Back

★ Qatar



Qatar
                                     

★ Qatar

The state of Qatar atawa دولة قطر dina basa Arab anu salah sahiji émirat di Wétan Tengah anu aya dina samenanjung leutik di Jazirah Arab. Wates di kidul nyaéta Saudi arabia jeung nu séjén satengah diwatesan ku Teluk pérsia.

                                     

1. Sajarah

Sanggeus dominasi Inggris jeung Kasultanan Utsmaniyah dina Taun, ahir Qatar pikeun jadi nagara nu aya dina September 3, taun 1971. Dina jaman baheula, basa inggris penjajahan Qatar minangka hiji tempat transit keur nu kapal dagang saméméh balik ka India. Qatar jeung miboga status salaku hiji depénden ti Inggris, mangka status protéktorat Inggris nu dihentian dina taun 1916.

Sanggeus Perang Dunya Kadua, jeung kadua, anjeun hayang boga kamerdikaan, utamana sanggeus Indian geus ieu dina taun 1950-an. Qatar jeung dina sanggeus Britania méré kamerdékaan ka Kuwait dina taun 1961. Pamaréntah Inggris nyebutkeun hayang ngeureunan control pulitik tapi maranehna masih terus ka ngadalikeun ékonomi di Qatar. Ieu teu hirup ku Qatar, nu saterusna kabentuk Nagara Arab Teluk gawé babarengan jeung sri lanka.

                                     

2. Ékonomi. (Economy)

Di kahiji, ékonomi of Qatar nyaéta fokus dina kalaukan jeung ieu tapi eta mangrupa bagian ti industri ieu ancur sanggeus ditempo bagian tina dibudidayakeun ti Jepang dina taun 1920-an jeung 1930-an. Transformasi ékonomi aya dina taun 1940-an, nyaeta, dina waktu kapanggihna gudang minyak atah. Ayeuna, nu revenues utama Qatar ti ékspor minyak jeung gas. Gudang minyak nagara diperkirakeun di kira-kira 15 milyar tong of 2.4 km3.

Pikeun sababaraha taun sateuacanna, jeung kadua, ngeunaan nyoba tetep fokus dina minyak jeung gas, tapi geus dimimitian tumuwuhna séktor swasta. Dina taun 2004, Taman Sains jeung Téhnologi of Qatar ieu dibuka pikeun banding jeung ngawula rupa-rupa bisnis basis téknologi, naha ti jero atawa luar Qatar.

Eujeung GDP per kapita anu nomer 2 nyaéta pangluhurna di dunya jeung pakiraan taun dina taun 2008 kira-kira $111.000 nyieun manéhna Salaku nagara nu tarap hirup tina populasi bisa jadi kursus-kursus nu haratis sareng nu komo leuwih maju dibandingkeun jeung nagara Éropa Kulon aya rupa-rupa jasa sosial jeung fasilitasna albeum.

                                     

3. Kagubernuran

Qatar dibagi kana 9 Kagubernuran muhafazah:

  • Ar Rayyan.
  • Ad-Dawhah.
  • Al-Wakrah.
  • Al Khawr.
  • Al Jumaliyah.
  • Al Ghuwariyah.
  • Jariyan al Batnah.
  • Madinat ash Shamal.
  • Ummu Salal. (Umm Salal)
                                     

4. Basa inggris. (English)

Dataran Qatar, nu gedéna ngan 160 km jeung leuwih leutik batan nagara Connecticut di Amérika Sarikat. Polos jeung Qatar kabentuk ti sagara keusik. Tempat nu pangluhurna di Qatar nyaéta di salaku rumaja Dukhan. Wewengkon ngabogaan sajumlah gas alam nu gedé pisan.

                                     

5. Élmu jeung téknologi. (Science and technology)

Kalolobaan populasi Qatar pangagem Islam. Salian teu ka Arab, jeung kadua, ogé diwangun ku laloba ékspatriat gawe di Qatar dina industri minyak. Kalobaannana nu ékspatriat téh asalna ti Asia Kidul, nyaéta wewengkon India, Pakistan, jeung Maladéwa. Lolobana Muslim di Qatar leuwih Islam Sunni, jeung nu percanten syi ah ieu ngan 3 %. Over a Christian kalobaannana datang ti ékspatriat asal Éropah anu gawe di Qatar.

