Back

★ Wangenan Budaya



                                     

★ Wangenan Budaya

Wangenan budaya nurutkeun sawatara para ahli, di antarana:

1.Edward B. Taylor

Budaya nyaeta yayasan tina sagala perkara téh kompléks, hal ieu dibales aya pangaweruh, kapercayaan, kasenian, moral, hukum, adat istiadat, jeung kamampuh - kamampuh nu séjén nya éta eusi tina hiji jalma minangka anggota masarakat.

2.M Jacobs sarta B. J. Stern

Budaya ngawengku sadaya kasus nu ngawengku wangun téknologi dina sosial, idéologi, jeung sajabana, kasenian jeung banda pakaya, nu kakabéhanana mangrupa warisan sosial.

3.Koentjaraningrat

Kabudayaan nya éta sakabéh sistem prakarsa, tindakan, jeung hasil karya manusa dina raraga kahirupan masarakat antara diri manusa kalayan diajar.

4.William H. Haviland

Budaya sagala aturan jeung norma anu babarengan dipiboga ku urang balaréa, yén lamun eta dilaksanakeun ku anggota bakal hasil dina laku-lampah anu alus jeung bisa jadi dina ieu ditarima ku sakabéh masarakat.

5.Ki hajar dewantara

Budaya buah manusa nu geus hasil tina perjuangan manusa tina pangaruh nu kuat, nya eta jaman jeung alam tina bukti nu triumph tina kahirupan manusa nyaéta pikeun nungkulan sagala rupa nu rahayu jeung kasusah dina kahirupan jeung hirup pikeun ngahontal kasalametan jeung kabagjaan dina lahirna boga sipat lantip jeung tingtrim.

                                     
  • sabab jilbab asalna tina budaya Arab mangka orang Arab anu leuwih mikanyaho gambaran jilbab téh jiga kumaha. Anapon wangenan jilbab téh dijelaskeun dina
  • nu mangpaat ngeunaan manusa jeung perilakuna sarta pikeun meunangkeun wangenan anu lengkep ogé ngeunaan kaanékaragaman manusa. Antropologi nyaéta élmu
  • intina inti. Hiji nu tangtu, final, homogén, jeung bébas ti residua. Tina wangenan nu samurni - murnina éta tuluy muncul paham réalitas Non - Dual advaita kaayaan
  • patalina hiji unsur jeung unsur séjén, jeung antara unsur jeung totalitasna. Wangenan ciri - ciri struktur sok disaruakeun jeung ciri - ciri sistem. Sacara étimologis
  • dégradasi awéwé dina katégori nu séjén Tapi ceuk Evans 2012: 393 wangenan ngenaan féminis geus di ungkabkeun ti ahir abad ka - 18 ku Mary Wollstonecraft
  • tapi tradisi lisan ogé lumangsung di masarakat moderen. Nurutkeun Osman, wangenan tradisi lisan téh kieu. Tradisi lisan adalah hal yang baru dan sebagian
  • dinamisme ra nyaéta ngahormat atawa munjung jeung wit nyaéta karuhun.. Wangenan Karawitan sacara lega nyaéta seni musik nu ngagunakeun bahanna nyaéta sora
  • hotél boh nu ngagunakeun fasilitas nu tangtu nu dipiboga ku éta hotél. Wangenan hotél dumasar Kaputusan Menteri Parpostel no KM 94 HK103 MPPT 1987, hotél
  • Kabupatén Sumedang. Wangenan ngalaksa rupa - rupa, bisa ditilik sacara harfiah atawa kirata dumasar kana kapercayaan masarakat Rancakalong. Wangenan sacara jéntréna
  • organisasi sosial sakaligus tempat perang kakawasaan anu fundamental. Wangenan mimiti suku dina Basa Minang bisa boga maksud satu per - empat, nepi ka lamun
                                     
  • dijieunna tina nyéré kalapa atawa nyéré kawung. Elis Suryani NS. 2010. Kearifan Budaya Sunda. Ciamis.Pemerintah Kabupaten Ciamis Disbudpar.Halaman292. R.A Danadibrata
  • ucapan jeung éjahan, warna kecap, sinonim, tahap - tahap makéna kecap, wangenan catetan makéna kecap, ilustrasi, derivasi kecap, conto makéna kecap, frasa
  • Sora anu nyaring ti drum sarta gembrengan baris menyucikan atawa ngabersihkeun. Wangenan Barongsai Aspek Barongsai Dicutat tanggal 25 Oktober 2011
  • pasantrén nyaéta lembaga pendidikan Islam pangkolotna anu mangrupa produk budaya Indonésia. Ayana pasantrén di Indonésia dimimitian ti saprak Islam asup
  • Seni mangrupa salasahiji unsur budaya Salasahiji kabudayaan daérah asli ti Majaléngka nyaéta kasenian Sampyong. Sajarah ayana kasenian Sampyong nyaéta
  • gumantung kana sawatara faktor kauaning iklim, pamundut konsumén, daérah asal, budaya lokal, jeung topografi. Gorombolan sato salian unggas jeung mamalia nu diingu
  • kurang gizi, huntu koropok. Kendorna ajén, ajén - ajén kahirupan agama - sosial - budaya saperti perilaku séks bébas katut akibat - akibatna, ilangna sopan santun

Users also searched:

wangenan budaya,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →