Back

ⓘ Ambarawa, Semarang




Ambarawa, Semarang
                                     

ⓘ Ambarawa, Semarang

Dina mangsa karajaan-karajaan Mataram Amangkurat II ieu wewengkon ngaranna Limbarawa. Baheulana mah Ambarawa téh kungsi jadi ibu kota Kabupatén Semarang. Kiwari mah ibu kotana Ungaran. Ambarawa disebut ogé kota Palagan Ambarawa, tur aya Musieum Palagan Ambarawa, Musieum Karéta Api Ambarawa katut Bénténg Willem I.

                                     

1. Rujukan

  • Tuner, Peter 1997. Java. Melbourne: Lonely Planet. pp. 306–307. ISBN 0-86442-314-4.
  • McMillan, Richard 2005. The British Occupation of Indonesia 1945-1946. Melbourne: Routledge. pp. 306–307. ISBN 0-415-35551-6.
                                     
  • Kudus Lintas Kedungjati - Ambarawa Lintas Brumbung - Demak Balai Yasa Tegal Dipo lokomotip Tegal Dipo lokomotip Semarang Poncol Dipo lokomotip Pekalongan
  • Tawang Jaya Prémium, jurusan Jakarta sarta jurusan Semarang Tawang Maharani, jurusan Surabaya Ambarawa Éksprés, jurusan Surabaya Kaligung, jurusan Tegal - Brebes - Cirebon
  • Bawén nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Semarang Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.
  • Kabupatén Semarang mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Ungaran. Puseur pamaréntahannana di Kota Ungaran
  • ꦱ ꦠꦱ ꦪ ꦤ ꦱ ꦩꦫ ꦠꦮ Sêtasiyun Semarang Tawang nyaéta stasion kelas badag tipeu A di Tanjung Mas, Semarang Utara, Semarang Stasion anu perenahna dina kaluhuran
  • Banyubiru nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Semarang Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.
  • Bancak nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Semarang Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Users also searched:

...
...
...