                                     

6. Hukum

Sanajan éta téh perenahna di wewengkon Arab, hukum di Qatar nu katempo leuwih bébas jeung liberal. Dina kapamingpinan Émir Qatar, Hamad bin Khalifa Al Thani, Qatar sacara pangalaman dina modernisasi jeung liberalisasi. Contona, alkohol diboléhkeun dina jumlah kabates sadaya.

                                     

7. Atikan. (Education)

Dina sababaraha taun, pamaréntah Qatar, naro perhatian nu gedé kana atikan. Pamaréntah Qatar geus jadi wangunan sakola ti tingkat tk-tk nepi ka universitas. Sababaraha universitas nu Amérika Sarikat geus muka cabang di Qatar, eujeung dukungan Qatar Yayasan, nu nnyaéta Carnegie Mellon University, Géorgetown University School of Service Asing, nu Texas A& M University, jeung Virginia Commonwéalth University, jeung Cornell Universitys Weill Médis College. Émir Qatar, Shéikh Hamad bin Khalifa Al Thani geus jadi gedong Déwan Atikan Qatar dina taun 2002.

                                     

8. Komunikasi. (Communication)

Qatar geus hiji sistem komunikasi nu mangrupa modern di Doha. Sistim ieu nya éta ngagunakeun a 2-Intelsat jeung 1 Arabsat. Pausahaan anu panyadia resmi di Qatar sacara Qtel jeung Vodafone. Qtel ogé jadi tuan web di Qatar, nu ngaranna sanggeus Internet Normal. Statsion televisi Al-Jazeera asalna ti Qatar, jeung dirojong ku Émir of Qatar.

                                     
  • Sasak Qatar Bahrain nyaéta hiji rancangan sasak antara 2 nagara, Qatar jeung Bahrain. Dibéwarakeun dina 13 Désémber 2008 yén konstruksi bakal dimimiti
  • .qa téh mangrupa kode nagara domain undak luhur internét pikeun Qatar
  • Grand Prix balap motor Qatar 2017 mangrupa rintakan mimiti usum balap MotoGP 2017. Acara diayakeun di Sirkuit Internasional Losail di Doha tanggal 26
  • Semenanjung Qatar aya di kidul - wétaneunana di peuntas Teluk Bahrain. Aya rancangan Jalan Raya Qatar Bahrain nu rék nyambungkeun Bahrain jeung Qatar sarta jadi
  • bagian ti Teluk Pérsia. kapisah ti wewengkon cai nu utama ku semenanjung Qatar Sasak Raja Fahd meuntasan teluk ieu, ngahubungkeun Arab Saudi jeung Bahrain
  • Turki, Iran Pérsia Irak, Paléstina, Yordania, Kuwait, Libanon, Oman, Qatar Arab Saudi, Suriah, Uni Émirat Arab, jeung Yaman. Umumna nu disebut Wétan
  • Marc Marquez ngahontal gelar juara MotoGP nu katilu kalina. Grand Prix Qatar nyaéta salah sahiji acara nu kacida ahéng, kalayan balapan lumangsung peuting
  • Italia Daratan dikawasa pasukan Sekutu pikeun kala munggaranna. 1971 - Qatar meunang kamerdékaan ti Britania Raya. 1995 - eBay Electronic Bay medal
  • jeung Jordania di kulon kalér, Iraq di kalér jeung wétan kalér, Kuwait, Qatar Bahrain, jeung Uni Émirat Arab di beulah wétan, Oman di wétan kidul, sarta


