Back

★ Élmuwan



                                               

Liang hideung

A liang hideung nyaeta wewengkon rohangan nu imah ka museurna massa nu kacida gedena, antukna ngahasilkeun gaya gravitasi anu kuat pisan nu temahna aya nu mana wae nu bakal bisa leupas lamun geus ancrub acara horizonna geus ngaliwatan torowongan kuantum. Ngaran ieu nembongan alatan kanyataan yén radiasi éléktromagnétik nu geus diasupkeun kana liang ieu, teu bisa bebas deui, cahayana teu nepi ka panon jalma salila waktu ieu urang teu bisa nempo wewengkon, atawa ngageblég hideung. A liang hideung bisa jadi kawénéhan lamun aya kajadian ka interaksi jeung bahan leuwih sisina disebut cakrawala ...

Élmuwan
                                     

★ Élmuwan

Scientist A nyaéta hiji jalma anu digawé jeung diajarkeun jeung leukeun jeung ketat-ketat dina widang élmu.

Élmuwan bisa digawé dina widang élmu nu béda. Di dieu aya dipidangkeun sababaraha conto ti Jalma anu keur diajar fisika nyaéta saurang fisikawan. Nyaéta ulikan kimia anu disebut kimiawan. Ngarupakeun ulikan ngeunaan biologi disebut hiji biologist.

                                     

1. Daptar Élmuwan. (List Of Scientists)

  • Robert Saperti Hooke. (It Has Such Hooke)
  • Johannes Kepler.
  • Thomas Townsend Coklat. (Thomas Townsend Brown)
  • Daniel Keur. (But For The)
  • Joseph-louis Lagrange.
  • Jean-Baptiste Mimiti. (Jean-Baptiste First Time)
  • Georg Ohm.
  • Louis-koswara de Broglie. (Louis-victor de Broglie)
  • Niels Bohr.
  • Evangelista Torricelli.
  • Max Planck.
  • Ludwig Boltzmann.
  • Joseph Henry.
  • James Watt.
  • Von Hermann Helmholtz.
  • James Chadwick.
  • Stephen Hawking.
  • Hendrik Lorentz.
  • Carl Friedrich Gauss.
  • Blaise Pascal.
  • Joseph Louis Gay-lussac.
  • Robert Boyle.
  • Giovanni Battista Venturi.
  • Galileo Galilei.
  • Daniel Gabriel Fahrenheit.
  • Hans Christian Orsted.
  • Michael Faraday.
  • Oliver Heaviside.
  • Democritus.
  • Marie Curie.
  • Charles-Augustin de Coulomb. (Charles-Augustin de Coulombs)
  • Sir Isaac Newton.
  • Aristoteles. (Aristotle)
  • Gustav Robert Kirchhoff.
  • Ernst Mach.
  • Robert Andrews Millikan.
  • Thomas Alfa Edison.
  • Baharuddin Jusuf Urut Walanda.
  • Edwin Hubble.
  • Gusti Rayleigh. (Lord Rayleigh)
  • Wilhelm Conrad Röntgen.
  • Wolfgang Ernst Pauli.
  • Dina Fisika / Diterapkeun Fisika.
  • Joseph Plateau.
  • Leonhard Euler.
  • Archimedes.
  • Heinrich Rudolf Hertz.
  • John Dalton.
  • Christian Doppler.
  • Arthur Compton.
  • Erwin Schrödinger.
  • Nikola Tesla.
  • Joseph Fourier.
  • Gottfried Wilhelm Leibniz.
  • Irving Langmuir.
  • Albert Einstein.
  • Johannes Diderik van der Waals.
  • Pierre Curie.
  • Ernest Rutherford.
  • Alessandro Volta.
  • John Henry Poynting.
  • Osborne Reynolds.
  • John J. Montgomery.
  • James Clerk Maxwell.
  • Pierre Curie.
  • Cyril Norman Hinshelwood.
  • Koswara Goldschmidt. (Victor Goldschmidt)
  • Roald Hoffmann.
  • Irving Langmuir.
  • Dmitri Ivanovich Mendeleev.
  • John Dalton.
  • Walther Nernst.
  • Pahlawan Manéhna. (The Hero He Is)
  • Louis Pasteur Vaksin. (Louis Pasteurs Vaccine)
  • Daniel Rutherford.
  • Hermann Emil Fischer.
  • Melvin Calvin.
  • Vladimir Vasilevich Markovnikov.
  • Michael Faraday.
  • Von Hermann Fehling.
  • Wilhelm Ostwald.
  • Stuart L. Schreiber.
  • Richard Kuhn.
  • Henri Louis le Chatelier.
  • Jöns Jacob Berzelius.
  • Amedeo Avogadro.
  • Joseph Louis Gay-lussac.
  • Francois Auguste Koswara Grignard.
  • Alfred Nobel.
  • Jacobus Henricus van t Hoff.
  • Svante Arrhenius.
  • Emil Erlenmeyer.
  • Joseph Hideung. (Joseph Black)
  • Peter Debye.
  • Otto Hahn.
  • Jacques Monod.
  • Nicolas Leblanc.
  • Marie Curie.
  • Robert Boyle.
  • Martin Lowry.
  • Kimia. (Chemistry)
  • Gregor Mendel.
  • Robert Kerr.
  • Johann Wolfgang von Goethe.
  • Warwick Estevam Kerr.
  • Aristoteles. (Aristotle)
  • Susu Tonegawa. (Milk Tonegawa)
  • Walther Flemming.
  • Elias Magnus Fries.
  • Robert Saperti Hooke. (It Has Such Hooke)
  • Martinus Beijerinck.
  • James Lovelock.
  • Selman Waksman.
  • Heinrich Wilhelm Schott.
  • Camillo Golgi.
  • George Emil Palade.
  • Alexander Fleming.
  • Archibald Vivian Pasir. (Archibald Vivian Hill)
  • Jacques Monod.
  • Louis Pasteur Vaksin. (Louis Pasteurs Vaccine)
  • Henry Thomas Huxley.
  • Charles Louis Alphonse Laveran.
  • Rosalind Franklin.
  • Lazzaro Spallanzani.
  • Otto Saengang Meyerhof. (Otto Fritz Meyerhof)
  • Charles Darwin.
  • Robert Koch.
  • Leonardo Da Vinci.
  • Charles Robert Richet.
  • Carl Woese.
  • Antoni van Leeuwenhoek.
  • Ilya Ilyich Mechnikov.
  • Sir Thomas Stamford Raffles.
  • Widang Biologi. (The Field Of Biology)
  • Stuart Kauffman.
  • Hans Adolf Krebs.
  • Ronald Fisher.
  • Agustus Weismann. (- August Weismann)
  • Sir Charles Scott Sherrington.
  • Ernst Haeckel.
  • Francesco Redi.
  • Alfred Hershey.
                                     
