Back

ⓘ Cukang Taneuh




Cukang Taneuh
                                     

ⓘ Cukang Taneuh

Cukang Taneuh nyaéta salah sahiji obyék wisata nu tempatna aya di Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonésia.

                                     

1. Asal kecap

Ngaran Cukang Taneuh nyaéta dumasar kana kaayaan éta patempatan, nu mana di luhureun léngkob jeung jungkrang Green Canyon aya cukang tina taneuh anu sok digunakeun ku warga/patani satempat pikeun ngaliwat rek ka kebon atawa huma maranéhna.

                                     

2. Kaayaan alam

Cukang Taneuh mangrupa aliran ti Walungan Cijulang nu muter, nembus kana guha nu pinuh ku kaéndahan, pesona stalagtit ogé stalagmit-na. Lian ti éta, daérah ieu ogé diaping ku dua pasir, nu lolobanaana mangrupa batu katambah ku ririmbunan tutuwuhan sarwa héjo.

                                     

3. Cara ngajugjug

Jarak ti kota Ciamis ± sekitar 130 km atawa mun ti Pangandaran ± kira-kira 31 km. Salian obyek wisata ieu, aya ogé objek wisata lainna, nyaéta Basisir Batukaras nu jarakna ngan saukur 2.5 km ti Green Canyon, sarta Lapangan Terbang Nusawiru, nu aya di Désa Cijulang. Kuloneun Green Canyon aya deui basisir Karang Tawulan sareng Keusik Luhur anu anggangna kirang langkung 15 km ti Kacamatan Cimerak, jalan anu nuju ka Tasikmalaya mapay sisi laut kidul.

                                     
  • rohang. parobahan ti masarakat éta sorangan. Hujan mangrupa faktor utama cukang lantaran caah. Parobahan iklim ngabalukarkeun pola hujan robah di mana ayeuna
  • jeung bakteri. Nyangray bisa langsung ngagunakeun sangrayan bisa ogé maké cukang lantaran keusik beunang meresihan anu milu disangray dina sangrayan cara
  • Karang Nini Basisir Karapyak Basisir Pangandaran Cagar Alam Pananjung Cukang Taneuh Goa Donan Karang Kamulyan Situ Panjalu Gambar: Botanical garden - Cibodas
  • pangangkatan raja - raja sarta pangawasaan jeung pangokolaan taneuh - taneuh rahayat. Hal ieu anu jadi cukang lantaran bijilna Perang Diponegoro. Nyi Ageng Serang
  • Bengawan Wetan, Galuh Ciamis Sekarang sarta Maja. Kabupatén Maja nyaéta cukang lantaran Kabupatén Majalengka. Ngabentuk Kabupatén Maja dumasar kana Besluit
  • beurat nepi ka 500 kg m³ Haur cucuk anu dipaké diluar pager, pancuran, cukang jeung sajabana kuat dipaké nepi ka 1 - 3 taun, kalawan 2 - 5 taun pikeun pamakéan
  • Garut Cipanas Conggéang, Sumedang Cipanas Galunggung, Tasikmalaya Cukang Taneuh Green Canyon Ciamis Curug Cibeureum, Sukabumi Curug Cindulang, Bandung

Users also searched:

...
...
...