Back

ⓘ Dangdut




Dangdut
                                     

ⓘ Dangdut

Dangdut nyaéta musik populér Indonésia anu meunang pangaruh ti wirahma Malayu, Arab sarta India. Musik ieu jadi populér saprak 1970-an di antara pagawé ngora, tapi saprak ahir 1990-an anu mikaresepna sacara lega leuwih loba deui di Indonésia, sarta komo di nagara tatangga kawas Malaysia sarta Filipina kidul.

Hiji jumplukan dangdut biasana mibanda panyanyi, lalaki atawa awéwé, anu dirojong ku 4-8 musisi. Instrumen biasana kaasup tabla kendang, mandolin, gitar, sarta synthesizer. Dangdut tradisional geus mekar ti awalna musik gaya "padang keusik" jadi musik dangdut anu meunang pangaruh ti musik pop Wétan Tengah, musik rock Kulon, house music, musik hip-hop, R & B kontemporer, sarta reggae.

                                     
  • Jember, Jawa Wétan, 16 Désémber 1985 umur 35 taun nyaéta saurang panyanyi dangdut anu ténar liwat goyang ragaji nyaéta goyangan anu mirip siga ngaragaji
  • anjeunna berpungsi janten juru paedah radio dina ngahususkeun lagu dangdut anu katelah Yuhu Dangdut Pagi. Ulang tahun Rafael SM SH banjir ucapan selamat
  • Séptémber 1960 umur 60 taun nyaéta tukang ngawih jeung panyipta lagu dangdut anu legendaris. Ngaranna mimiti dipikawanoh ti keur anjeunna duét sarta
  • Pasuruan, Jawa Wétan, 21 Januari 1979 umur 42 taun nyaéta saurang panyanyi dangdut Indonésia. Inul dipikawanoh ku gaya goyang ngeborna. Ngaran bapana Abdullah
  • Iis Laéliyah kasohor kalayan ngaran Iis Dahlia nyaéta saurang penyanyi dangdut anu ogé pamaén sinetron. Awéwé kalahiran Bongas, Indramayu, Jawa Kulon
  • gumelar di Jakarta, 24 Agustus 1945  tilar dunya di Dépok, 21 Oktober 2009 dina umur 64 taun nyaéta saurang panyanyi dangdut jeung aktor ti Indonésia.
  • Athéna ciptaan Doél Sumbang. Nalika kelas 4 SD kénéh, Cita sok nyanyi dangdut dina acara résépsi nikahan. Ti SMA, Cita mimiti nyanyi pop. Tuluy Cita
  • Chong Wei, pamaén batminton Malaysia 1980 Kim Kardashian, sélébriti Amérika 1983 Amber Rose, modél Amérika 2009 Meggy Z, panyanyi dangdut l. 1945
  • Amérika - Australia 1978 Frank Lampard, pamaén bola, palatih Inggris 1992 Ayu Ting Ting, pangawih dangdut Indonésia 2005 Jack Kilby, fisikawan Amérika l. 1923
  • Amérika - Ukraina 1987 Sinem Kobal, artis Turki 1994 Cita Citata, tukang ngawih dangdut Indonésia 1954 Hugo Eckener, pilot jeung panemu Jérman l. 1868 1988
  • Sendy JKT48 salami anggota JKT48 mangrupikeun salah sahiji panyanyi dangdut Indonesia kabaratan, ogé tilas grup idola anggota generasi munggaran JKT48

Users also searched:

...