                                     
  • dipertaroskeun, sabab Qatar teu dimilukeun dina parundingan, sarta pamukiman nu diajukeun mangaruhan wates Qatar Tapi, Qatar geus mibanda pasatujuan
  • antara Arab Saudi jeung Bahrain. Raja Fahd bin Abdul Aziz As - Saud Sasak Qatar Bahrain King Fahd Causeway Authority: History Loka resmi Sasak Raja Fahd
  • Saudi, Yaman jeung Uni Émirat Arab - mutuskeun hubungan diplomatik jeung Qatar nuduh nagara éta ngadukung térorisme. 2018 Pamaréntahan Présidén Donald
  • Kabudayaan Arab pikeun taun 2012 ku Liga Arab. Kota Kuwait, Kuwait Doha, Qatar Tunis, Tunisia 1999 Tripoli, Libanon 1977 Chicago, Amérika Sarikat 2004
  • jadi anggota pamadeg organisasi. Nagara - nagara éta tuluy ngagabung jeung Qatar 1961 Indonesia 1962 Uni Emirat Arab 1969 Nigeria 1971 Ekuador
  • Patepungan Luhur Nagara Amérika Kidul - Arab MENAFN 28 December 2009 Qatar UAE, wealthiest Arab states Diakses tanggal 26 July 2010. Pact of the
  • Irak. Bojong Arabia, ngawengku Saudi Arabia, Uni Émirat Arab, Bahrain, Qatar Oman, Yaman jeung kadang - kadang Kuwait. Wewengkon Kaucasus, ngawengku nagara
  • Citakan: Country data Egypt Mesir3 Mongolia Myanmar Nepal Oman Pakistan Pilipina Qatar Rusia3 Singapura Siprus1 Sri Lanka Suriah Tajikistan Thailand Citakan: Country
  • Jakarta Medan Surabaya Makassar Banda Aceh Langsa Sydney, Australia Doha, Qatar Kuala Lumpur, Malaysia Moskow, Rusia Berlin, Jerman New York, Amérika Sérikat
  • Microsoft di Éropa. 2010 - Rusia kapilih jadi pribumi Piala Dunya FIFA 2018. Qatar kapilih jadi pribumi Piala Dunya FIFA 2022. 2015 Serangan San Bernardino:
  • 517 km2 Country Los Angeles, Kalifornia di Amérika Sarikat 11.586 km2 Qatar 12.523 km2 Taman Nasional Fiordland, Selandia Anyar 13.518 km2 Taman


                                     
  • Peru - Polandia - Polinésia Perancis - Portugal Puerto Riko - Pitcairn Qatar Réunion - Romania - Féderasi Rusia - Rwanda Sahara Kulon - Saint Héléna
  • Di Riyadh, Déwan Gawé Bareng Teluk dijieun antara Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar Arab Saudi jeung Uni Émirat Arab. 1982 Perang Falklands: HMS Coventry
  • Ngijih diayakeun di Almaty, Kazakhstan Asian Indoor Games diayakeun di Doha, Qatar Commonwealth Youth Games diayakeun di Douglas, Pulo Man Pan American Games
  • Citakan: Country data PSE Palestinian Territories Gaza Strip and West Bank Qatar Arab Saudi Suriah Uni Émirat Arab Yaman The Asian portions of Mesir
  •  Libya Makédonia Maroko Mesir Moldova Monténégro Oman Paléstina Qatar Romania Rusia Saudi Arabia Sérbia Siprus Siprus Kalér Slovakia Slovénia
  • ku Rossi di poé panungtung. Marquez mimiti usum 2013 meunang podium di Qatar manéhna di posisi kualifikasi kagenep kalayan anggeus katilu ditukangeun
  • by Skytrax, an accolade shared with Cathay Pacific, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines and Kingfisher Airlines. Informasi salajengna:
  • Honda pikeun usum 2015, sarta anggeus di posisi kagenep balapan bubuka di Qatar Saterusna, teu milu balap di Texas, Argéntina jeung Spanyol, sabab milih
  • and Kids Biolumunescence in scorpions Scorpion anatomy Scorpions in Qatar Caring for a Pet Scorpion Bokma, John. Scorpion detection using UV LEDs
  • December 1 - December 15 - The 15th Asian Games are to be held in Doha, Qatar December 2 - December 3 - The Liberal Party of Canada will hold its léadership
Grand Prix balap motor Qatar 2017
                                               

Grand Prix balap motor Qatar 2017

Grand Prix motor balap, Qatar, dina 2017 sidang mimiti usum balap MotoGP 2017. Acara anu dilaksanakeun di Circuit International losail di Doha tanggal 26 Maret 2017. Keur kelas tilu, tapi, grid nu panghareupna geus ditangtukeun ku waktu nu sae tina salah sahiji ti tilu sési latihan bébas nu dilaksanakeun sanggeus ngabolaykeun alatan hujan dina sidang tina kualifikasi anu geus dirancanakeun.

