Back

ⓘ Cacing



Cacing
                                     

ⓘ Cacing

Cacing nyaéta salah sahiji ngaran sasatoan anu miboga ciri-ciri: sato leutik, ngarayap, henteu boga suku, awakna buleud atawa pipih panjang jeung hirupna teu kukurumunan. Salian ti éta cacing ogé bisa hirup dina cai, taneuh, beuteung jelema atawa beuteung sasatoan. Cara hirupna aya nu nguntungkeun aya ogé nu ngarugikeun atawa parasit.

                                     

1. Rupa-rupa Cacing

Cacing Ipis Platyhelminthes

Kelompok cacing Ipis Platyhelminthes Bentukna ipis jeung lemes. Cacing ieu ngan boga hiji liang, nyaéta bahamna. Liang éta ogé dipaké pikeun ngaleupaskeun sésa dahareun. Cacing ieu teu boga rongga awak.

Cacing Gilig Nemathelminthes

Cacing Gilig Nemathelminthes Boga awak buleud panjang, teu bubukuan, jeung bahamna aya di tungtung hareup sarta dina anus di tungtung tukang awakna. Kulitna leueur sarta teu boga warna. Conto cacing gilig Nemathelminthes nyaéta cacing beuteung Ascaris lumbricoides, cacing tambang Ancylostoma duodenale, jeung cacing kremi Oxyyuris vermicularis.

Cacing Gelang Annellida

Cacing Gelang Annelida mibanda awak bubukuan. Buku-buku awakna boga bentuk kawas gelang anu pada nyambung. Cacing Gelang boga rongga awak antara kulit awak jeung témbok peujit.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →