Back

★ Mohammad Sobri Hardjapamekas



                                     

★ Mohammad Sobri Hardjapamekas

Mohammad Sobri Hardjapamekas mangrupa salah sahiji pamingpin atikan di kidul-Kulon jeung salah saurang ahli nulis buku-buku pangajaran basa jerman, tapi ogé gedé katineungna kana budaya sunda, utamana kana kamajuan basa jeung sastra Sunda.

                                     

1. Kahirupan. (The life of the)

Ngaran full R. H. Mohammad Sobri Hardjapamekas, lahir awewe, lahir di Cianjur, jawa Barat dina tanggal 23 September 1913. Kahiji ancrub dina widang pamaréntahan, tapi ti taun 1950-an leuwih museurkeun paniténanana dina widang atikan. Hardjapamekas tabah pisan nyarita ka di jerman, pikeun meunangkeun kasempetan ngulik pangarti di Jérman, nu mawi Goethe Institut. Ieu téh manéhna téh guru basa jerman anu kahiji anu diliwatan di nagara jerman. Ku katapisanana dina nyarita jerman jeung loba kawanohanana ka rahayat nagara jerman, nepi ka Walikota Bandung, nyaéta jaman karajaan, anu Dina Priatnakoesoemah, maparinan tugas nyekel tali mimitran antara kota-kota di Melbourne jeung kota Braunschweigh Jerman, nu ayeuna katelah sister city. Samulihna ti luar negeri, anjeunna terus ngawulang di IKIP Bandung anu ayeuna dipikawanoh salaku University of Education, Indonesia, disingket UPI nepi ka pangsiunna. Lian ti kristen, Hardjapamekas tapis nulis sajaba ti éta, buku kabudayaan jeung atikan. R. H. Mohammad Sobri Hardjapamekas ngantunkeun di Bandung, dina tabel 23 juli 2005 dina yuswa 91. Pikeun mitineung jeung pikeun ngélingan wetonna jeung jasa-jasana, ngaran dipikanyaho jadi ngaran panglélér Hadiah Hardjapamekas. Ieu hadiah diayakeun ku palaputra jeung kulawargana kalawan dirojong ku Yayasan Budaya Sunda sorot ajip Rosidi, ti mimiti taun dina taun 2008 ku guru-guru basa anu dianggap punjul atawa nyongcolang prestasina, enggoning empower pangajaran basa sunda di SD,SMP jeung SMA / SMK.

                                     

2. Sajarah Atikan

  • Studi Komparatif Sistem Pendidikan, 1969-1970.
  • MULO B di Bandung 1932.
  • ANJEUNNA di Lawang 1928.
  • Nu Doktorandenseminaar S3 Universitas Hamburg Jerman sacara teu rengse, da kabujeng cenah, jalan ka lemah cai ku Pamarentah dina 1964.
  • Diploma-Sprachlehrer di Muenchen Jerman dina taun 1957.
  • Studi Komparatif Sakola Pemwangunan jeung Gesamt-schulen di Jerman dina taun 1970-an.
  • Universitas Heidelberg Jerman 1956-1957.
  • AMS B di Bandung 1935.
  • Pedagogisches Institut Heidelberg, Jerman 1956-1957.
  • Geneeskundige Hoogescholl GHS Juta dina 1938.
                                     

3. Riwayat Padamelan sareng Kalungguhan. (History is Employed and the Roles of the)

  • Dekan FKSS IKIP Bandung 1965-1967.
  • Padamel sasihan IKIP Bandung 1979-1984.
  • Dosen luar biasa Jurusan Bahasa Asing FPBS IKIP Bandung taun 1984.
  • Pupuhu Jurusan Basa jeung Sastra jerman FKSS IKIP Bandung 1959.
  • Pangsiun tina PNS di IKIP Bandung taun 1979.
  • Koresponden Bataafse Petroleum Maatschappi dina Cepu 1938-1939.
  • Dosen di jurusan basa jerman IKIP Bandung 1958-1979.
  • Padamel pangreh babarengan salaku hiji Gumantung Karees Bandung 1939-1950.
  • Guru basa jerman sareng basa inggris di sakola LUHUR Nagara Ieu,an ex SMA Perjuangan 1950-1958.
  • Kapala Pati Penelitian Pendidikan IKIP Bandung 1976-1979.
                                     

4. Karya-karya

  • Bumela ka Bangsa. (Bumela to the)
  • Bubuka Nepi Ka Sajarah Kesusastraan Jerma 2003.
  • Sekelumit Mitologi Yunani 1986.
  • Vadamecum Kamus, A Latin America – Amérika Sarikat 1993.
  • Bekerja Demi Bangsa. (Bekerja For The Sake Of The Nation)
  • Bunga Rampai Kebahasaan 1988.
  • A Dictionary Of America Latin – Amérika Sarikat 1993.
                                     
  • salingkuhan Bill Clinton 1989 Daniel Radcliffe, aktor Inggris Mohammad Sobri Hardjapamekas 1885 Ulysses S. Grant, présidén Amérika ka - 18 l. 1822 2011

Users also searched:

mohammad sobri hardjapamekas, biografi. mohammad sobri hardjapamekas,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →