Back

ⓘ Pasantrén Shobarul Yaqien




                                     

ⓘ Pasantrén Shobarul Yaqien

Pondok Pasantrén Shobarul Yaqien nyaéta hiji pondok pasantrén anu dipingpin ku K.H. A. Bunyamin Maruf Aa Abun, atawa leuwih dipikawanoh jeung sebutan Uwa Ajengan. Ieu pondok pasantrén téh perenahna di Désa Kawunggirang, Kacamatan Majalengka, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat.

Pasantrén ngajarkeun poko-poko ageman Islam sarta palajaran tambahan ka para santri, pikeun dakwah sarta kahirupanana. Pasantrén ieu mibanda rébuan santri. Kaayaan pasantrén tenang sarta bersih, anu dirawat kalayan rapih ku kabéh nu nyicinganana. Lahan pasantrén nyaéta salega 2 héktar, dilengkepan ku balong lauk sarta taman kembang. Di dieu loba pisan santri anu asalna ti Majalengka atawa anu sa lewih na,

                                     

1. Fasilitas

Ieu pasantrén boga fasilitas:

  • Masigit
  • Aula
  • Kantin putra Al-Ittihad
  • WC
  • Asrama santri awéwé gurfah
  • Kantin putri Limansya
  • Kantor sekretariat
  • Sakola SMP IT
  • Asrama santri lalaki kobong
                                     

2. Kapangurusan

Ieu pasantrén dipingpin ku ketua umum roisulam sarta mibanda kapangurusan anu ngatur para santri Shobarul Yaqien sangkan bisa mandiri jeung bener sanggeus maranéhannana baralik ka lemburna masing masing, Kapangurusan dibagi 3:

  • MPS Majelis Permuswaratan Santri
  • HASS Himpunan Anak Santri Sekolah
  • DPS Dewan Permuswaratan Santri
                                     

3. Kurikulum

Di pondok pasantrén Shobarul Yaqien diajarkeun pikeun ngaji 10 pan nyaéta:

  • dsb
  • pan tasowuf
  • Pan Nahwu
  • Pan Tauhid
  • pan mantek
  • Pan Pikih
  • Pan Shorof

créated santri shobarulyaqin: cenk paisal

                                     
  • Salian ti éta, di Kawunggirang ogé aya dua pasantrén gedé nyaéta: Pondok Pasantrén Shobarul Yaqien Pondok Pasantrén An Nawawiyah lolobana pangeusi désa Kawunggirang

Users also searched:

...