Back

ⓘ Dayeuh Tacloban




Dayeuh Tacloban
                                     

ⓘ Dayeuh Tacloban

Dayeuh Tacloban téh mangrupa dayeuh palabuan nu anggangna kurang-leuwih 225 kilométer beulah kidul-wétan lamun ti Manila mah. Dayeuh ieu téh dayeuh nu paling loba pamukimna jeung dianggap sabagé puseur Wilayah Visayas Wetan atawa Wilayah VIII. Dayeuh ieu kungsi jadi puseur Pamaréntah Persemakmuran Filipina ti mimiti 20 Oktober 1944 nepikeun ka 27 Pebruari 1945.

                                     

1. Sajarah

Tacloban kungsi dipikawanoh sabagé Kankabatok, gambaran hayal pikeun padumuk di ieu tempat – Kabatok. Maranéhna ngamimitian nyieun padumukan di hiji wewengkon nu ayeuna jadi Garéja Santo Niño. Nu lianna nu datang ka dinya sababaraha waktu sanggeusna nyaéta Gumoda, Haraging, jeung Huraw nu ngawangun paimahan di deukeut tempat éta. Wewengkon Huraw nyaéta pasir nu ayeuna geus diwangunan balé dayeuh di luhureunna. Padumukan nu mangrupa-rupa tapi ngahiji nyokot ngaran Kankabatok, nu hartina hak milik Kabatok.

                                     

2. Média

  • DYTS-TV TV-4 Tacloban - Pausahaan Pangurusan jeung Integrasi Sarraga
  • DYOU-TV TV-26 Tacloban - Jaringan GMA nu diurus ku Q
  • DYLQ-TV TV-40 Tacloban - Jaringan Panyiaran ACQ-Karajaan
  • DYAB-TV TV-2 Tacloban - Pausahaan Panyiaran ABS-CBN
  • DYTB-TV TV-30 Tacloban - Pausahaan Panyiaran Babarengan
  • DYJP-TV TV-22 Tacloban - Jaringan Panyiaran Kidul nu diurus ku ETC
  • DYPC-TV TV-8 Tacloban - Jaringan Panyiaran Nasional
  • DYZG-TV TV-5 Tacloban - Jaringan Radio Filipina nu diurus ku C/S 9
  • DYRP-TV TV-12 Tacloban - Pausahaan Panyiaran Antarbenua
  • DYNE-TV TV-46 Tacloban - Pausahaan Panyiaran Heulang nu diurus ku Net 25
  • DYLJ-TV TV-28 Tacloban - Jaringan Panyiaran Rajah nu diurus ku 2nd Avenue
  • Salah sahiji saluran Aton - Saluran 24 nu dipimilik ku DYVL Saluran Munggaran Waray-Waray
  • DYTC-TV TV-24 Tacloban - Jaringan Panyiaran AMCARA nu diurus ku Studio 23
                                     

3. Pranala luar

  • Blog ngeunaan Dayeuh Tacloban di AnAsianTraveler.Com
  • Paroki Santo Yusup, San Jose, Dayeuh Tacloban
  • Akteu Républic Taun 760 - Akteu nu nétélakeun Peresmian Dayeuh
  • Departemen Pariwisata Filipina