  • Michael Faraday, élmuwan Inggris l. 1791 1900 Friedrich Nietzsche, pilosop Jérman l. 1844 1908 Henri Becquerel, élmuwan Perancis l. 1852 2012
  • 1813 Jose Rae, élmuwan jeung pangjalajah Skotlandia, Orphir, Kapuloan Orkney, Skotlandia. td. 1893 1882 Hans Geiger, élmuwan Jérman nu manggihan
  • Benito Mussolini, PM Italia ka - 27 td. 1945 1888 Vladimir K. Zworykin, élmuwan Amérika - Rusia td. 1982 1953 Geddy Lee, pamaén bass Kanada Rush 1958
  • 1940 - Itali nyerang Yunani dina Perang Dunia Kadua. 1948 - Paul Müller, élmuwan Swiss meunang Hadian Nobél dina widang Phisiologi jeung Pangobatan pikeun
  • 1707  tilar dunya di Uppsala, 10 Januari 1778 dina umur 70 taun nyaéta saurang élmuwan Swédia anu netepkeun dasar tata ngaran biologi. Anjeunna dipikawanoh minangka
  • Albert Einstein 14 Maret 1879 18 April 1955 nyaéta hiji élmuwan fisika téoritis anu dianggap élmuwan pangbadagna dina abad ka - 20. Manéhna nepikeun téori rélativitas
  • James Chadwick 1891 - 1974 nyaéa saurang élmuwan asal Inggris. Dididik di Universitas Menchester, jeung gawé bareng ngeunaan pamancaran sinar gamma diaping
  • katilu l. 1743 1831 James Monroe, présidén AS kalima l. 1758 1934 Marie Curie, élmuwan Perancis - Polandia l. 1867 Poé Kamerdékaan Amérika Sarikat
  • Argéntina 1979 JoAnna Garcia, artis Amérika 1997 Kylie Jenner, modél Amérika 1945 Robert H. Goddard, élmuwan AS l. 1882 Poé Biodiesel Internasional
                                     