Users also searched:

doha to djibouti flight time, qatar airways djibouti contact, qatar airways mauritius, qatar airways russia, qatar airways, qatar flights to pakistan, qatar international flights, qatar official website, Qatar, qatar, airways, qatar airways, djibouti, flights, qatar international flights, qatar flights to pakistan, qatar airways russia, qatar official website, mauritius, international, pakistan, russia, official, website, contact, doha, flight, qatar airways mauritius, time, qatar airways djibouti contact, doha to djibouti flight time, téhnologi . qatar,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Qatar flights to pakistan.

Sudan Radio Sudan, Qatar and Turkey sign Agreement to combat. Book flights from Qatar starting at QAR 1035 on flydubai. Enjoy great service at lowest fare for flights from Qatar. Qatar airways russia. UofK Graduate College. Assistant President Al Senousi affirmed the strong relations between Sudan and Qatar and the keenness of the two countries leadership to.





Qatar official website.

Government of the State of Qatar The Authority shall issue a. Botswanan, Congolese, Malagasy, Mozambican, Namibian, South African, Zambian, Zimbabwean, South Sudan, Emirates, Chadian, Eritrean, qatar. Qatar airways djibouti contact. QATAR ISLAMIC BANK CBOS. Planning a trip? Find cheap flights from Sudan to Qatar with Ethiopian Airlines™, voted Best Airline in Africa by Skytrax. Find great deals!.


Assistant President Confirms The Strong Relations Between The.

This equipment is a gift from the Government of the State of Qatar to the Sudanese Maritime Ports Authority as a beginning for joint cooperation. Entrepreneurship Training for a competitive Knowledge based. Entrepreneurship Training for a competitive Knowledge based Economy in Qatar​: A Content Analysis. Gangi, Yagoub Ali Idris, Alfadil Timan. Cheap Flights from Sudan Qatar Ethiopian Airlines™. Qatar. 8:48 م Print page. Qatar Islamic Bank. P.O. Box: 559. Doha – Qatar. QISBQAQA. بنك الفرنسي. All rights reserved Sudanese French Bank © 2017.





مكتبة جامعة النيلين الفهرس.

Weather Averages for Qatar. Doha Sumaysimah Al Wakrah Al Khor Al Daayen Ash Shaqra Mesaieed. 40°C. 30°C. 20°C. 10°C. 0°C. 10°C. Opportunities UMST. ENGLISH LANGUAGE 1. EXAMINATION SYSTEM 1. GENERAL SECONDARY 1. QATAR 1. Now showing items 1 4 of 1. Share. Search DSpace. Browse. The Ministry of Information NEWS. In the Chemical Engineering Program and the Petroleum Engineering Program at Texas A&M University at Qatar and the Chair of the Petroleum Engineering. CURRICULUM VITA. MSC Mediterranean Shipping Company is pleased to announce new weekly calls at Hamad Port, Qatar, on its IMED Service, beginning in. Flights from Qatar flydubai. Sudanese Minister of Investment Mudesir Abdul Ghani yesterday hailed Qatars contributions to achieving economic stability in Sudan. Abdul Ghani told the. Food and Nutrition Security Information Network. Qatar 1 02 2001 To 30 10 2003. Job Description: Projects Manager for the company that assist in strategy of high rise buildings and development in energy​.





Flights from Qatar starting at QAR 1.035 flydubai.

Flights To Djibouti. Qatar to Djibouti. Find flights from Qatar to Djibouti. No fares available for the selected route at the moment. Popular flydubai destinations. Browsing Staff CVs by Subject Professor Elbashir holds a joint. Nimir Elbashir, Professor of Chemical Engineering & Petroleum Engineering at Texas A&M University and Director of Gas & Fuels Research Center in Qatar. Filter by: Subject SUST Repository. Islamic banks. Cheap Flights from Camerón to Qatar. Browsing Theses الرسائل الجامعية by Subject Qatar ABSTRACT This study explores an innovative type of dictation called dictogloss in order to.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →