Back

ⓘ Rambutan




Rambutan
                                     

ⓘ Rambutan

Rambutan nyaéta salah sahiji wanda bungbuahan anu kaasup kana jenis tatangkalan tropis. Rambutan asalna ti wewengkon Kepuloan di Asia Tenggara. Kecap rambutan asalna dicokot tina wangun buahna anu miboga kulit sarupa jeung buuk atawa rambut.

Rambutan loba kapanggih di wewengkon tropis saperti Afrika, Kamboja, Karibia, Amerika Tengah, India, Indonesia, Malaysia, Filipina, Thailand jeung Sri Lanka.

                                     

1. Morfologi

Rambutan mangrupa tatangkalan taunan, sacara alami tangkal rambutan bisa nepi ka 25 m atawa leuwih. Tapi umpamana dibudidayakeun umumna ngan nepi 5-9m. Wangun tangkalna saperti payung kalawan jangkungna 5–10 m. Sistem akar nu jero. Watang rambutan boga kai nu heuras, wanguna gilig, tumuwuh jangkung kokoh sarta warnana rada coklat nepi ka bodas semu coklat. Cabangna tumuwuh sacara horisontal sakapeung saeutik miring ka luhur. Daun rambutan wanguna buleud panjang kalawan tungtung tumpul atawa runcing sarta dina umumna warnana héjo kolot atawa ngora gumantung variétasna.

Kembang muncul ti kélék daun atawa ditungtung cabang kasusun dina tandan. Unggal tandan kawengku ku 50-2000 kembang. Kembang rambutan ukurana leutik warnana konéng kalawan tangkey nu pondok.

                                     
  • ngalangkung ka kacamatan ieu nyaéta : Karangnunggal - Jakarta Kampung Rambutan Karangnunggal - Bekasi Karangnunggal - Depok Karangnunggal - Bandung Tasik
  • Mayasari Bakti P9BC patas ka Kampung Rambutan via Cibitung - UKI - Ps. Rebo Mayasari Bakti P9BC patas ka Kampung Rambutan via Cibitung - Tol Cikunir - Ps.
  • leuwih loba, euweuh rambutan Sakujur awak, lian ti nu disebut di luhur, dibungkus ku kulit ipis: stratum corneumna leuwih leutik, rambutan leuwih lemes sarta
  • Kota Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Mujahidin 17, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 20103525
  • Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Mujahidin No. 17, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 20103186
  • Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl Bungur IV No 29, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 69758983
  • Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Mujahidin No. 17A, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 20103717
  • Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Manunggal II No. 67, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 20103735
  • Timur. Alamat lengkepna di Jl.Manunggal II Rt04 04 No.4, Kalurahan Désa Rambutan Kacamatan Ciracas, Jakarta Timur, DKI Jakarta, kalawan nomor NPSN 20103761
  • tekstur buahna, Matoa Kelapa mah ciciréna téh daging buahna geunyal kawas rambutan aceh, diaméter buah 2, 2 - 2, 9 cm jeung diaméter siki 1, 25 - 1, 40 cm. Sedengkeun

Users also searched:

...
...
...