Back

ⓘ Buncis




Buncis
                                     

ⓘ Buncis

Buncis kaasup kana kelas kacang-kacangan nyaéta sarupaning kacang papanan, cangkangna kandel jeung sikina leutik, ari panjangna saramo gépeng eusina aya tilu atawa lima siki.

Sok disebut ogé kacang buncis atawa cis buncis. Buncis dialana keur ngora kénéh, sabab lamun diantep nepi ka kolot cangkangna sok liat, ari diasakanana diangeun katut cangkangna sabab rangu.

                                     
  • Angklung buncis mangrupa seni pintonan hiburan, anu tumuwuh di Baros Arjasari, Bandung Dina mulanya buncis dipaké dina acara - acara tatanén anu nyambung
  • kadaharan khas Sunda. Ayeuna mah umumna dina lalab téh aya bonteng, salada, buncis kacang panjang, tomat, leunca, kemangi, jeung terong. Kadang jenis sayuran
  • Latin: Lagenaria siceraria sok dipaké ogé istilah mélon panjang, buncis Nugini jeung buncis Tasmania nyaéta tuwuhan nu dipelak jang alaeun buahna, boh dipanén
  • Eusina cacagan daging hayam jeung kentang dicampur sayuran jiga wortol, buncis jeung gamas. Méméh digoréngna karokét téh diguyangkeun kana kocokan endog
  • masih seger jeung aweuh bagian anu ruksak. Conto sayur jenis polong nyaéta buncis kacang panjang, kapri, kedelé, jeung kacang beureum. Bagian anu bisa dikonsumsi
  • Laksa gedang ala Singapur laksa anu maké bahan gedang ngora ditambah buncis kerang laut, tahu, tempe, sarta kuahna kentel kucipati Laksa hayam, hampir
  • Lailaha illalloh, Ya ti, Kasréng, Yautika, Lilimbungan, jeung Solaloh. Buncis téh seni pintonan nu watekna hiburan, nu utamana kawentar di wewengkon Baros
  • Kacang Merah Kacang Panjang - - Cabe Besar Cabe Rawit Tomat Terung Buncis Timun Labu Siam Kangkung Bayam - - - Buah - buahan Alpuket Belimbing Duku
  • maké daging ayam, daging sapi, daging lauk, hurang, supa, wortel, kentang, atawa buncis Adonan gulunganana dijieun tina campuran tipung tarigu, endog kokonéngna
  • panjang ka handap. Angklung Buncis nyaéta tatabeuhan tina awi ari nyoarana kudu digebeg - gebeg anu laguna lagu kacang buncis ka dieunakeun sok ditambahan

Users also searched:

...
...
...