  • ku hasil 52 lawan 48 1912 Alan Turing, matématikawan Inggris sarta élmuwan panaratas komputer d. 1954 1955 Jean Tigana, pamaén bola Perancis 1956
  • Jéndral Hindia Walanda td. 1629 1823 Alfred Russel Wallace, pangjalajah, élmuwan Inggris td. 1913 1934 Alexandra Ripley, pangarang Amérika td. 2004
  • panimuanna. 1981 Nemanja Vidić, pamaén bola Sérbia 1833 Alfred Nobel, élmuwan Swédia, nu nyiptakeun dinamit sarta nyieun Hadiah Nobel td. 1896 1949
  • Bali diresmikeun saanggeus ngawangunna 28 taun. 1791 Michael Faraday, élmuwan Inggris td. 1867 1878 - Shigeru Yoshida, Perdana Mentri Jepang ka - 45
  • Pissarro, tukang ngalukis Perancis - Dénmark td. 1903 1856 Nikola Tesla, élmuwan Amérika - Sérboa td. 1943 1925 Mahathir Mohamad, PM Malaysia kaopat jeung
  • Muhammad Ali Pasha jadi pamingpin Mesir sanggeus révolusi rahayat jeung élmuwan nu nurunkeun tahta Gubernur Usmaniyah, Khurshid Pasha. 1812 - Amérika Sarikat
  • Charles Darwin 1809 - 1882 nyaéta élmuwan anu kasohor ku tiori kontrovérsial, tiori évolusi anu ditulisna dina buku the origin of species. Charles Darwin
  • Ur ayeuna geus jadi bagéan Afrika, Australia jeung India. Sababarahan élmuwan yakin yén Vaalbara, hiji Superbuana téoritis, atos saméméh Ur. The First
  • 1749 jeung maot dina tanggal 15 Desember 1819. Rutherford kasohor salaku élmuwan nu manggihan gas nitrogén jeung maksimum jeung minimum térmométer. en Daniel
  • jabatanna. Waprés Gerald Ford ngagantikeunana. 1776 Amedeo Avogadro, élmuwan Italia td. 1856 1938 Rod Laver, pamaén ténes Australia 1944 Sam Elliott
  • tukang gulat Amérika 1990 Kriti Sanon, artis India 1844 John Dalton, élmuwan Inggris l. 1776 1980 Mohammad Reza Pahlavi, raja Iran l. 1919


                                     
  • Nelson Mandela, présidén Afrika Kidul td. 2013 1922 Thomas Kuhn, élmuwan Amérika d. 1996 1940 James Brolin, aktor Amérika 1957 Nick Faldo
  • keuna balukar Krisis Finansial Asia 1997. 1777 Hans Christian Orsted, élmuwan Dénmark td. 1851 1851 Doc Holliday, dokter gigi jeung tukang judi Amérika
  • dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 109 poé deui. 1845 Élmuwan Inggris, Michael Faraday nimu Épék Faraday pangaruh ladang magnétik
  • Zachary Taylor, présiden AS ka - 12 l. 1784 1856 Amedeo Avogadro, élmuwan Italia l. 1776 1932 King Camp Gillette, pangusaha Amérika l. 1855
  • asalna Sirte, sarta teu lila tuluy dipaténi. 1632 Christopher Wren, Élmuwan Inggris td. 1723 1964 Kamala Harris, pulitisi AS 1971 - Snoop Dogg
  • Mary Shelley, pangarang Inggris td. 1851 1871 Ernest Rutherford, élmuwan Selandia Anyar td. 1937 1930 Warren Buffett, usahawan Amérika 1954
  • SM Augustus, kaésar Romawi munggaran l. 63 SM 1662 Blaise Pascal, élmuwan tur pilosop Perancis l. 1623 1822 Jean Baptiste Joseph Delambre, matématikawan
  • Pakistan kapilih jadi Présidén Pakistan ngagantikeun Pervez Musharraf. 1766 - Élmuwan kimia, fisika jeung météreologi Inggris, John Dalton, Eaglesfield, Inggris
  • tukang ngawih Inggris 1976 Werner Heisenberg, élmuwan Jérman l. 1901 1976 George Whipple, élmuwan Amérika l. 1878 1922 - Yamagata Aritomo, Perdana
                                     
  • gumelar di Polandia 7 Nopémber 1867, maot di Perancis 4 Juli 1934 nyaéta élmuwan wanoja anu ngulik widang radioaktip anu kungsi meunangkeun panglélér nobél

Users also searched:

lmuwan, élmuwan, pangaweruh. élmuwan,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Élmuwan Madder Bonus kasino online.

Anu ngabantosan urang ningali dunya organisme mikro anu kirang dikenal. Élmuwan, Maca deui. Rumah Sakit Pangsaéna di Albania. September 25, 2020. Mad élmuwan Taya deposit Bonus. Mad élmuwan. Dr Walter Prescott geus mendakan rumus pikeun ngarobah obyék anu henteu kunanaon emas!! Simkuring teu langkung seueur terang kumaha,. TeamMozocare, Panulis di Mozocare. Élmuwan Madder Mesin slot. … Gim ieu dibaturan ku élmuwan gélo 3D kumplit sareng aksen Jérman anu linggih damel di payuneun gulungan.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →