Back

ⓘ Qatar




Qatar
                                     

ⓘ Qatar

Nagara Qatar atawa دولة قطر dina basa Arab nyaéta hiji émirat di Wétan Tengah nu aya di hiji bojong leutik di Jazirah Arab. Watesna di kidul nyaéta Arab Saudi jeung sésana diwatesan ku Teluk Pérsia.

                                     

1. Sajarah

Sanggeus dominasi Inggris jeung Kasultanan Utsmaniyah di Qatar, ahirna Qatar jadi nagara nu merdéka dina 3 Séptémber 1971. Baheula, Inggris ngawasaan Qatar sabagé tempat transit kapal dagang saméméh nuju ka India. Qatar teras miboga status salaku depénden ti Inggris, teras status protéktorat Inggris nu dihentian dina taun 1916.

Sanggeus Perang Dunya Kadua, Qatar rék miboga kamerdékaan, utamana sanggeus India miboga kamerdékaanna dina taun 1950-an. Qatar teras gencar sanggeus Inggris méré kamerdékaan ka Kuwait dina taun 1961. Pamaréntah Inggris nyebutkeun rék ngeureunan pangawasaan politik tapi tetep neruskeun pangawasaan ékonomi di Qatar. Hal ieu teu diingkeun ku Qatar nu satuluyna ngawangun Féderasi Arab Teluk babarengan jeung Bahrain.

                                     

2. Ékonomi

Awalna, ékonomi Qatar difokuskeun kana kalaukan jeung mutiara tapi industri mutiara ancur sanggeus mucunghulna mutiara nu dibudidayakeun ti Jepang dina taun 1920-an jeung 1930-an. Transformasi ékonomi aya dina taun 1940-an, nyaéta dina wanci kapanggihna simpenan minyak bumi. Ayeuna, pamasukan utama Qatar nyaéta ti ékspor minyak jeung gas bumi. Simpenan minyak nagara ieu kira-kira 15 miliar barel 2.4 km³.

Pikeun sababaraha taun ka payun, Qatar kira-kira rék tetep fokus dina minyak jeung gas bumi, tapi geus mulai ngamekarkeun séktor swasta. Dina 2004, Taman Sains jeung Téhnologi Qatar dibuka pikeun menarik jeung ngalayanan rupa-rupa usaha nu basisna téhnologi, boh ti jero atawa luar Qatar.

Eujeung PDB per kapita nomor 2 pangluhurna di dunya jeung pakiraan taun 2008 kira-kira $111.000 nu nyieun manéhna Salaku nagara nu tarap hirup populasina bisa disaruakeun malah leuwih maju dibandingkeun nagara-nagara Éropa Kulon nu rupa-rupa layanan sosial jeung fasilitasna modérn.

                                     

3. Kagubernuran

Qatar dibagi kana 9 Kagubernuran muhafazah:

  • Ad Dawhah
  • Umm Salal
  • Al Khawr
  • Al Ghuwariyah
  • Madinat ash Shamal
  • Al Jumaliyah
  • Al Wakrah
  • Ar Rayyan
  • Jariyan al Batnah
                                     

4. Géografi

Dataran Qatar gedéna ngan 160 km jeung leuwih leutik ti nagara bagian Connecticut di Amérika Sarikat. Dataran Qatar diwangun ti sagara keusik. Tempat pangluhurna di Qatar nyaéta di Jabal Dukhan. Aréa ieu miboga jumlah gas alam nu gedé pisan.

                                     

5. Démografi

Kalobaannana populasi Qatar pangagem Islam. Salian étnik Arab, Qatar ogé diwangun ti laloba ékspatriat nu gawé di Qatar dina industri minyak. Kalobaannana ékspatriat asalna ti Asia Kidul, nyaéta wewengkon India, Pakistan, jeung Maladéwa. Kalobaannana Muslim di Qatar pangagem Islam Sunni, teras nu pangagem Syiah ngan 3 %. Pangagem Kristen kalobaannana asalna ti ékspatriat asal Éropa nu gawé di Qatar.

                                     

6. Hukum

Sanajan aya di wewengkon Arab, hukum di Qatar katempo leuwih bébas jeung liberal. Dina kapamingpinan Émir Qatar, Hamad bin Khalifa Al-Thani, Qatar ngalaman modérnisasi jeung liberalisasi. Misalna, alkohol diboléhkeun dina jumlah kabates hungkul.

                                     

7. Atikan

Dina sababaraha taun ieu, pamaréntah Qatar naro perhatosan nu gedé kana atikan. Pamaréntah Qatar geus ngawangun sakola ti tingkat taman kanak-kanak nepi ka univérsitas. Sababaraha univérsitas Amérika Sarikat geus muka cabangna di Qatar eujeung dukungan Qatar Foundation, di antarana nnyaéta Carnegie Mellon University, Géorgetown University School of Foreign Service, Texas A&M University, Virginia Commonwéalth University, jeung Cornell Universitys Weill Medical College. Émir Qatar, Shéikh Hamad bin Khalifa Al-Thani geus ngawangun Déwan Atikan Qatar dina taun 2002.

                                     

8. Komunikasi

Qatar miboga sistem komunikasi nu modérn di Doha. Sistem ieu ngagunakeun 2 Intelsat jeung 1 Arabsat. Pausahaan télékomunikasi resmi di Qatar nyaéta Qtel jeung Vodafone. Qtel ogé jadi ISP di Qatar nu dingaranan Internét Qatar. Statsion télévisi Al Jazeera asalna téh ti Qatar jeung didukung ku Émir Qatar.

                                     
  • dipertaroskeun, sabab Qatar teu dimilukeun dina parundingan, sarta pamukiman nu diajukeun mangaruhan wates Qatar Tapi, Qatar geus mibanda pasatujuan
  • antara Arab Saudi jeung Bahrain. Raja Fahd bin Abdul Aziz As - Saud Sasak Qatar Bahrain King Fahd Causeway Authority: History Loka resmi Sasak Raja Fahd
  • Saudi, Yaman jeung Uni Émirat Arab - mutuskeun hubungan diplomatik jeung Qatar nuduh nagara éta ngadukung térorisme. 2018 Pamaréntahan Présidén Donald
  • Kabudayaan Arab pikeun taun 2012 ku Liga Arab. Kota Kuwait, Kuwait Doha, Qatar Tunis, Tunisia 1999 Tripoli, Libanon 1977 Chicago, Amérika Sarikat 2004
  • jadi anggota pamadeg organisasi. Nagara - nagara éta tuluy ngagabung jeung Qatar 1961 Indonesia 1962 Uni Emirat Arab 1969 Nigeria 1971 Ekuador
  • Patepungan Luhur Nagara Amérika Kidul - Arab MENAFN 28 December 2009 Qatar UAE, wealthiest Arab states Diakses tanggal 26 July 2010. Pact of the
  • Irak. Bojong Arabia, ngawengku Saudi Arabia, Uni Émirat Arab, Bahrain, Qatar Oman, Yaman jeung kadang - kadang Kuwait. Wewengkon Kaucasus, ngawengku nagara
  • Citakan: Country data Egypt Mesir3 Mongolia Myanmar Nepal Oman Pakistan Pilipina Qatar Rusia3 Singapura Siprus1 Sri Lanka Suriah Tajikistan Thailand Citakan: Country
  • Jakarta Medan Surabaya Makassar Banda Aceh Langsa Sydney, Australia Doha, Qatar Kuala Lumpur, Malaysia Moskow, Rusia Berlin, Jerman New York, Amérika Sérikat
  • Microsoft di Éropa. 2010 - Rusia kapilih jadi pribumi Piala Dunya FIFA 2018. Qatar kapilih jadi pribumi Piala Dunya FIFA 2022. 2015 Serangan San Bernardino:
  • 517 km2 Country Los Angeles, Kalifornia di Amérika Sarikat 11.586 km2 Qatar 12.523 km2 Taman Nasional Fiordland, Selandia Anyar 13.518 km2 Taman
Grand Prix balap motor Qatar 2017
                                               

Grand Prix balap motor Qatar 2017

Grand Prix balap motor Qatar 2017 mangrupa rintakan mimiti usum balap MotoGP 2017. Acara diayakeun di Sirkuit Internasional Losail di Doha tanggal 26 Maret 2017. Pikeun tilu kelas kasebut, grid panghareupna ditangtukeun ku waktu pangalusna tina salah sahiji ti tilu sési latihan bébas nu diayakeun, sanggeus bolay ku sabab hujan dina sési kualifikasi nu geus dirancanakeun.

Users also searched:

qatar airways mauritius, qatar official website,

...
...
...