comcáac.

Tilu ti sub-séké ieu dibagi deui, hubungan di antara sub-séké ieu teu hadé waé jeung kadang aya papaséaan.

Saenggeus jumlah para Urang Seri ngirang, ku lantaran konflik jeung pamaréntahan Méksiko jeung Tohono Oodham sarta ayana épidémi kuris, urang-urang Seri nu nyisa ngagabung kana hiji séké.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →