Back

ⓘ Walungan Cibuni




Walungan Cibuni
                                     

ⓘ Walungan Cibuni

Walungan Cibuni nyaéta walungan nu ngaliwatan kabupatén Cianjur anu ngamuhara ka Samudra Hindia. Lega DASDaérah Aliran Sungai-na 279.4 km² téh mangrupa poténsi sumber daya cai anu dimangpaatkeun pikeun rupa-rupa kabutuhan ku penduduk di sabudeureunana, di antarana pikeun cai nginum, irigasi, jeung pamiceunan. Curah hujan unggal taunna kaétang luhur nyaéta antara 2239 mm² nepi ka 5779 mm². Ieu walungan téh jadi tapel wates pakidulan kabupatén Cianjur lebah wetaneunana jeung kabupatén Sukabumi kuloneunana.

                                     
  • kawates ku Kacamatan Purabaya. Belah wetan kawates walungan Cibeber, walungan Cibala jeung Cibuni anu jadi wates jeung Kabupatén Cianjur. Sedengkeun belah
  • basisir kidul nu mangrupa dataran handap nu henteu lega. Walungan pangpanjangna nyaéta Walungan Cibuni anu ngamuara ka Samudra Hindia. Lahan - lahan pertanian

Users also searched:

...